Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy robil ktos moze samopoziom w aucie, w którym go nie bylo? jaki jest koszt tego zabiegu?

Opublikowano

Poszukaj w dziale warsztat jest wszystko opisane

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak wygląda sytuacja ze zmianą soczewki w lampach bi-xenon z B6 na B8 ? P&P czy rezanko?

Opublikowano

Zwroccie uwage na to ze ori bi xenon z czarnym srodkiem montowany w s4 b6 rozni sie wielkoscia soczewki(jest mniejsza)od ori bi xenonu z czarnym srodkiem montowanym w A4 B6

Tak naprawde do a4 b6 jest 5 rodzajow lamp

- zwykly odblysnik

- soczewka mala

- soczewka mala xenon

- soczewka duza bi xenon czarne wnetrze lampy

- soczewka mala bi xenon czarne wnetrze lampy,montowana do S4

Pominalem model cabrio i auta na rynek amerykanski

Jak rozróżnić lampy po numerach, chodzi o odróżnienie dużej soczewki Xenon Plus od małej soczewki Xenon Plus z S4 (oba wnętrza czarne) ?

I jeszcze jedno - czy warto szukać lamp Xenon Plus, czy lepiej dać komuś do modyfikacji zwykłe Xenony (zmiana soczewki/regeneracja odbłyśnika)?

Różnią się właśnie wielkością soczewki a co za tym idzie szerokością obwódki wokół soczewki

wysłane z Commodore 64

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja mam pytanie. Prawa lampa mi się nie samo poziomuje. lewa się ustawia zaraz po włączeniu świateł, natomiast prawa świeci bardzo w górę. Padł prawdopodobnie silniczek regulacji w lampie. Gdzie go dostanę kupić?

Wygląda on tak:

sPxg.jpg

Opublikowano

Panowie, kupiłem od krisa bixenony jednak nie mogę ich wpakować w miejsce moich ksenonów. Bixenony wyglądają na za długie (tyłek z przetwornicą ) z lewej strony przeszkadza filtr powietrza a z drugiej mniejszy problem prowadnica na kable. Miał ktoś taki problem?

https://www.dropbox.com/s/uigisy3nnkk2406/20141126_100535.jpg?dl=0

Edytowane przez mikrus36

Opublikowano

chyba chodzi o puszkę filtra powietrza a nie paliwa. Za prawą lampą jest uchwyt na kable który w wersji dla bixenon jest inny - po jego wymianie na prawidłowy lampa wchodzi idealnie. Koszt kilka zł w aso

Opublikowano

A ja mam pytanie. Prawa lampa mi się nie samo poziomuje. lewa się ustawia zaraz po włączeniu świateł, natomiast prawa świeci bardzo w górę. Padł prawdopodobnie silniczek regulacji w lampie. Gdzie go dostanę kupić?

Wygląda on tak:

sPxg.jpg

To w końcu oba się regulują czy tylko jedno? Nie masz błędów na komputerze? Sprawdź czy obie po włączeniu auta jadą w górę i w dół. Może masz tylko problem w postaci regulacji ręcznej tzn. że musisz sobie ręcznie wyregulować, a potem autopoziom będzie już ok.

Edytowane przez A4_Raf

Opublikowano

chyba chodzi o puszkę filtra powietrza a nie paliwa. Za prawą lampą jest uchwyt na kable który w wersji dla bixenon jest inny - po jego wymianie na prawidłowy lampa wchodzi idealnie. Koszt kilka zł w aso

tak chodzi o powietrza, jakiś pomysł na tą lampę z lewej strony?

Opublikowano

musi wejść, zapewne wiązke idącą do lampy masz napiętą do granic możliwości i stawia opór. Trzeba wiązkę zluzować, odpinając jeden klips pod nadkolem i wtedy lampa wejdzie - zostanie jeszcze 2cm luzu między przetwornicą a obudową puszki powietrza.

Przechodziłem z ksenon na biksenon i wiem co piszę ;)

Opublikowano

musi wejść, zapewne wiązke idącą do lampy masz napiętą do granic możliwości i stawia opór. Trzeba wiązkę zluzować, odpinając jeden klips pod nadkolem i wtedy lampa wejdzie - zostanie jeszcze 2cm luzu między przetwornicą a obudową puszki powietrza.

Przechodziłem z ksenon na biksenon i wiem co piszę ;)

Tylko ja nawet nie podpinałem tutaj wiązki jeszcze w tym przyłożeniu;) wiązki te same będą pasować?

Edytowane przez mikrus36

Opublikowano

wiązki pasują tylko tak jak pisałem w lewej lampie trzeba ją przedłużyć. Tą puszkę filtra masz jakąś dzwiną - ja w AVF nie mam tego krućca co na foto

Opublikowano

Ja mam 1.8T BFB, są jakieś przedłużki do tych wiązek?

Opublikowano

nie czytasz tego co piszę, odpinasz ją z jednego mocowania pod nadkolem i zyskujesz kilka cm wiązki

w profilu masz AWX 1.9tdi

Opublikowano

Rozumiem, kupiłem siostrę bliźniaczkę :) mam dwa diesla - praca , benzyna - przyjemności ;)

Za prawą lampą jest uchwyt na kable który w wersji dla bixenon jest inny

Znasz może oznaczenie tego uchwytu?

Opublikowano

Wygląda on tak:

sPxg.jpg

To w końcu oba się regulują czy tylko jedno? Nie masz błędów na komputerze? Sprawdź czy obie po włączeniu auta jadą w górę i w dół. Może masz tylko problem w postaci regulacji ręcznej tzn. że musisz sobie ręcznie wyregulować, a potem autopoziom będzie już ok.

Po włączeniu świateł ustawia się tylko lewa lampa. Natomiast prawa cały czas świeci w góre, nawet po włączeniu świateł prawa się nie ustawia. Na komputerze nie mam żadnych błędów

Edytowane przez r1grzegorz

Opublikowano

Panowie, czy ktoś z was ma seryjnie zamontowane bixenony lub zmieniał z xenona na bi dla silnika 1.8T? Jeśli tak prośba o zdjęcie jak macie zamontowaną prawą lampę (strona pasażera). W moim przypadku przeszkadza obudowa filtra powietrza. Obudowa filtra jest inna dla TDI i dla benzyny.

Panowie, czy ktoś z was ma seryjnie zamontowane bixenony lub zmieniał z xenona na bi dla silnika 1.8T? Jeśli tak prośba o zdjęcie jak macie zamontowaną prawą lampę (strona pasażera). W moim przypadku przeszkadza obudowa filtra powietrza. Obudowa filtra jest inna dla TDI i dla benzyny.

No i się wyjaśniło. Filtr powietrza może być różny w zależności na jaki kraj był robione. Ja auto mam ze Szwajcarii i jest założona obudowa filtra na kraje z zimny klimatem. Pytanie, czy ktoś może się bawił w przerabianie obudowy filtra i czy może mieć to wpływ jak go zmienię?

Opublikowano

Bixenon kupić philips czy bosch, a może podróbki? D1s

Edytowane przez A4_Raf

Opublikowano

Bixenon kupić philips czy bosch, a może podróbki? D1s

Philips lub osram byle oryginalne