Stolkien Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Witam serdeczenie kupiłem auto 1.8t 151KM no i wszystko było ok od soboty i dziś ruszając z dużym impetem cos sie stało, auto przypieszyło dobrze tak jak trzeba ale po kilometrze straciło moc i podczas dodawania gazu słychać dziwny świst / szum, taki zgodny z przyspieszaniem turbiny. po przegazowaniu do 4tys. obr/min auto znów ma moc. sytuacja powtarza się. podjechałem prosto do znajomego mechanika, i po oględzinach i przejażdzce stwierdził że zawiesza się ten podcisnieniowy zawór co uruchamia Turdo czy tam zmienia kąt łopatek. Mówi że dzieje się tak bo auto stało długo (to prawda stało ok 2 miesięcy). Mówił też że można poczekać aż się rozjeździ samo albo rozbierać i czyścić. Co wy na to???
Buba Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Zrob logi i zobaczysz czy turbo pompuje tyle co powinno czy nie i rozwiejesz wszelkie watpliwosci
Stolkien Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 jakie logi? to moja pierwsze turbo benzyna. nie kumam.
adaminta Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 podłącz pod kompa i podaj jakie błędy wyskakują
marcin9680 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Kolego "Stolkien" zajzyj do dzialu "DIAGNOSTYKA VAG" i tam znajduje sie taki o to watek FAQ forum "Diagnostyka VAG" , jest tam wszystko wyjasnione na temat diagnostyki auta , co to sa logi statyczne i dynamiczne , jezeli nie posiadasz interfejsu diagnostycznego i umiejetnosci lub wiedzy na ten temat to popytaj i poszukaj kolegow na forum z Twojego rejonu gdzie mieszkasz , moze ktos sie trafi kto Ci pomoze zdiagnozowac autko i doszukac sie przyczyny Twojego problemu z autem. Pozdrawiam.
Stolkien Opublikowano 26 Kwietnia 2010 Autor Opublikowano 26 Kwietnia 2010 SPOKO. Niemoge sie dodzwonić do Nosba z Forum a jest ponoć dobry w te klocki. na tę chwilę auto już działa normalnie. zrobiłem ok. 30km. i nie wystąpił obiaw ani raz. może więc kolega machanik miał rację z zawieszającą się tą sprawą intercoolera... w każdym razie jutro jadę akcyzę za auto zapłacić. a potem na komputer. Pozdrawiam.
lukas_ss Opublikowano 30 Kwietnia 2010 Opublikowano 30 Kwietnia 2010 A mi sie wydaje ze spadła gdzies rura od intercoolera albo cos warto zobaczyc
Rekomendowane odpowiedzi