Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AFN] Gdzie + a gdzie masa w N75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie gdzie jest + a gdzie masa w zaworkach N75 1H0 906 627 A i w 1J0 906 627 A

Pozdrawiam {POPRAWIONE)

Opublikowano

trzymając N75 w ręce w ten sposób, że gniazdko na wtyczkę będziesz miał u góry a króćce na wężyki na dole (czyli będziesz trzymał w ręku N75 do góry nogami) i będziesz patrzył na wprost gniazdka w nim na wtyczkę to pin lewy to masa a na pin prawy musi być podane zasilanie takie jak napięcie na akumulatorze. Podałeś dwa te same oznaczenia N75 więc nie wiem ocb.

Opublikowano
  • Autor

chodziło mi o 1H0 i 1J0 bo u mnie jest 1Ho a chce zastąpić 1j0 tylko u mnie jest prostokątna wtyczka a w 1j0 jest owalna a różnica w cenie połowa kwoty n75 i dlatego chcę przerobic wtyczkę

Pozdrawiam

Opublikowano

śmiało możesz je zamienić, obydwa działają tak samo i masa oraz + na tych samych pinach.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam Panowie. Odgrzeje troche kotleta :) Otoz zaczalem walke ze swoimi notlauf'ami. Na 3-biegu kreci do ok 3700-3900 i bum - muł. Na pierwszy ogien poszedl N75. Pomierzyłem dzisiaj go multimetrem i opor na nim wynosi 15 Ohm (prawidłowa granica 14-20?), a napiecie pomiedzy pierwszym pinem wtyczki a masą silnika 6V (ponoc ma wynosi okolice ladowania akumulatora (?) a u mnie wynosi ladowanie aku 12,9V). Czy te wyniki juz oznaczaja ze N75 do wymiany?

Opublikowano

Witam Panowie. Odgrzeje troche kotleta :) Otoz zaczalem walke ze swoimi notlauf'ami. Na 3-biegu kreci do ok 3700-3900 i bum - muł. Na pierwszy ogien poszedl N75. Pomierzyłem dzisiaj go multimetrem i opor na nim wynosi 15 Ohm (prawidłowa granica 14-20?), a napiecie pomiedzy pierwszym pinem wtyczki a masą silnika 6V (ponoc ma wynosi okolice ladowania akumulatora (?) a u mnie wynosi ladowanie aku 12,9V). Czy te wyniki juz oznaczaja ze N75 do wymiany?

To może najpierw zacznij od zrobienia logów?

Opublikowano

bardzo słuszna odpowiedz :) dzisiaj zamawiam kabla i bede probowal bawic sie w pana diagnoste :) myslalem ze moze da sie sprawdzic dzialanie tego zaworu bez logow

Opublikowano

rezystancja cewki N75 mieści się w prawidłowym zakresie, można go oczywiście sprawdzić bez vagowania ale w tym calu należy podać mu zasilanie i masę na "krótko". Przy podanej masie i plusie ma być drożne przejście pomiędzy króćcem ATM a OUT (zaciągając powietrze ustami przez króciec OUT a zamknięte przejście pomiędzy króćcem OUT a VAC) i odwrotnie - bez plusa powinno się dać zaciągnąć powietrze ustami przez króciec OUT z króćca VAC a nie przez króciec ATM - jeśli tak jest to N75 jest sprawny a jeśli tak nie będzie to trzeba go rozebrać i sprawdzić jak wygląda wewnątrz (zabrudzony, zacięty).