przemciotorun Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 witam chce podlaczyc kierownice multifunkcyjna i potzrebuje rozpiske pinow, kiera jest chyba tez podgrzewana multi funkcje chyba podlancza sie jednym kablem do radia (radio concert) do 11. REM-C ale ktory to w tej kostce powyzej? [br]Dopisany: 04 Maj 2010, 13:49_________________________________________________oki troche pogrzebalem i tak: 1. nie wiem co to ale jest to tez w starej kierownicy (napewno nie rem) 2. ? 3. + do podgrzewania kierownicy 4. - do podgrzewania kierownicy 5. ? wie moze ktos jaki kolor na przewod RemC wychodzacy z radia z zielonej kostki mini iso?[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 16:06_________________________________________________a moze ktos wie czy jak to zepne razem (multif..+ radio) to bede musial cos vagiem przestawiac?[br]Dopisany: 04 Maj 2010, 21:14_________________________________________________nikt nic nie podpowie? [br]Dopisany: 09 Maj 2010, 08:53_________________________________________________oki widze ze temat kierownicy multifunkcyjnej jest dosc odlegly nawet na tak duzym forum, pogrzebalem troche i zaryzykowalem podlaczenie tej kiery: wiec popierwsze to ta kierownica nie byla nigdy fabrycznie montowana w a4 (sprawdzalem w aso) jest to kiera z a6 96-97 lub a8 ale niestety nie pamietam roku, oczywisci montowane na USA...... po drugie jezeli ktos pogrzebie w auto dacie to jest schemat tylko narysowany w taki sposob jak by tam wystepowal jeszcze jakis dodatkowy modul sterujacy, (niestety na tym poplynal szpec z aso) modul jest ale wewnatrz kierownicy i wystarczy podpiac sie do wtyczki z 5cioma pinami pokazana wyzej, ja podlaczylem ta kostke tak pin 1 - klakson (jest on tez w mojej starej kierownicy nic z nim nie robilem) pin 2 - sterowanie podgrzewaniem kierownicy (nie jestem pewny na 100% bo nie mialem czasu tego sprawdzic i podlaczyc ale sprawdze i dam znac, mam juz pewien pomysl jak to podpiac) pin 3 - (+) po kluczyku (nie tak jak pisalem wyzej) pin 4 - (-) pin 5 - remC do radia po takim podlaczeniu multifunkcja dziala poprawnie radio sie scisza/podglasnia, mozna przelanczas piosenki czy tez zmieniac stacje, przyciski sa podswietlane..... jezeli ktos ma jakies uwagi na temat podlaczenia tej kierownicy prosze pisac!
Szymoonk Opublikowano 13 Maja 2010 Opublikowano 13 Maja 2010 Graty za podłączenie, niech Ci służy kiera ja walczyłem ale z kierą poliftową wielofunkcyjną ale nie dałem rady
kaju Opublikowano 10 Lipca 2010 Opublikowano 10 Lipca 2010 Odkopię temat, Planuję w swoim b5 po lifcie zmienić kierownicę na właśnie multifunkcję. Co dokładnie potrzebuję? Na pewno kierownicę, Vag, co jeszcze? Moduł? Jeśli tak, to jaki, jakiś konkretny musi być? Proszę o wypowiedź kogoś, kto takie coś robił, lub byłby w stanie to zrobić.
Rekomendowane odpowiedzi