Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Różnica w zawieszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Czy jest róznica w zawieszeniu pomiedzy rocznikami 96 a 99?? Posiadam a4 z rocznika 99 z silnikiem 1.9 Tdi i moje zawieszenie jest bardzo miękkie w porównaniu do a4 kolegi z rocznika 96-- wersja s4 silnik 2.6 bezyna, jego jest bardzo twarde--od czego to zalezy? Czy moze mam amortyzatory do wymiany? Auto wydaje sie jakby "pływało" po drodze.. Jesli temat był juz poruszony to sory--szukałem ale nie znalazłem.

Opublikowano

zapewne macie inny rodzaj zawieszenia. Ty możesz mieć 1BA a kolega 1BE. Co do zużycia amortyzatorów to jeżeli auto pływa to wymień amorki, bo niebezpiecznie się robi. Albo jedź na stacje diagnostyczną i tam sprawdź co z amorami. :good:

Opublikowano

Witam.Czy jest róznica w zawieszeniu pomiedzy rocznikami 96 a 99?? Posiadam a4 z rocznika 99 z silnikiem 1.9 Tdi i moje zawieszenie jest bardzo miękkie w porównaniu do a4 kolegi z rocznika 96-- wersja s4 silnik 2.6 bezyna, jego jest bardzo twarde--od czego to zalezy? Czy moze mam amortyzatory do wymiany? Auto wydaje sie jakby "pływało" po drodze.. Jesli temat był juz poruszony to sory--szukałem ale nie znalazłem.

PO PIERWSZE 2.6 to nie zadne S4...zwykla benzyna V6...i tyle, pelno tego. S4 B5 tylko i wylacznie 2.7 Biturbo. Macie wlepki, ksiazki serwisowe to sprawdzcie zawieszenia, jak kolega wyzej pisal, jeden pewnie ma 1be drugi 1ba(bardziej komfortowe-wyzsze). ewentualnie gdyby to bylo prawdziwe S4 (nie 2.6 benzyna) to zawias jest jeszcze twardszy niz 1be.