mizakk Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Witam ponownie, Po 2 miesiącach czekania wkoncu otrzymałem decyzje od allianz, ku mojemu zdziwieniu negatywna, odmawiają wypłaty odszkodowania pomocy co teraz co dalej auto czeka na odbiór a kasy na uregulowanie długu niema a wyszło 6tyś za to. w załączniku skan decyzji, jak ja rozszyfrować i przekonać ich do wypłaty http://img179.imageshack.us/img179/4971/decyzja.jpg
OLO_GDA Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 prosiles oprady itp a dopiero z tego pisma dowiedzielisy sie ze mowisz o szkodzie z AutoCasco.. to zupelnie zmienia postac rzeczy . poweidz o co chodzi bo jak inaczej mamy Ci pomoc. czy to wypadek czy co, kto byl winny itp... bo co my mozemy sie domyslac.
mizakk Opublikowano 7 Maja 2010 Autor Opublikowano 7 Maja 2010 Sprawa wygląda tak ze 14 marca wymusiłem pierwszeństwo i doszło do kolizji. niestety policji niebylo czego teraz żałuje, oczywiście moja wina i chciałem naprawić samochód gotówkowo z Ac. Były ogledziny nawet 2 razy i dziś otrzymałem po 2 miesiącach decyzje o odmowie wypłaty odszkodowania.
OLO_GDA Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 ale to absurd bo na dobra sprawe to nie musisz sie tlumaczyc w jakich okolicznosciach do tego doszlo... moze masz zrobione fotki zmiejsca wypadku i tuz PO wypadku? ja tymi fotkami rozwialem wszelkie watpliowsci w ubezpieczalni. generalnie przy ich stanowisku w stylu - nie bo nie pasuje ale nie powiemy dlaczego - to chyba nic poza prawnikiem i niezaleznym rzeczoznawca nie wymyslisz... ale oni cos chyba kreca bo co Ty masz udowodnic? okolicznosci zdarzenia?? przeciez to ma znaczenie przy OC a tu mozesz sam wjechac w drzewo i nie ma co ustalac. ciekawe tez ze Twoja ubezpieczalnia (jezeli masz OC w tej samej firmie) bez mrugniecia pewnie wyplacila poszkodowanemu ubezpieczenie, wiec jakos przyjeli do wiadomosci ze to zdarzenie mialo miejsce. generlanie poczytaj SOLIDNIE ogolne warunki ubezpieczenia i sprawdz czy oni nie bladza w tych swoich opowiesciach.. i rada na przyszlosc. moze glupio to wygladac na miejscu zdarzenia, ale brac komorki w lape i pstrykac foty, auta po kolizji ustawienie, kto gdzie, znaki itp... potem duzo mozna problemow uniknac... bo jak masz udowodnic ze tak bylo? rozbic sie jeszcze raz z takim samym autem????
mizakk Opublikowano 8 Maja 2010 Autor Opublikowano 8 Maja 2010 no własnie tego niewiem co jest tez śmieszne mówili ze poszkodowanemu czyli z mojego OC tez nie wypłacili odszkodowania co jest tez bardzo ciekawe
MARiOLiNi Opublikowano 9 Maja 2010 Opublikowano 9 Maja 2010 Przyczepili się, że szkody z jednego samochodu nie pasują do drugiego; na jakiej wysokości uszkodzony, rozmiary szkód. Jak napisał OLO najlepiej byłoby mieć zdjęcia z kolizji i po problemie.
mizakk Opublikowano 10 Maja 2010 Autor Opublikowano 10 Maja 2010 No niestety nie wpadłem na to żeby porobić zdjęcia.U mnie uszkodzone zostały prawe drzwi przód tyłt delikatnie rant, wgnieciony słupek i przedni błotnik tez delikatnie i wystrzeliły poduszki boczna i kurtyna. a u niego zderzak maska lampy i chyba błotniki bo uderzył przodem. i co teraz uczynić bo nie chciał bym im odpuścić bo skąd wezmę 6 tyś na zapłate bo auto juz naprawione
soolek Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Jak kolesiowi też nie wypłacili, to zadzwoń do niego. Zróbcie sobie "wizję lokalną", czyli nagrajcie filmik z przebiegiem zdarzenia - może to w jakiś sposób pomoże tym "cwelom" przejrzeć na oczy.
lukasz Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 jak masz namiar na poszkodowanego to mozna zrobic przedsadowe wezwanie do zaplaty, ale najskuteczniej bedzie to zrobic przez profesjonalnego pełnomocnika
mizakk Opublikowano 13 Maja 2010 Autor Opublikowano 13 Maja 2010 Teoretycznie mam ale sadze ze to i tak nic nie da
Rekomendowane odpowiedzi