Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie mi się wydawało, ale zrozumiałem z ostatnich postów, że chłopaki kupują właśnie bix z D2S :naughty:

Opublikowano

Ja sprawdzałem na swoich normalnych zenonach i mam D1S na ein hudert % :P

Opublikowano

xenon plus jaki dostalem:

rryer.jpg

zestawienie moich z plus:

Ilvki.jpg

ja roznicy w tych pionowych paskach nie widze wiec z tym s-line to raczej sciema ;)

Opublikowano

darekb_ kiedy wkładasz?

Opublikowano

dzisiaj jakos wieczorkiem bedzie pierwsze podejscie

dam znac jak bedzie po wszystkim ;)

Opublikowano

Super, to pisz, zglaszaj jakies uwagi, bom ciekaw i na weekend tez bede zmienial. Daj znac jak poszlo z kostka (czy wystarczyla na dlugosc)

Opublikowano

skonczylo sie na przymiarce ;)

okazalo sie ze tak:

- przetwornica jest przykrecona ciekawymi srubkami - torx z bolczykiem w srodku ;), ale mozna to spilowac np wiertarka, takze luz

- gorzej bo przetwornica okazala sie 12 pinowa a do bixa trzeba 4

takze znowu alledrogo i szukam przetwornic ;)

Opublikowano

ja tez mam takie 2 do sprzedania :>

na pewno silniczek jest inny w xenonie a inny bi xenonie

ten leb kulisty na koncu laczy sie z tym uchwytem wlasnie :)

czym sie te silniczki roznia ? ja mam tylko z bixa a z xenonu nie widzialem

dzis widzialem silniczek w xenonie... :gwizdanie: i niestety sie rozni wielkoscia i dlugoscia :>

na pewno sa roznice ...

ciekawi mnie jescze jedna rzecz, do Bixenonu idzie przetwrnica 4 pin do xenonu 12 pin (chromowany srodek lampy) . Sa jeszcze 6 pinowe przetwornice i do jakich lamp podchodza ?

Opublikowano

darekb_

No to mnie zaniepokoiłeś...

Opublikowano

darekb_

No to mnie zaniepokoiłeś...

ja bym na Twoim miejscu nie wytrzymal i sprawdzal ;)

nowe przetwornice ok 290szt.

tyle dobrze ze silniczki sa, to tym sie nie musisz martwic

no i zeby bylo na gotowo to postojowki sa inne - H6W

czym sie te silniczki roznia ? ja mam tylko z bixa a z xenonu nie widzialem

postaram sie zrobic fotki jak bede juz mial przetwornice i bede zmienial na bixy

Opublikowano

skonczylo sie na przymiarce ;)

okazalo sie ze tak:

- przetwornica jest przykrecona ciekawymi srubkami - torx z bolczykiem w srodku ;), ale mozna to spilowac np wiertarka, takze luz

- gorzej bo przetwornica okazala sie 12 pinowa a do bixa trzeba 4

takze znowu alledrogo i szukam przetwornic ;)

Dzięki naszym skośnookim przyjaciołom z dalekiego wschodu Torxy z dziurką do kupienia w każdej castoramie/obi/tesco w cenie około 10PLN za komplet.

Przetwornicą się nie zrażaj. Wyjmij PINy z kostki 12 pinowej i dokładnie tak samo wepnij je do kostki 4 pinowej. Zauważ, że tak na prawdę używane są 2 kabelki.

Opublikowano

darekb_

jestem 700km od domu ;( już bym wczoraj nocował w garażu gdybym był na miejscu hehe

malik dobrze gada. Dać mu wina :drunk:

Opublikowano

Dzięki naszym skośnookim przyjaciołom z dalekiego wschodu Torxy z dziurką do kupienia w każdej castoramie/obi/tesco w cenie około 10PLN za komplet.

Przetwornicą się nie zrażaj. Wyjmij PINy z kostki 12 pinowej i dokładnie tak samo wepnij je do kostki 4 pinowej. Zauważ, że tak na prawdę używane są 2 kabelki.

juz sam nie wiem - tzn. przelozyc kostke 12 pin do nowej lampy? ta przetwornica na 12 pin ma inny ksztalt i jest grubsza, nie zmiesci sie w tej ramce z bixa a nie sprawdzilem czy ramka bedzie pasowac ze zwyklego xenona do bi :wallbash:

jeszcze pytanie jaka maja trwalosc takie przetwornice ?

Opublikowano

Ponoc cos tam trzeba szlifnąć?

Opublikowano

przelecialem ten caly temat jeszcze raz

no i doszedlem do wniosku ze wymienie przetwornice - nie chce za duzo rzezbic i jeszcze ryzykowac

znalazlem goscia z nowymi przetwornicami za 289, jutro bede z nim rozmawial na temat ew. rabatow dla klubu ;)

rozmawialem dzis z gosciem ale cena 270 z faktura jest dla niego nie osiagalna za nowe ;)

Opublikowano

NIektóre przetwornice do bixenonów mają małego garba. Jak już było to opisywane w tym i innych wątkach wystarczy wyciąć miejsce na tego garba w lampie i wszystko ładnie się mieści. Samemu przez to przechodziłem.

Opublikowano

przelecialem ten caly temat jeszcze raz

no i doszedlem do wniosku ze wymienie przetwornice - nie chce za duzo rzezbic i jeszcze ryzykowac

znalazlem goscia z nowymi przetwornicami za 289, jutro bede z nim rozmawial na temat ew. rabatow dla klubu ;)

było pisac do mnie [br]Dopisany: 12 Listopad 2009, 08:24_________________________________________________Nowe przetwornice mam po 270 zł [br]Dopisany: 12 Listopad 2009, 08:25_________________________________________________Tak jak Malik pisał nie ma różnicy czy Bi czy zwykły xenon.Są po prostu różne przetwornice 2-4-6-12 pinowe ,i wszystkie będą świecić.Kwestia kostki jeden + i - .

I oczywiście kwestia garba.Mała przeróbka .

Opublikowano

Witam , pozwolicie ze sie podlacze pod temat a mianowicie moja A4 ma chyba zwykle lampy soczewkowe ale sam nie jestem pewien moze ktos wyjasnic mi ten opis jak znajduje sie na lampie "halogen lamp H7 = XENON D1S. Nie posiadam zadnych zarnikow i przetwornic , regulacja jest reczna z kabiny.

Dziekuje i pozdrawiam.

Opublikowano

A moze chcesz kupic lampy pod xenon? :polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Witam , pozwolicie ze sie podlacze pod temat a mianowicie moja A4 ma chyba zwykle lampy soczewkowe ale sam nie jestem pewien moze ktos wyjasnic mi ten opis jak znajduje sie na lampie "halogen lamp H7 = XENON D1S. Nie posiadam zadnych zarnikow i przetwornic , regulacja jest reczna z kabiny.

Dziekuje i pozdrawiam.

nie sugeruj sie tym co pisze na lampie tylko tym ze jak sam napisales regulacje masz reczna z kabiny i do tego nie masz zarnikow

a tak z innej beczki,zastanawia mnie ciagle cos takiego-oddalem oblysniki mojego bi xenonu do regeneracji,teraz sa one jak nowe albo i lepiej.Oczywiscie jest duza poprawa w jasnosci swiatla i obszaru jakie ono oswietla ale jednak dalej to nie jest to czego oczekiwalbym od xenonu.Dzis jechalem za nowa honda cr-v z xenonami.To jak te swiatla swiecia to poprostu bajka :kox:.Nie dosc ze niesamowicie jasno to jeszcze granica swiatlo cienia jest bardzo wyrazna po obu stronach auta.To samo sie tyczy nowego opla insignia.Tam tez swiatlo jest bardzo jasne i dobrze oswietla droge-jak xenon z prawdziwego zdarzenia.W czym twki sekret tak jasnych xenonow ?Inny odblysnik?Inne zarniki?Soczewka o innej budowie ?