Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może mi ktoś podopowiedzieć jak jest z ksenonami cyz bixenonami kupionymi w UK czy one będą po prostu oślepiać jak je przywioze do PL i zamontuje w kraju? czy one są juz produkowane europejsko albo da się je ustawić żeby nei oślepiały ?

Opublikowano
może mi ktoś podopowiedzieć jak jest z ksenonami cyz bixenonami kupionymi w UK czy one będą po prostu oślepiać jak je przywioze do PL i zamontuje w kraju? czy one są juz produkowane europejsko albo da się je ustawić żeby nei oślepiały ?

będą oślepiać, trzeba wymienić przesłony (czy też przysłony :wink:) na europejskie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam takie pytanie, ogolnie nie chcialem zakladac niowego tematu wiec napisze tutaj. Nie mam w swoim aucie ksenonów, biksenonów... tylko zwykle lampy soczewkowe. Nurtuje mnie pytanie czy w miejsce zarówek postojowych mozna wsadzić jakies inne mocniejsze zarówki tak zeby mozna bylo jezdzic tylko na tych postojowych w dzien..? Nie chce zakladac zadnych ledów w zderzaku bo moim zdaniem szpeci to auto i szukam innego rozwiazania.

Opublikowano

Po pierwsze jak chcesz bez rzeźby zmniejszyć natężenie światła tychże żarówek gdy załączysz światła mijania.

A tak nakazują przepisy. Mówię tu o funkcji DRL.

Nie wspomnę tutaj o legalności użycia świateł pozycyjnych jak DRL

Po drugie..... nie ma takich żarówek.

Skoro będą ci świecić tylne pozycyjne, to sprawdź czy masz moduł MCE w wersji High i zakoduj tryb skandynawski.

światła mijania będą się same zapalać i gasić.

Opublikowano

Mozna też założyć moduł drl na swiatła drogowe na 30% mocy.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie. Od razu na wstępie zaznacze że niekoniecznie chce tak postąpić kieruje mną tylko ciekawość.

Czy zamienniki D1S i D2S ( takie typowe allegro +- 15zł szt) mogą uszkodzić przetwornice w audi?

Opublikowano

Valeo jest bardzo podatne. Jesli wymienisz np na KOITO z toyoty to spokojnie mozesz smigać nawet na najtańszych żarnikach.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, jeden bix od gwertego zapala mi się tylko za 1 razem, po odpaleniu (czyli przekręcenoiu stacyjki 2 raz) już nie świeci. Mam włącznik auto, druga lampa świeci normalnie, gdzie szukać przyczyny. Lampy mają 5 ms

Opublikowano

Zamien miejscami palniki, i zobacz co będzie się działo.

Opublikowano
Zamien miejscami palniki, i zobacz co będzie się działo.

nic się nie zmieniło. Mam włacznik auto, zauwazyłem, że po 1 przekręceniu stacyjki lampy sie zapalają, po kolejnej próbie 1 już nie zaskakuje

Opublikowano

Wyjmij włącznik całkowicie. Powinny lampy oświecić na stałe

Jeśli tak będzie, do sprawdzenia błędy MCE i lusterka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
Wyjmij włącznik całkowicie. Powinny lampy oświecić na stałe

Jeśli tak będzie, do sprawdzenia błędy MCE i lusterka

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

nie świecą wogóle, po wyciągnięciu

---------- Post dopisany at 23:33 ---------- Poprzedni post napisany at 08:21 ----------

gdy mam włącznik świateł auto reflektory po przekręceniu stacyjki zapalają się, po starcie silnika zapala się tylko jeden

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam Panowie. Nie chce zakładać nowego teamtu, wiec zapytam tutaj. Ma ktoś sprawdzonego sprzedawce/allegrowicza z pewnymi oryginalnymi żarówkami d2s philipsa 4300k max 4800k oraz przetwornice KOITO?? za dużo podróbek jest w necie i nie che ryzykować trefnego zakupu. Za pomoc z góry dziekuje :)

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Zwroccie uwage na to ze ori bi xenon z czarnym srodkiem montowany w s4 b6 rozni sie wielkoscia soczewki(jest mniejsza)od ori bi xenonu z czarnym srodkiem montowanym w A4 B6

Tak naprawde do a4 b6 jest 5 rodzajow lamp

- zwykly odblysnik

- soczewka mala

- soczewka mala xenon

- soczewka duza bi xenon czarne wnetrze lampy

- soczewka mala bi xenon czarne wnetrze lampy,montowana do S4

Pominalem model cabrio i auta na rynek amerykanski

Jak rozróżnić lampy po numerach, chodzi o odróżnienie dużej soczewki Xenon Plus od małej soczewki Xenon Plus z S4 (oba wnętrza czarne) ?

I jeszcze jedno - czy warto szukać lamp Xenon Plus, czy lepiej dać komuś do modyfikacji zwykłe Xenony (zmiana soczewki/regeneracja odbłyśnika)?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

mam pytanko odnośnie xenonów, bi xenonów... w swojej b6 mam zwykle lampy a chcialem zmienoc na bixenony, dolozyc do tego samopoziom i oczywiscie moduł DRL... zaupiłem niby bixenony ale zapytalem kolegi i powiedzial mi ze to xenony... prosilbym o odpowiedz fachowców jakiego rodzaju to lampy i czy światla drogowe palą się częściowo też z żarnika...? i czy można zamontowac do tych swiatel moduł drl?

http://www.directupload.net/file/d/3778/zpis4jyq_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3778/gzh8b734_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/3778/lil3wnhr_jpg.htm

Edytowane przez Maciek02

Opublikowano

To bix.

Opublikowano

Jestes pewny ze to bixenony? I swiatla drogowe pala sie z h7 z odblysnicy i czesciowo z soczewki?

Opublikowano

tak.

Opublikowano

Tak.