sumaro Opublikowano 7 Maja 2010 Opublikowano 7 Maja 2010 Witam. Mam problemy z przechodzeniem na zimnym silniku z benzyny na gaz.Z tego co już wiem,silniczek krokowy jest zabrudzony( już to kiedyś miałem i zapłaciłem za usunięcie usterki 100 zł u gaziarza). Chciałbym teraz sam to naprawić, jednak nie bardzo wiem gdzie szukać tego silniczka.Czy ktoś może mi podpowiedzieć jak go szukać i gdzie znaleźć? Będę wdzięczny za wszelkie informacje.Pozdrawiam!
mstan Opublikowano 10 Maja 2010 Opublikowano 10 Maja 2010 Witam Znajduje się na wężu gumowym pomiędzy reduktorem a mikserem (to urządzonko umieszczone jest na rurze dolotowej do kolektora ssącego).powinieneś zlokalizować bez problemu. Pozdrawiam
ardian6 Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Przecież nie ma silniczka krokowego w a4 .Pewnie chodzi Ci o przepustnice.poszukaj na forum-jest bardzo dużo na temat czyszczenia i adaptacji. Pozdrawiam
sumaro Opublikowano 11 Maja 2010 Autor Opublikowano 11 Maja 2010 Przecież nie ma silniczka krokowego w a4 .Pewnie chodzi Ci o przepustnice.poszukaj na forum-jest bardzo dużo na temat czyszczenia i adaptacji. Pozdrawiam Nie było silniczka, ale już jest. Źle chodziła na gazie i kazałem sobie zamontować.Koszt chyba 200 zł.Dzieki za pomoc, przy najblizszej okazji spróbuję go zlokalizowac i usunąć problem.
mstan Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Witam ardian6 Instalacja gazowa jest wyposażona w silniczek krokowy lub śrubę do regulacji przepływu gazu z reduktora do miksera. Nie mówimy tu oczywiście o sekwencji. Pozdrawiam
ardian6 Opublikowano 11 Maja 2010 Opublikowano 11 Maja 2010 Aaaa....Ja sądziłem że przy benzynie silniczek krokowy. Sorki
Rekomendowane odpowiedzi