Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AJM] Czy warto ???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak do tej pory wlozylem turbo i kolektor z awx auto wydaje się być jakoś mocniejsze bo w sumie ilość powietrza mówi sama za siebie ale teraz kolejna sprawa mi po głowie chodzi mianowicie nie mam zamiaru lądować ani większych wtryskow ani fmic tylko mała prerobka coby zwiekszyc przeplyw powietrza przez niego ale do rzeczy cy jest sens montowania map sensor z awx czy ten wystarczy co mam znaczy seria oczywiście wszystko zakończy virus ale oczywiscie skarbonka sie ostatnio wyczyscila wiec soft musi na kase poczekac. A jak pytanie o jedno to jeszcze czy maf będzie miał jakieś większe znaczenie jak dojdzie do tego soft pytam bo zmiany przeprowadzam stopniowo i wole wiedzieć będę bardzo wdzięczny za pomoc

Opublikowano

jak śmigasz na 1.5 bara to nie trzeba zakładać map od awx

jakbys chciał zapodać BRD to musisz mieć wiekszy map

pomyśl o wydajniejszym fmic lub większym IC bo latem będzie puchnąć

pomyśli taże o bezpieczeństwie czyli chłodniczka oleju od AWX i mocniejsze spowalniacze 312mm lub przepływka od AWX

na razie to Twój AJM jeszcze nie zaczął połykać kasy :evil::decayed:

Opublikowano

Jak do tej pory olej trzyma się w granicach do 90 stopni jak zacznie się robić ciekawiej to zacznę zmieniać z przeplywka chciałem się upewnić czy jest sens a icek sprubuje udroznic ten co jest przed zmianami zhamowalem me 4 kółka i wyplul to co fabryka mu dała wiec myśle ze w okolice 160 po virusie uderze

bynajmniej graty od awxa to max co chciałem zmieniać bo przecież rajdowki z niej nie zrobię o heblach pomyśle a co do trakcji to nawet przy lepszym przyspieszaniu na serii asr miał co robić z miejsca co ja mogę wymagać o mojego leniwego automata

Opublikowano

jak zrobisz wyruska to oliva będzie się szybko gotować

Opublikowano

Podejrzewam ze przerobiles ten temat czyli do jakich temp wędruje oliwka po virusku

przy 200km/h dochodziła do 120*C
Opublikowano

zależy na jakim oleju śmigasz

ale na wirusku szybciej się grzeje z uwagi na naszą świadomość, że mamy więcej PS pod maską :decayed:

Opublikowano

Czyli podsumowujac

icek do małej przerobki

przeplywka do podmianki na awx

coś większego do studzenia oliwy

jakies hebelki tzn 312

to by bylo na tyle (chyba) z mojego grzebania pod maska

bo skrzyni to tylko wymiana oleju będzie się nalezala zeby biegi ladnie zmieniala

Opublikowano

żeby wymienić przepływkę musisz zapodać górną częśc obudowy filtra powietrza od awx ale z passata FL i wąż gumowy od przepływki do turbiny

Opublikowano

daruj se zabawe z ta przeplywka(pic na wode),w UK chlodniczka nie potrzebna ci bo caly czas zimno macie,chyba ze smigasz duzo po autostradach z duza predkoscia.

Opublikowano

No czasami to jak usiade na autostradzie to min godzina dymania z min 75mph non stop , a co do przeplywki to jak ona sie ma do wiekszej wydajnosci bo jedni mowia ze wymienic a drudzy zeby zostawic wiec teraz juz nie Wiem