Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

akurat jestem po przeczytaniu tematu

zdjęcie chyba z 13 strony, tak wygląda ten otwór potrzebny do regulacji (okrągła dziura w błotniku):

20091022.jpg

Opublikowano

Godzinke temu ogarnalem temat. Popatrzylem podotykalem i na oko wstrzelilem sie idealnie z obu stron;) Najpierw mniejszym wiertlem i pozniej większym.

Wysyłane z mojego HTC Wildfire S

Opublikowano

dominikt1 lampy nie były ustawione. Tylko "położone" auto. Nie mam fotki po regulacji. I tak będe zmieniał bo jestem na etapie robienia nowych bi-xen na d4s z nowymi palnikami. Zrobie porównanie jak skończę.

---------- Post dopisany 22-12-2012 at 15:27 ---------- Poprzedni post napisany 19-12-2012 at 23:27 ----------

Zmieniłem ori przetwornice na Denso d4s+ Nowe Planiki+B8 soczewki

38.jpg

39.jpg

40.jpg

41.jpg

42.jpg

43.jpg

44.jpg

45.JPG

46.JPG

47.JPG

48.JPG

49.JPG

50.JPG

51.JPG

52.JPG

53.JPG

54.JPG

55.JPG

Opublikowano

Może się zbłaźnię pytaniem, ale zapytam w czym lepsze są te przetwronice Denso od fabrycznych Valeo?

Opublikowano
Może się zbłaźnię pytaniem, ale zapytam w czym lepsze są te przetwronice Denso od fabrycznych Valeo?
Artur we wszystkim:decayed: nie no one nie padają jak valeo gdy zmienisz palniki a nie daj boże jak palnik będzie nie ori:facepalm: co byś pod nie nie podpiął to będą śmigać:wink:
Opublikowano

KOITO również są brane pod uwagę...

Opublikowano
KOITO również są brane pod uwagę...
Nooo koito też wymiataja:wink:
Opublikowano

Dla potomnych co mówią że Koito nie wchodzą w lampę nie xenonową.

2012-12-22%2013.33.03.jpg

2012-12-22%2013.32.17.jpg

2012-12-22%2013.10.33.jpg

2012-12-22%2013.44.12.jpg

Opublikowano

Pocas ale co to są za lampy bo ja mam bixenon i właśnie chcę wyrezać w nich Koito

Opublikowano

Ori lampy Valeo z soczewką od BMW E66.

Opublikowano

ja również mam BIXy... z soczewkami A4 B8, od Gwerty

i też ciąłem pod lampą na przetwornicę...wygląda prawie identycznie jak na zdjęciach z jednym ALE....

otóż nie przykrywałem samej przetwornicy deklem, tylko tak wyciąłem w lampie aby przetwornica opierała się na plastiku w lampie jednocześnie siedząc idealnie równo z lampą...uszczelniłem tylko silikonem po brzegach...

nie zakrywałem przetwornicy ze względu na chłodzenie, aby miała lepsze chłodzenie...szczególnie, że u mnie całe LATO mam temp ponad +30 stopni... nawet w nocy...

dsc0571dj.jpg

druga lampa troszkę mniej wycięta, łatwiej się ją uszczelniało...ale to wiadomo....doświadczenie, pierwsze koty za płoty...:wink:

Opublikowano

U mnie klapka była potrzebna podwójnie. Od miesiąca jeżdżę bez połowy zderzaka i trochę woda mi chlipie od dołu ; )

Znacie jakieś dobre ledy co by błędami nie sypały do postojówki?

Opublikowano

Wszystko byłoby fajnie ale mam bixy i przetwornica jest z tyłu lampy nie pod spodem:(

memory five-wladi i wszystko jasne:)

Opublikowano

fotki jak mozna zamontowac przetwornice d4s w ori lampy bix b6 i z zewnątrz nic nie widacz ze nie ori przetwornice:

84b33881108ffe42m.jpg

f8e735275f9024c2m.jpg

Opublikowano

Noo fajnie to wygląda:thumbup1:

Opublikowano

Pany, powiedzcie prosze jak poradzić sobie z wiazka prawej lampy bo nie chcę ciągnąć na chama żeby niczego nie wyrwać... Tylko proszę tak step by step :-)

Tapnięte z SGS III

Opublikowano

Delikatnie ciągnij i nic się nie ma prawa stać, dużo nie musisz jej wyciągnąć a potem całą wiązkę spróbuj puścić górą lampy:wink:

Opublikowano

OK, spróbuję :-)

Tapnięte z SGS III

Opublikowano
Delikatnie ciągnij i nic się nie ma prawa stać, dużo nie musisz jej wyciągnąć a potem całą wiązkę spróbuj puścić górą lampy:wink:

Też tak robilem. Lekko wyciągnąć i puścić górą. Cięzko jest ale da się rade.