Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AYM] Prosze o pomoc oryginalne radio audi a4 a wyświetlanie na liczniku obok

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam audi a4 2004 rok, audi dostałem z nieoryginalnym radiem , a że lubię jak wszystko jest

tak jak powinno zamówiłem zaraz na allegro radio do a4.

problem w tym że na FIS'ie nie ma inf z radio rds itp .

zdjąłem moją ramkę, wyciągnąłem nieoryginalne radio i mam tylko dwie kostki, zasilającą i od głośników

a z tego tego co wiem powinien być jeszcze kabel mały can czy coś i to on odpowiada za przesył tam, nie wiem

takie dostałem info no i oczywiście nie mam na wyświetlaczu informacji ,

dodam ze nie miałęm pełnego podświetlania radia i nie działały głośniki z tyłu na oryginalnym concercie które podłączyłem

widać z tego że nie miałem oryginalnie fabrycznego radia , co mnie dziwi .

1czy jeśli nie ma kabla to koniec ?

2czy można to jakoś zrobić ? proszę o wyjaśnienie tematu i pomoc co trzeba by kupic jak podłaczyć i czy warto

3gdzie mogę dostać ramkę bo potrzebuje bo mam szparę, myślałem ze radio będzie idealnie pod wymiar jak wszystko zdemontuje

Opublikowano

Miałem identyczna sytuację. Kupiłem auto "z placu" i niestety było ze zwykłym Pioneerem. Pierwsze co zrobiłem to zamówiłem oryginalne radio audi. Z zamontowaniem nie było problemu, tylko oczywiście nie pokazywały sie informacje na FISie i brak było synchronizacji podświetlenia klawiszy w radiu z resztą deski.

W Auto-Viwie próbowali mi to zrobic przez 3 dni i nic. Oddałem auto do Szewczyka i zrobili mi to w... 30 minut. Teraz wszystko działa tak jakby auto przyszo z radiem Audi z fabryki. A więc MOŻNA, tylko trzeba wiedzieć jak.

Opublikowano

dzwoń do navi service i wytłumacz jaki kabel potrzebujesz a oni na bank Ci pomogą...

Opublikowano

kabel tak :) az dwa pt CH CL dwa kabelki i dziala

Opublikowano
  • Autor

ok, czyli można ale wiąże sie to rozbieraniem deski rozdzielczej ?

co to jest navi servis ? - jakieś namiary na nich ?

jakie to mogą być koszta ? czy elektryk posiadając kable jest to wstanie zrobić sam , czy tylko ASO .

Opublikowano

w zasadzie to tak jak pisze ctv potrzebujesz tylko 2 przewody CAN LO i CAN HI z resztąposzukaj nie dawno był taki wątek opisywany ...

Opublikowano
  • Autor

podzwoniłem dziś po serwisach w poznaniu 4 różne i w każdym sie dziwili ze nie mam wyjścia can, że było coś grzebane itp .

w innym mi powiedzieli ze pewnie nie mam wzmacniacza z tyłu i nie będą mi grały oddzielnie tylne głośniki , ze trzeba przerabiac itp, ogólnie to duże zdziwienie jakby tego nigdy nie spotkali. jestem teraz a kropce czy zawracać sobie głowę tym radiem czy wsadzić coś normalnego z mp3 , macie jakies radyjka nieoryginalne które pasują na naszej a4

może cos takiego będzie pasować

http://allegro.pl/item213877521_nowy_blaupunkt_hamburg_mp57_mp3_wma_usb_bluetooth.html

Opublikowano

U mnie tylne głośniki nie działają. Aby działały trzeba dokupic wzmacniacz Audi na tył. Ale osobiście walę to.

Opublikowano

ja wzialem auto bez radia fabrycznego,wyciagasz licznik i prowadzisz dwa cieniutkie kabelki do radia,łatwy temat,co do głosników mozna zrobi przejsciówke z 2 na 4,radio da rade to napedzic,temat na 10 minut

Opublikowano
  • Autor

ok rozumiem ze wtedy mam wyświetlacz rds na fis oraz radio sie podświetla , a tylne głośniki działają razem z przednimi , radia to nie spali ? radio sie nie wyłącza co 1 h ? gdzie kupić ramkę , bo teraz mam oryginał ramkę do radia niefabrycznego, a widzę ze jest potrzeba ramka do radia fabrycznego także nie widze jej na allegro.

gdzie znajdę schemat co podłączyć z licznika do radia ?

Cały czas sie zastanawiam czy sie w t bawić czy kupić jakieś radio na mp3

[br]Dopisany: 14 Lipiec 2007, 19:49 _________________________________________________czy ma ktos schemat fis ?

Opublikowano

Radio fabryczne nie potrzebuje ramki.

Opublikowano
  • Autor

witam, widać sprzedano mi nie to radio .

właśnie je odesłałem , zamówiłem nowe , od a4 powinno mieć chromowane wykończenie u góry !

czy jest pewe ze jak podłącze te dwa kable radio licznik to bede miał działajacy rds na fis'ie ?

oczywiście słyszałem ze trzeba jeszcze podłaczyć vag i sprzestawić licznik na odbiór rds.

czy ktoś ma instrukcje tego jak to zrobić , jakie kody czy coś ? [br]Dopisany: 16 Lipiec 2007, 10:07 _________________________________________________a jeszcze jendo czy ktoś może mnie poratować co konkretnie powinien zrobic ekektryk ,bo rozmawiałem z nim ma komputer, ale nie wie jakie ustawienia powinien zmienić aby chodził FIS. Czy ktoś ma opis instrukcji i kanałów , co konkretnie trzeba zmienić

Opublikowano

estor zegary, adaptacja, kanał 62, +1 do aktualnej wartości i będzie ok (i od razu będzie git a jak nie to zresetuj zegary - wyjmij bezpiecznik na chwilę)

Opublikowano

no witam a panowie czy da sie zrobic to odwrotnie - wywaliłem ori radio z audi bo mnie dobijało kicha na maxa jeszcze miałem na kasete w b6 wstawiłem JVC taki całkiem całkiem i FIS zdechł co do wyswietlania teraz pojawiają mi sie tam jakies inne pierdoly jak brak wody w spryskiwaczach czy spalona zarowka , jak sie da przerobić radio nie ori na to zeby Fis pokazywał , robił ktoś juz z was cos takiego ??

Opublikowano
  • Autor

estor zegary, adaptacja, kanał 62, +1 do aktualnej wartości i będzie ok (i od razu będzie git a jak nie to zresetuj zegary - wyjmij bezpiecznik na chwilę)

czyli do wartości jaką pokaże w adaptacji opcja zegary , na kanale 62 mam dodać 1 cyfrę to to wszystko .

potem odłączyć np aku i powinno pokazać rds , czy ja powinienem mieć wartość 0 ?

a to jest właściwy schemat : ?

STG 17 (Instrument cluster) -> Adaptation -> Function 10 -> Channel 62

+01 - Radio

+02 - Telefon

+04 - Navigation

+08 - Telematics

+16 - Instrument Cluster

Opublikowano

estor dokładnie...

Opublikowano

no witam a panowie czy da sie zrobic to odwrotnie - wywaliłem ori radio z audi bo mnie dobijało kicha na maxa jeszcze miałem na kasete w b6 wstawiłem JVC taki całkiem całkiem i FIS zdechł co do wyswietlania teraz pojawiają mi sie tam jakies inne pierdoly jak brak wody w spryskiwaczach czy spalona zarowka , jak sie da przerobić radio nie ori na to zeby Fis pokazywał , robił ktoś juz z was cos takiego ??

Daruj sobie.

Jeśli nawet JVC robi tekie przejściówki, to są one porównywalne z wartością radia.

Gra nie warta świeczki.

Opublikowano

No to pewnie musisz teraz analogicznie odjąć 1 w Vagu.