Golem1 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Skoro wszystko z przewodami będzie ok i dalej będzie brak wyświetlanej temp. to spróbuj vagiem, Nie wiem czy da sie we wszystkich, ale jesli masz klimatronik to powinno ci sie udac zakodowac: STG 17-instrumenty STG 10 Adaptacje -> Pozycja 10 -> Kanał 20 (temperatura zewnętrzna) Auta wyposazone w klimatyzacje a nie majace fisa czesto maja zablkowane wyswietlanie temperatury i wystepuje wartosc 2. Dla pojazdow bez klimy i bez czujnika temp jest 0. Sprawdz u siebie co masz. Jesli 2 to zmien na 1 bo to aktywuje wyswietlanie temperatury. jesli 0 to sie nie da.
McBoss Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Wlasnie nie wiem czy z kablami jest wszystko ok. Pisalem wyzej, ale moze nie doczytaliscie Ta fotka nie jest moja, tylko zapozyczona z innego tematu! U siebie nie mam tej czarnej wtyczki, a wyglada to mniej wiecej tak: [br]Dopisany: 12 Grudzień 2011, 10:33_________________________________________________Jedyna jaka znalazlem w tym miejscu to wlasnia ta trzy pinowa. Moze dacie sprawdzic ile pinow ma wasza wtyczka?
Golem1 Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 To pozostaje pociągnąć przewody do czujnika(opis jest na forum jak dobrze pamiętam) i cieszyć się wskazaniami temp.
sopel_prusa Opublikowano 12 Grudnia 2011 Opublikowano 12 Grudnia 2011 dokładnie, wtyczka jest od temp. ta czarna, ma 2 przewody, jeśli wszystko jest podłączone to może właśnie w niej nie być styku
McBoss Opublikowano 13 Grudnia 2011 Opublikowano 13 Grudnia 2011 jednak dwupinowa czarna wtyczka byla pod lampa lacznie z czujnikiem temperatury zewnetrznej. Poodlaczalem, przeczyscilem i dalej ciemno na blacie. Czekam na kabel i zastosuje instrukcje @Golem1 byc moze to bedzie rozwiazanie. No bo jesli nie to to, to chyba czujnik jest uszkodzony...
Rekomendowane odpowiedzi