sokram Opublikowano 14 Lipca 2010 Opublikowano 14 Lipca 2010 Czesc, Dzis popoludniu odpalalem mojego disela w pracy. Auto normalnie odpalilo ale na wolnych obrotach na postoju wyczułem ze wydech mi porusza spod auta i tłumi końcowy rusza sie w dól i w górę. Wczesniej miałem przypadlosc ze czasami w miescie jak stawalem pod swiatlami to tez czułem ze pod podłoga mi cos wydech mocno drży i buczy. Auto jest w automacie 4 biegowym i jezdzi jak jezdzi. Nie jest demonem szybkosci. Czy któs z Was miał podobne objawy w aucie? Sokram [br]Dopisany: 26 Kwiecień 2010, 16:55_________________________________________________Czesc, Bylem wczoraj u naszego kolegi z forum P. Andrzeja Gruchota na wymianie kata i plecionki (wymiana na gotowy element, ktory mozecie znalezc na allegro w aukcjach tego Pana). Obsługa miła, bez problemu i bardzo elastyczna czasowo ;-)). Po zainstalowaniu elementu wkoncu zobaczylem jak plecionka ma tlumic drgania wydechu, moja stara plecionka byla juz twarda i zapieczona wiec przekazywala drgania dalej wzdluz ukladu wydechowego. U mnie plecionka objawiala sie nastepujaco: - drzenie calego ukladu wydechowego pod autem, - drgania koncowego tlumika z tylu auta, taki charakterystyczny pogwizd tłumika, - drgania rolety bagaznika i plastykow w bagazniku. Auto odzylo bez kata od nizszych partii obrotów to poczulem w drodze powrotnej. Jestem zadowolony i polecam taki zabieg u naszego kolegi z forum . Jednak nadal odczywam drgania w tylnej czesci karoserii...nie wiem juz cos robic.... Pozdrawiam, Sokram
grabson765 Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 sprawdz gumowe zaczepu tlumika, zapewne po tylu latach beda do wymiany mozesz mi podac link do aukcji na allegro do tego P. Gruchota tez mysle nad wstawieniem czegos takiego zamiast kata i przy okazji nowej plecionki
sokram Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Opublikowano 26 Lipca 2010 Czesc, Wszystko znajdziesz na tej stronie tego uzytkownika... http://www.tlumiki-gruchot.pl/ Sokram
dariodario Opublikowano 26 Lipca 2010 Opublikowano 26 Lipca 2010 Czesc, Dzis popoludniu odpalalem mojego disela w pracy. Auto normalnie odpalilo ale na wolnych obrotach na postoju wyczułem ze wydech mi porusza spod auta i tłumi końcowy rusza sie w dól i w górę. Wczesniej miałem przypadlosc ze czasami w miescie jak stawalem pod swiatlami to tez czułem ze pod podłoga mi cos wydech mocno drży i buczy. Auto jest w automacie 4 biegowym i jezdzi jak jezdzi. Nie jest demonem szybkosci. Czy któs z Was miał podobne objawy w aucie? Sokram [br]Dopisany: 26 Kwiecień 2010, 16:55_________________________________________________Czesc, Bylem wczoraj u naszego kolegi z forum P. Andrzeja Gruchota na wymianie kata i plecionki (wymiana na gotowy element, ktory mozecie znalezc na allegro w aukcjach tego Pana). Obsługa miła, bez problemu i bardzo elastyczna czasowo ;-)). Po zainstalowaniu elementu wkoncu zobaczylem jak plecionka ma tlumic drgania wydechu, moja stara plecionka byla juz twarda i zapieczona wiec przekazywala drgania dalej wzdluz ukladu wydechowego. U mnie plecionka objawiala sie nastepujaco: - drzenie calego ukladu wydechowego pod autem, - drgania koncowego tlumika z tylu auta, taki charakterystyczny pogwizd tłumika, - drgania rolety bagaznika i plastykow w bagazniku. Auto odzylo bez kata od nizszych partii obrotów to poczulem w drodze powrotnej. Jestem zadowolony i polecam taki zabieg u naszego kolegi z forum . Jednak nadal odczywam drgania w tylnej czesci karoserii...nie wiem juz cos robic.... Pozdrawiam, Sokram musisz przerobic troche zlaczke tzn ta z dwoma srubami m10. rozkrec i rozbierz powinny byc 2 blachy skrecone jedna w drugiej,wystarczy ze utniesz tak ok 5 mm jedna i druga aby lepiej scisnelo,i troche utnij tez cybanty. u mnie pomoglo,poprostu nie bylo sztywnego polaczenia przez ta zlaczke i caly wydech telepal
sokram Opublikowano 26 Lipca 2010 Autor Opublikowano 26 Lipca 2010 Czesc, Zlaczke mam zrobiona przez P. Gruchota, jest nowa. Sokram
Karl28 Opublikowano 27 Lipca 2010 Opublikowano 27 Lipca 2010 To spróbuj jeszcze pościskać wieszaki gumowe- opaskami zaciskowymi. Wszystkie trzy,tą przy tłumiku na bolcach a te dwie po środku(4 opaski) i powinno być git Ja posunąłem się jeszcze dalej Wyciąłem środkowy tłumik a przed łącznikiem podwiesiłem (po przeróbkach)na wieszaku. Pozdrawiam
sokram Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Autor Opublikowano 3 Sierpnia 2010 Jutro cos sprobuje pomieszac z tymi opaskami zaciskowymi...nie wiem jednak czy jest jakikolwiek sens takich zaciskow????! Co ciekawe, poduchy pod silnikiem wymienione, poduchy pod automatem mam tez ok, plecionka nowa a dalej drgania wystepuja.... Sokram
Rekomendowane odpowiedzi