Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Bixenon Xenon od A do Z

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A jak rozwiazaliscie problem za krotkiego kabla od strony pasazera..? Macie naciagniety..? Ja mysle nad przedluzka.. :mysli: ale nie chce ciac kabli.. Moze by sie dalo kupic wtyczki i zrobic dopinke..? Co o tym myslicie..?

ja naciągałem :) dało rady a montowałem już kilka kompletów

Opublikowano

Wąski. tez mam naciagniete :) ale chcialbym po prostu zeby kabel mial jakas rezerwe.. :mysli:

Bieniek skoro wtyczki to nie problem to podaj mi nr wtyczki meskiej i zenskiej bo jakos nikt do tej pory nie dal rady znalezc odpowiednich :wink4:

Opublikowano

Żenskie napewno wystepuja bo sam kupowalem,ale nr nie posiadam.Co do meskich to nie wiem. :cool1:

Opublikowano

Wąski. tez mam naciagniete :) ale chcialbym po prostu zeby kabel mial jakas rezerwe.. :mysli:

Bieniek skoro wtyczki to nie problem to podaj mi nr wtyczki meskiej i zenskiej bo jakos nikt do tej pory nie dal rady znalezc odpowiednich :wink4:

i mam :) rezerwę zostało jeszcze troszkę -ale nie we wszystkich tak jest

Opublikowano

Wtyczki nie problem kolo 30zl kosztuja.Hmm i tak musze je wymienic wiec od razu mozna by przedluzyc.Jakie macie pomysly?

jak dokładasz bi-ksy to tracisz możliwość sterowania, trza kupić przejściówkę i masz sprawę załatwioną

myślę o tym:

http://www.kufatec.de/shop/product_info.php/info/p469_Adapter-Xenon-Scheinwerfer-Audi-A4-B6-mit-B7-Scheinwerfer.html

Ale konkretnie jakie sterowanie potrzebne jest Wam do bixenonów????

Ani w xenonach ani w bixenonach nie ma żadnego sterowania z kabiny. Korekcja góra-dół realizowana jest automatycznie przez czujniki poziomowania.

Jak już piszecie takie "porady" to podawajcie konkretnie, że chodzi Wam o upgrade zwykłych lamp soczewkowych do xenonów/bixenonów. Później ktoś kto ma xenony chce sobie zrobić upgrade do bixenonów i czyta takiego babola, że straci "sterowanie".

Co do kabla od strony pasażera wystarczy sięgnąć ręką głębiej w kierunku nadkola i rozciąć fabryczną "trytytkę". Uwolniony kabel zyska 2-3cm. Pozwoli to już bez problemu wpiąć wtyczkę w lampę bixenonową.

Opublikowano

takie z kabiny, czytaj cały post

Jak już piszecie takie "porady" to podawajcie konkretnie, że chodzi Wam o upgrade zwykłych lamp soczewkowych do xenonów/bixenonów. Później ktoś kto ma xenony chce sobie zrobić upgrade do bixenonów i czyta takiego babola, że straci "sterowanie".

jak "ktoś" czyta post ze zrozumieniem to wie o co chodzi

Opublikowano

i mam :) rezerwę zostało jeszcze troszkę -ale nie we wszystkich tak jest

Ja mam tak naciagniete, ze dziwie sie ze na wiekszej dziurze jeszcze to nie wypadlo.. :naughty:

Żenskie napewno wystepuja bo sam kupowalem,ale nr nie posiadam.Co do meskich to nie wiem. :cool1:

I wlasnie o to chodzi :naughty:

Opublikowano

Uwielbiam takie zdawkowe odpowiedzi kogoś komu wytyka się błędy i nie potrafi znaleźć argumentów aby je obronić.

Powtórzę. Sterowanie reflektorami z kabiny montowane jest tylko w autach ze zwykłymi soczewkami. Nie potrzebne jest ono ani do instalacji xenonowej ani do bixenonowej. Nie rozumiem w takim razie argumentu, że przy wymianie xenonów na bixenony traci się tą funkcjonalność. Ale ufam, że nas wszystkich oświecisz co miałeś na myśli.

Co do linku z przejściówką, który wkleiłeś to dotyczy ona sytuacji kiedy ktoś do B6 chciałby zamontować lampy z modelu B7.

Napisane jak wół Xenon/HID Headlights-Adapter-Audi A4 B6 with A4 B7 Headlight

I kto tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem?

Opublikowano

Chodzilo pewnie o to ze przy przejsciu z soczewek na xenony lub bi nie mamy regulacji.Ja przechodzilem stopniowo do bi i zrozumialem z tego posta tyle,ze po zamontowaniu tej przejsciowki powroci mi sterowanie z kabiny nawet przy reflektorach bixenonowych.No,ale jak widac nic z tego nie bedzie. :cool1:

Opublikowano

Uwielbiam takie zdawkowe odpowiedzi kogoś komu wytyka się błędy i nie potrafi znaleźć argumentów aby je obronić.

Powtórzę. Sterowanie reflektorami z kabiny montowane jest tylko w autach ze zwykłymi soczewkami. Nie potrzebne jest ono ani do instalacji xenonowej ani do bixenonowej. Nie rozumiem w takim razie argumentu, że przy wymianie xenonów na bixenony traci się tą funkcjonalność. Ale ufam, że nas wszystkich oświecisz co miałeś na myśli.

Co do linku z przejściówką, który wkleiłeś to dotyczy ona sytuacji kiedy ktoś do B6 chciałby zamontować lampy z modelu B7.

Napisane jak wół Xenon/HID Headlights-Adapter-Audi A4 B6 with A4 B7 Headlight

I kto tu nie potrafi czytać ze zrozumieniem?

ponieważ jak wół pisze (pozwolę sobie zacytować autora postu)

mam u siebie zwykłe reflektory a chce założyć ksenony
post ten jest o zmianie lamp soczewkowych (których wysokość świecenia reguluje się z kabiny) na lampy bi-xenonowe, gdzie traci się możliwość sterowania z kabiny. Dlatego twierdziłem, że nie czytałeś całego postu.

Podałem ten link przykładowo, bo kupując tą przejściówkę masz gniazdo i wtyk połączone kablami, czyli przejściówkę i problem krótkich ori kabli z głowy. Dalej zostaje jeszcze problem ze sterowaniem. Ja też szarpnąłem kable i założyłem bez przedłużki, ale tylko, dlatego bo kupiłem czujniki na wahacze i sterownik i miałem zamiar zrobić to tak jak być powinno. Teraz z perspektywy czasu mogę Wam powiedzieć z całą pewnością, że nie jest to takie proste. Mam wszystko, ale nie jestem w stanie tego elektrycznie ogarnąć. I tutaj sam sobie mogę wytknąć błąd, że od razu nie zrobiłem tej przedłużki-przejściówki i nie zostałem na ręcznej regulacji z kabiny. Mam auto z początku produkcji gdzie elektryka jest w wersji lowline.

Może kolega malik zamiast się mądrzyć pomoże w sprawie sterowania po zmianie lamp soczewkowych na bi-xenon

Opublikowano

No i kolejny problem :naughty: :naughty: :naughty:

JAk dokreciliscie srubke z tylu lampy??Teraz tam nie ma miejsca na nic...

I jeszcze jeden powazniejszy :decayed: :

Jakie nr z etki/elsy czy czegos tam maja piny w kostce do lampy?Zabralem sie za wymiane kostek i cos mi nie poszlo :angry:.Teraz chce przedluzyc kable ,ale potrzebuje te piny.[br]Dopisany: 05 Październik 2009, 20:43_________________________________________________To chyba te:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=740046818

Opublikowano

No i kolejny problem :naughty: :naughty: :naughty:

JAk dokreciliscie srubke z tylu lampy??Teraz tam nie ma miejsca na nic...

U mnie bylo wysarczajaco duzo miejsca :hi:

Opublikowano

Od strony kierowcy jest zbiorniczek plynu hamulcowego jak pamietam,a od pasazera pucha filtra powietrza.. :mysli: :mysli:

Opublikowano

Od strony kierowcy jest zbiorniczek plynu hamulcowego jak pamietam,a od pasazera pucha filtra powietrza.. :mysli: :mysli:

Dokladnie tak :good:

Zbiorniczek musisz poluzowac.. :wink4:

Opublikowano

Podstawa to dobry klucz długi i cienki :)

Opublikowano

Dokladnie tak :good:

Zbiorniczek musisz poluzowac.. :wink4:

Eeeeeee :doh1: :naughty: żadnego zbiorniczka ruszać nie trzeba - długi TORX i nie ma najmniejszego problemu, żeby śrubę poluzować.

Ma się tą wprawę już, jak się wymieniało postojówkę w jednej lampie 11 razy w ciągu 3 miechów :polew:[br]Dopisany: 06 Październik 2009, 09:43_________________________________________________A dziś pięknie leje deszcz, to znów się spaliła przednia prawa postojówka i tylna prawa stop :polew: Nosz kurna, żeby nie powiedzieć inaczej będę znów stał na mokrym i jeszcze uszczelniał bix'y

Opublikowano

Juz wszystko zrobione.Przedluzylem kable,dalem nowe kostki i jest bajera. :good:

Opublikowano

Juz wszystko zrobione.Przedluzylem kable,dalem nowe kostki i jest bajera. :good:

możne napisz nr.części dla innych

Opublikowano

Nr??Za duzo nie ma...

Piny kupilem w elektronicznym(50gr sztuka) drugiej strony poprostu przelozylem do nowej kostki.

Przewody?Mialem troche o roznej srednicy.Do tego lutownica i koszulki termokurczliwe.

A nr kostki nie pamietam.Dla kogos kto chce tylko przedluzyc kable niepotrzebna nowa kostka.[br]Dopisany: 06 Październik 2009, 16:53_________________________________________________MOje soczewki sa jakby "brudne".NA zdj moze slabo widac,ale wyglada tak jakby byly zakurzone mocno.No i jak swieca to rzucaja widoczne cienie.Co z tym zrobic?

20091006001.jpg[br]Dopisany: 06 Październik 2009, 20:25_________________________________________________No i znalazlem:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t60974.0.html;highlight=zmatowia%C5%82e+soczewki

Czeka mnie teraz czyszczenie :disgust: :disgust:

Opublikowano

Nr??Za duzo nie ma...

Piny kupilem w elektronicznym(50gr sztuka) drugiej strony poprostu przelozylem do nowej kostki.

Przewody?Mialem troche o roznej srednicy.Do tego lutownica i koszulki termokurczliwe.

A nr kostki nie pamietam.Dla kogos kto chce tylko przedluzyc kable niepotrzebna nowa kostka.[br]Dopisany: 06 Październik 2009, 16:53_________________________________________________MOje soczewki sa jakby "brudne".NA zdj moze slabo widac,ale wyglada tak jakby byly zakurzone mocno.No i jak swieca to rzucaja widoczne cienie.Co z tym zrobic?

20091006001.jpg[br]Dopisany: 06 Październik 2009, 20:25_________________________________________________No i znalazlem:

http://www.a4-klub.pl/smf/empty-t60974.0.html;highlight=zmatowia%C5%82e+soczewki

Czeka mnie teraz czyszczenie :disgust: :disgust:

do tego czeka cie regeneracja odblysnikow i parowanie lamp tez cie czeka :naughty: