Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Końcówki wydechu w Audi A4 B5 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcialbym wymienic koncowke wydechu w tdi. Chodzi ta dwururke. Jakie koncowki polecacie tak aby nie zmienic brzmienia wydechu i parametrow. Nie znam sie na tym wiec prosze o jakas porade. I jeszcze jedno. moge miec 1 rurke czy koniecznie tez dwururke musze zakupic?

Opublikowano

Dawids, podaj wymiary tych trąbek.Tzn średnice.

Bardzo ładne są :kox:

Opublikowano
  • Autor

Dokladnie takie cos by mnie interesowalo. Gdzie kupiles taka koncowke?

Opublikowano

ja mam podobne do Dawida firmy Ulter. Kupowałem na allegro ale są też w Norauto.

w TDI są skierowane w dół, więc trzebaby obciąć kawałek i te przykręcić bądź przyspawać

Mógłbyś miec 1 rurkę, ale trzeba będzie spawać i trochę więcej kombinować.

Weź też pod uwagę to, że diesel trochę kopci... widziałem już kilka TDIków z czarną rejestracją i klapą.. bo mieli tłumiki typu DTM

Opublikowano

Glovash, a te końcówki da się jakoś bardziej schować? Te zamontowane na Twoim aucie są ok ale trochę za bardzo wystają.

U Dawida jest idealnie.

Opublikowano

Ja także mam UlterSport ale wzór taki jak w RS4 B5 :)

Opublikowano

Glovash, a te końcówki da się jakoś bardziej schować? Te zamontowane na Twoim aucie są ok ale trochę za bardzo wystają.

U Dawida jest idealnie.

zrobiłem zdjęcie z głupiego kąta, dlatego tak wygląda. Są one równo z seryjnymi i na żywo wygląda inaczej.

Opublikowano

Panowie a czy sama koncówka np. Firmy ulter da basowy dzwiek wydechu?? bo nie bardzo chce mi sie wierzyc i jakos tego nie widze bez wymiany calego tłumika na sportowy

Opublikowano

Nie zmieni się nic, końcówki zmieniają tyko wygląd środek teoretycznie zostaje ten sam :) Usuń środkowy tłumik puść go prosto do końca a usłyszysz piękny pomruk V6 :) Naprawdę będziesz zadowlony :)

Opublikowano

Sek w tym ze wyciąlem juz kata, i boje sie ze jezeli usune tez srodkowy tłumik, to sam koncowy dlugo nie pociagnie

:wallbash:

Opublikowano

hm... Ja katy zostawiłem narazie na swoim miejscu sam środkowy i jestem zadowolony dziś jadę na korekte jeszcze bo krzywo coś leży :thumbdown:

Opublikowano

Sek w tym ze wyciąlem juz kata, i boje sie ze jezeli usune tez srodkowy tłumik, to sam koncowy dlugo nie pociagnie

:wallbash:

pociągnie albo i nie ale wiesz, że "kosztem jednego masz drugie" więc albo żywotność albo przyjemność :hi:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

A da się jakoś wyczyścić oryginalną końcówkę wydechu tak żeby fajnie świeciła.

Opublikowano

A da się jakoś wyczyścić oryginalną końcówkę wydechu tak żeby fajnie świeciła.

Pewnie że się da :) Nawet był już wątek tutaj na forum, jak jeden z kolegów papierkiem zeszlifował wypolerował i jest :good:

Ja swoją wyczściłem pastą tempo i polerką (ręcznie trzeba się trochę napocić) i było ok, po roku już się zaczęły pojawiać pierwsze zabrudzenia.

Opublikowano

Bo ja dopiero dostałem auto od ojca i chciałem się samemu zająć trochę autem i wyczyścić zregenerować co nie co.

PS.Masz może ten temat od czyszczenia tej końcówki.

Opublikowano

Zastanawiam się czy jest sens bo jeżeli kupisz nową końcówkę to będzie ładna i lepiej Ci ja będzie utrzymać w stanie czystości tej ori nie doczyścisz już raczej ...

Opublikowano

no jak uważasz ja wyczyściłem a miałem głębokie wżery,teraz wygląda pięknie wszyscy pytają czy to chrom :good:

Opublikowano

Dzisiaj jadę po papier ścierny tylko muszę zobaczyć z czego jest ta końcówka bo w tamtym temacie pisało że stalowej nie czyścić bo powstanie rdza.

Opublikowano

Dzisiaj jadę po papier ścierny tylko muszę zobaczyć z czego jest ta końcówka bo w tamtym temacie pisało że stalowej nie czyścić bo powstanie rdza.

Ja polerowałem stalową końcówkę i nie ma rdzy.

Opublikowano

Ja polerowałem stalową końcówkę i nie ma rdzy.

A skąd wiesz, że to stalowa? I po polerce jaki ma kolor?