Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFF] Oto niunia zdzisia ;)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam styczność z prawie identycznym pojazdem jak Twój tylko że w innym kolorze, ale silnik, rocznik i kolorystyka/wyposażenie wnętrza identyczne :) Ktoś z rodziny ma. I na temat tych 75 KM powiem tyle: W mieście silniczek radzi sobie bardzo dobrze i pali mniej jak 1Z czy AFN, natomiast na trasie jeśli się jedzie przepisowe 90 km/h i nie trzeba nic wyprzedzać też da się jechać, ale jak trzeba coś wyprzedzić lub się nam śpieszy to niestety brakuje. Ponieważ ja głównie robie trasę a nie miasto i prędkość trochę wyższa niż przepisowa :decayed: + częste wyprzedzanie, więc z tym silniczkiem bym się męczył, ale każdy lubi coś innego i np. mój brat jest zadowolony z użytkowania tego silnika, bo głównie jeździ po mieście :)

Ładne autko i na bank zadbane, bo przebiegu też pewnie dużego nie ma :) Skąd pochodzi? Belgia? Holandia? :)

Opublikowano
  • Autor

Belg. Lata właściwie po mieście bądź tereny podmiejskie czyli się nie poszaleje. Rocznie wieksze trasy to łącznie max 2000km :/ więc spisuje się znakomicie. Ifaktem jest że po mieście pali on naprawde oszczędnie. Na trasie wychodzi nieco gorzej.

I sam styl jazdy robi wiele. Ojciec go oszczędza i przydusza :( i w 5 sie zmieścić nie może. Ja znacznie dynamiczniej i pali znacznie mniej...

Jak jechałem z gościem on b7 z silniczkem 3 literki to troszkę serce go bolało jak na stacji płacił drugie tyle :>

A przy okazji ten silnik wszystko przepali i nie zakaszle, nie boi się gorszego paliwa

Opublikowano

A przy okazji ten silnik wszystko przepali i nie zakaszle, nie boi się gorszego paliwa

Ale ten silnik różni się tylko mapą (ekologiczny i ekonomiczny ukłon od Audi i seria aut przygotowana właśnie na kraj taki jak Belgia :) ) W innych krajach ciężko o AFFa ;) i może jeszcze ma coś innego ale tak na serio to jest dokładnie taki sam silnik jak 1Z (90KM), może wtryski inne, ale tego nie powiem, bo nie wiem - mechanikiem nie jestem i nie grzebałem przy tym silniku. Z tego co widziałem to nawet turbina jest chyba taka sama jak w 1Zcie.

Jak jechałem z gościem on b7 z silniczkem 3 literki to troszkę serce go bolało jak na stacji płacił drugie tyle :>

Nic dziwnego... To serce tak samo by go bolało jak byś jechał 1Ztem (90KM), albo AFNem (110KM), bo różnice w spalaniu w tych silnikach będą bardzo niewielkie :) (biorąc pod uwagę taki sam styl jazdy). Ale ogólnie wydaje mi się że charakterystyka (mapa) silnika AFF jest przygotowana właśnie na miasto, a AFN bardziej na trasę :) Stąd może być różnica w spalaniu w mieście, ale tak jak mówię jeżdżąc podobnie różnica w spalaniu będzie niewielka.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie różnica jest niewielka. Podobno wtryski inne i komp do zmiany + przeprogramowanie. Jakieś pogłoski chodziły że przełożenia w skrzyni niby inne ale ile w tym prawdy... :confused4: A turbo nie wiem czy nie jest po prostu inaczej ustawione i takie samo...

Belgia Holandia, tam troche inna mentalność i zapotrzebowanie na takie autka. I w sam raz na polskie drogi :) Powstaną autostrady, zmienię samochód :>

Ja bym to określił jako duży samochód miejski

Opublikowano

Ja bym to określił jako duży samochód miejski

:):good: Ważne że Tobie sie nim dobrze jeździ :) Ja bym nie potrafił :gwizdanie: Mi czasami mało 135 kunia i 312 niutków :decayed: Czyli praktycznie około 2 x tyle co u Ciebie przy tej samej masie :decayed:

Opublikowano
  • Autor

Hehe czuje się smycz to akurat wiem... Ale jak się przesiądę do golfa to to chyba kolczatka :>

Opublikowano

fajny kolorek, i fajna baza na mody, szkoda ze silniczek najsłabszy. MIałem kiedys ibize SDI i po miesiacu uzytkowania mialem dola... ;(

Opublikowano

Miałem ten silnik i jest praktycznie bezobsługowy,

wymieniasz olej, paski i śmigasz, żadnych innych problemów.

Taki silnik kręci milion km. Więc pod tym względem jest świetny.

Natomiast radości z jazdy nie ma żadnej. :no:

Ot, wygodna taczka. Miałem, sprzedałem i kupiłem 110 KM.

Ale auto bardzo ładne. No i zawsze Audi.

Opublikowano
Opublikowano

koleszko nie wymieniales zegarow i kiery?? :mysli:

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Hehe małe opóźnienie bo tu raczej rzadko zaglądam. Nie nie wymieniałem. To oryginał. takie sprostowanie :wink4:

Opublikowano

Mam do kolegi pytanko odnośnie cb radia które zauważyłem we wnętrzu pięknego samochodu :punk:

Jakie masz radyjko, ze zmieściłeś je w tej półeczce ? Sam właśnie poszukuje radia a właśnie najlepiej by było zęby tam się zmieściło. Podrzucisz dokładny modelik a ja sobie wyszukam specyfikacji technicznej ?

Opublikowano

Mam do kolegi pytanko odnośnie cb radia które zauważyłem we wnętrzu pięknego samochodu :punk:

Jakie masz radyjko, ze zmieściłeś je w tej półeczce ? Sam właśnie poszukuje radia a właśnie najlepiej by było zęby tam się zmieściło. Podrzucisz dokładny modelik a ja sobie wyszukam specyfikacji technicznej ?

to jest uniden 520xl, też takie mam i wchodzi nawet w tą półeczkę pod kierownicą obok konsoli.

Opublikowano

Jesli chodzi o tego unidena to bardzo dobre radio, można spokojnie je polecić :good:

Fajny środeczek masz, wieksza felga i niżej :) Będzie super :good:

Opublikowano

No to gites i wszystko jasne. Teraz wiem na jakie radio się nastawiać.

A jeszcze pytanko odnośnie zasilania do radyjka. Osobiście nie cierpię zwisających kabli gdzie i jak najlepiej umieścić rozgałęziacz na zapalniczkę ?

Opublikowano

No to gites i wszystko jasne. Teraz wiem na jakie jak coś się nastawiać ewentualnie.

A jeszcze pytanko odnośnie zasilania do radyjka. Osobiście nie cierpię zwisających kabli gdzie i jak najlepiej umieścić rozgałęziacz na zapalniczkę ?

Najlepiej jak nie lubisz luźnych kabli to znajdź miejsce w które będziesz wkładał radio i doprowadź tam kabel spod zapalniczki, wyjmij ją i dolutuj przełóż pod dechą i będzie :good:

Opublikowano

OK to teraz czekam na mikołaja z moim cb i będziemy działać z kablami. Dziex i pozdro :decayed:

Opublikowano
  • Autor

A najlepiej podłączyć zasilanie prosto z aku, zaoszczędzimy ciut szumów i jakiś filterek do tego i gra.

A co do unidena 520xl to raczej nie kupisz bo podobno straciło homologacje i jest zakaz handlu tym towarem z tego ci się orientuję.

Ja dodatkowo zamontowałem sobie dwie zapalaty (rozgałęźnik) wciśnięty w półeczkę pod kier i podłączony pod kabelek co daje + po kluczyku. Dobre do navi i radyjka. Co widać na foto ale zabieram się za podłączenie filtra zakłóceń. Jak przyniesie mikołaj :kox:

Opublikowano

wiesz super to masz.. jak ja lubie je w oryginale :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Przednie lampy poszły i ledy na dzienne. Pewnie lampy większości się nie spodobają a może jednak zmienią zdanie hehe

W pierwszym poście na samym dole foto. Można komentować :wink4: