Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL] Peiying i Voice Kraft - co o tym sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak sobie przeglądam car audio na allegro i wpadły mi w oko dwie podrzędne firmy. Mianowicie Peiying oraz Voice Kraft. Słyszałem kiedyś o tej pierwszej firmie, że robi całkiem dobry sprzęcik ale jest to początkująca firma. Widziałem też kiedyś zabudowy demo car od peiying'a. Nawiązuje wizualnie do radioodtwarzaczy Pionka i Alpine. Co do VK to ponoć wzmacniacze samochodowe robią przyzwoite. Są to firmy produkujące tani sprzęcik, który mógłby cieszyć oko wyglądem, ale co dalej, czy to jakoś gra w ogóle? Może ktoś miał styczność z tym sprzętem? Z góry mówię, że nic narazie nie kupuję.

Opublikowano

nie kupuj tego samo to że nawiązuje wyglądem daje do myślenia

Opublikowano

nie kupuję nic narazie. właśnei zazwyczaj większość takich radioodtwarzaczy jest podobne do oryginałów. ale do myślenia dała mi głównie firma peiying. bo słyszałem miłe rzeczy o niej ale chciałbym, żeby ktoś się wypowiedział kto ma/miał do czynienia z tym :decayed:

a jak kupię to jvc, pionka albo apine :kox: bo tylko to mnie interesuje. ale jest poniedziałek, pada dfeszcz, nie ma co robić, to robię rozeznanie :good:

Opublikowano

ja mam już trzecią alpine i to radio moge Ci polecić, a te dwa pozostałem racej odradzić do czynienia miałem kiedyś kiedyś z VK instalacje do wzmacniacza tej firmy. na elektrodzie warto poczytać o takich rzeczach najlepsze źródło chyba

Opublikowano

nie no alpine to wiem co to jest :kox:

takie porównanie

peiying py-3118 (200zł) podobne do alpine ida-x001, które nie dosyć, że jest trudno dostępne (ale gra i wygląda rewelacyjnie) to kosztuje 1000-1200zł

1014102809

2156763217_edfc477247_o.jpg

i teraz pytanie jak coś może być dobre, skoro kosztuje 1/5 tego co oryginał? :decayed: no ale może jednak? :przebiegly:

Opublikowano

nie ma opcji żeby to zagrało, poza tym to radio które pokazałeś ma jeden ból nie ma CD :wallbash:

Opublikowano

te alpine też nie ma cd, ale po co ci wejście na płyty skoro masz złącze usb? w alpinie jest jeszcze dodatkowo elegancko ukryty z tyłu i dodana przedłużka że w a4 możesz sobie podciągnąć do schowka nad radiem i tam zamykać pendriva :good:

Opublikowano

no ale jeśli używasz formatu CD ( nie MP3) to może być denerwujące poza tym zmieniając radio na nie ori raczej robi sie to z myślą o jakości dźwieku ja nie mam żadnych czytników kart ani USB i szerze ani troche mi to nie przeszkadza bo wole sobie nagrać 10 płytek w CD niż walnąć to w jedną karte pamieci

Opublikowano

dlatego usb jest najlepsze, bo nie ma opcji żeby się coś zacinał, jak masz dobrego pendriva to mozyke przenosi do radia szybko, płynnie i elegancko. i o jaki format cd ci chodzi? bo nie rozumiem. przecież cd to już w ogóle na dziurach co chwilę przerywa..

Opublikowano
przecież cd to już w ogóle na dziurach co chwilę przerywa..

nie miałes nigdy dobrego radia :tongue4:

dobre radia nie przerywają nawet na dużych dziurach i twardym zawieszeniu...

Peiying oraz Voice Kraft

w sam raz do tuningowanego tico czy calibry :sick3:

Opublikowano

w sam raz do tuningowanego tico czy calibry :sick3:

coś w tym jest :gwizdanie:

Opublikowano

miałem nowe cd od jvc - po większych dziurach nie dało się słuchać..

Opublikowano

jak szukasz taniego radia to moge ci polecic to http://www.allegro.pl/item1016793247_lg_lac_4810r_usb_gwara_24mies_najtaniej.html cena smieszna jakosc hmmm..alpine to nie jest ale rok bez problemu smiga czy to z usb czy CD a gra lepiej niz jakies hipermarketowe radia

Opublikowano

nic narazie nie szukam. a jak miałbym kupić to radio co pokazałeś, to wolałbym jvc albo pionka. :wink4: