Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Prędkość max?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trzy około lata temu miesiąc po kupnie mojej a4 b6 2.5 tdi BDH jak wracałem z niemiec postanowiłem sprawdzić ( 2 duże osoby ( po 120 kg) + bagaż)) v-max i doszedłem do 248 km/h - wskazania licznikowe( nowe opony, nowy rozrząd, olej, filtry itp), teraz nie miałem kiedy sprawdzać v-max. Jednak nie mam pojęcia o ile było to przekłamane. Teraz nie przekraczam 180 km/h i więcej nie jest mi potrzebne. W przyszłości planuje zakup drift boxa żeby sprawdzać parametry auta, ale to chyba jak będę szukał nowego.

Opublikowano

Moderator do Ciebie-Auto waży 1585kg + ja 110kg a jak się wkuvwiam to 200kg waże :polew: :polew: Pozdrawiam!

Opublikowano

tu link do filmu

To przyspieszenie jest nierealne... chyba, ze to auto bylo zmodowane na 250PS.

moze niech się wypowiedzą koledzy którzy mają 2,5 litra jak jest u nich

Temat jest o AVF :wink4: - ale moje 2.5Q poszlo 230km/h i nic wiecej nie dalo sie wycisnac.

flayer ale ty masz wielkie kola ;) ja jak mialem 16" z 205/55/16 to do 200 - 210 szedl bardzo ladnie (niestety indeks predkosci byl 190 wiec wiecej nie jechalem ;) ) a jak zalozylem 18 to normalnie jak by do samochodu slonia ktos do schowal, i na tych 18" pojechal 240 licznikowe, teraz po rozrzadzie moze bym jeszcze kilka dorzucil bo jakby lepiej chodzi ale jakbys zalozyl 16" 205 to pewnie licznik bys zamknal ;)

sorry za male ot.

wracajac do tematu, w katalogach podaja 208km/h poniewaz sprawdzaja to z 4-ema osobami na pokladzie a dodatkowo jak juz pisaliscie, wskazania licznika roznia sie od faktycznej predkosci, do wszystkiego dochodzi wiatr ktory moze przeszkadzac lub pomagac, niewidoczne i nieodczuwalne spadki terenu etc. Takze pewnie skladajac to wszystko wychodiz kolo 208 ;)

greets

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja na trasie Katowice-Kraków w 3 osoby AVANT na 16-tkach 228km./h.

A odnośnie tego filmiku B6 260km/h. Seria tak nie przyspiesza, tam musiało byc ok 200 koni mech ;d

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Znam AVF, który po modach jechał te 258km/h, co prawda jak kolega wyżej napisał miał ponad 200ps a dokładnie 210. Przydał by mi się taki setup, niby nie dużo do wymiany wtryski, fmic, turbina, chip.

Opublikowano

moj zlom 228km/4300rpm wyciagnal na a czworce, 174KM, wskazania za GPS

i faktycznie seryjnie bylo 144-146 bo po chipowaniu wlasnie wskaznia hamowni wykazuja 174KM sam zaskoczony bylem

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

witam, czy w amerykańcach też macie ograniczenie elektroniczne do 210 na godzinę, wcześniej myślałem że tylko tyle mi idzie ale teraz przy 230 kucach chamsko czuć jak auto idzie do 210 i jest zadławienie i h..a nie chce przekroczyć 210, słyszałem że w autach z USA tak jest :blink: