predipl Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 Witam wszystkich. Pojwaił sie u mnie dosyć poważny probelm a mianowicie mam wyciek z lewej srtony z przekładni tak jak na rysumku nr 1 i teraz pytanie czy jak wymienie uszczelniacz o wymiarze 50mm pod nr 2 to wyciek zniknie czy mam jakieś uszkodzenie wewnątrz przekładni prosze o opinie, ponieważ samochód mam w anglii i jeżeli chodzi o wymiane przekładni to bedzie problem.. w UK nie dostane przekładni z kierą z lewej....... http://w82.wrzuta.pl/obraz/8EGzWyfJlLf/ytiuytr
M3I Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 moze byc problem jak okarze siepo rozebraniu ze są wżery na listwie. wtedy nowy uszczelniacz nic nie pomoże.
predipl Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Opublikowano 3 Maja 2010 a czy da sie to zrobić bez wyjmowania przekładni . I jezeli nie ma wżerów to przeciek zniknie po wymianie uszczelniacza ??
M3I Opublikowano 3 Maja 2010 Opublikowano 3 Maja 2010 jeśłi niema wżerów to powinna pomóc. gdzies kiedys czytałem ze komuś udało sie wymienić uszczelniacz bez wyciągania magla, ale taka możliwość jest chyba tylko z jednej strony ( chyba z prawej strony ). ja nosiłem si ez zamiarem rozbiórki samemu , jednak oddałem magiel do gościa który regeneruje magle. powiedział ze listwe wśrodku mam jak nową , aż sie zdziwił ze w takim stanie. wymienił wszytskie uszczelnienia i tulejki chyba tak są jakieś. sam wyjmowałem magiel i montowałem spowrotem. w ubiegłe lato to robiłem i jak narazie wszytsko super.
predipl Opublikowano 3 Maja 2010 Autor Opublikowano 3 Maja 2010 ok dzięki za info pomogło mi to dużo ponieważ moge mniej więcej zdecydować co robić . M3I wielki + dla Ciebie
A-rek Opublikowano 4 Maja 2010 Opublikowano 4 Maja 2010 M3I dobrze piszesz ale ja bym jednak wolal wyciagnac caly magiel i wymienic od razu wszystkie uszczelniacze. tak jak piszesz nie wiadomo czy na listwie sa wrzery i czy magiel nie ma juz za duzych luzow
predipl Opublikowano 5 Maja 2010 Autor Opublikowano 5 Maja 2010 Chyba sie zdecyduje na taką opcje jak na allegro czyli zdam starą a dostane nową po regeneracji . wymienie i mam nadzieje będzie chodziło.
A-rek Opublikowano 5 Maja 2010 Opublikowano 5 Maja 2010 mozesz byc spokojny, bedzie chodzilo i dostaniesz gwarancje zaleznie od firmy od 0,5 roku do 2 lat
Rekomendowane odpowiedzi