Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Automat w 1.9 TDI 110PS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wie ktoś może czy w automatyczniej skrzyni jest jakis przełącznik na sport lub econo albo cos w tym stylu.jezdzilem passatem i tak bylo,a tu nie wiem jak to wyglada.Moze ktoś wie.I w ogole sa jakies szczegolne zasady traktowania automatu w Audi ??

Opublikowano

u mnie skrzynia tiptronic 5 biegowy, nie ma przelacznika ani SPORT ani ECO, skrzynia ma zaprogramowane 200 mozliwych trybów jazdy, w zalezności od jazdy kierowcy, komputer sterujący dostosowywuje zachowanie skrzyni w jakim zakresie ma zmieniac biegi, redukowac itp.

u Ciebie siedzi chyba skrzynia 4 biegowa, poszukaj obok dzwigni przelacznika SPORT

jezdzilem kiedys automatem w B4 z silnikiem 2.8 V6 ze skrzynia 4 biegowa i tam taki przycisk byl na konsoli srodkowej.

co do traktowania, sprawdzanie oleju w skrzyni co 12 miesiecy , wymiana razem z filtrem co 60 tys lub 5 lat, chyba ze tylko jazda miejska to nawet co 45 tysiecy. a reszta to jak w kazdym automacie.

pozdro.

Opublikowano

Nie wiem jak w nowszych modelach, ale u mnie też nie ma możliwości przełączania eco/sport :lol:

Opublikowano

Moja skrzynka to tiptronic 4 biegowy, i też nie ma przelacznika ani SPORT ani ECO, sama się przystosowuje do warunków jazdy w zalezności od stylu jazdy kierowcy, komputer steruje i dostosowuje przełożenie skrzyni ................. :wink: itd......

Opublikowano

Dzieki za info.Faktycznie komputer dobiera przelozenia w zaleznosci od stylu.Jak jade troche ostrzej to na biegach ciagnie do 4500 obr/min a jak sie mule po miescie i potem depne to zmienia przy 3900 obr/min. Ogolnie ciekawe:)Pozdrawiam

Opublikowano

a jak się jeździ w audi mając automat????

Opublikowano
a jak się jeździ w audi mając automat????

Tak samo jak zwykłym tylko nie masz sprzęgła :lol:

Sprecyzuj pytanie bo nie wiemy co masz na mysli :wink:

Opublikowano
Sprecyzuj pytanie bo nie wiemy co masz na mysli

tak ogólnie pytałem :)