Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Okolice Żnina - fotoradar przenośny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, poszukuję kogoś z okolic Żnina, w dość nie typowej sprawie.

Dzisaj tj. 6 maja na trasie Żnin - Gniezno żółty chyba Trafic zrobił mi zdjęcie fotoradarem, dokładnie było to w miejscowości Czewujewo. Od strony Bydgoszczy nie ma żadnego znaku z ograniczeniem prędkości jest tylko znak inforumjący nas o miejscowości "Czewujewo" - zielona tabliczka z białym napisem.

Moja proźba jest taka, jako że nie widziałem tam zadnego znaku z ograniczeniem żeby ktoś nakręcił film. 200 m przed znakiem "Czewujewo" do pierwszego ograniczenia w tej miejscowości od strony Bydgoszczy. Zdjęcie było zrobione na pierwszym przystanku autobusowym w tej miejscowości.

Pomoże mi ktoś ???

Chciałbym mieć dowody żeby odwołać się od mandatu.

Opublikowano

Im dłużej o tym myślę tym więcej wątpliwości. Ludzie na CB też mówili że nie było, pozatym nie tylko mi zrobiło zdjęcie. Dlatego gorąca prośba o jakiś film nagrany, najlepiej z datą ...

Opublikowano

jeżdżę tamtędy od 3 lat bardzo często... nawet wczoraj jechałem i w Czewujewie jest 50 km/h i bardzo często tam stoją i jest też fotoradar... tak więc jeśli miałeś więcej niż 50 na blacie to... Twoja wina niestety i żadne nagrania Ci nie pomogą..

Opublikowano

Glovash sęk w tym że w miejscu w którym stali nie było żadnego ograniczenia, jestem pewnien na 90%, od strony Poznania owszem znaki z ograniczeniem widziałęm, od Bydgoszczy nie.

Pozatym ludzie na CB również mówili że nie widzieli żadnego ograniczenia od strony Bydgoszczy. Jest postawiony tylko znak z nazwą miejscowości...

Teraz mam już 100% pewności, że nie ma tam żadnego ograniczenia prędkości, jedynym znakiem który ogranicza prędkość na tym odcinku jest znak E17a ( Tablica inforumjąca nas o początku miejscowości, ale nie jest to teren zabudowany). Z tego co wiem to ograniczenie jakie jest po tym znaku to 90km/h.

Teraz czekam tylko na mandat i automatycznie piszę odwołanie, film nagrałem sobie jako dowód rzeczowy w sprawie :>