burzyk Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Witam, Mam pytanie w kwestii j/w, mianowicie ten dłuższy wąż ciśnieniowy dochodzący do IC pękł, kupiłem używkę u miejscowego "rozbieracza" numer ten sam, ale różni się ostatnią literką (miałem C a ten nowy ma K) jest krótszy o 15 mm na górnej części zaraz za zgięciem i zakładając go trochę jest nienaturalnie naciagnięty, (o tą różnicę) założyłem grubszą opaskę, bo cieńka sobie nie poradziła i puszczało olej (moc była ale nie w pełni, turbo nie gwizdało tylko syk straszny) z tą grubszą jest delikatne sączenie (minimalna kropelka po 120 km jazdy, jeszcze dokręcę opaskę na maxa, ale turbolek pogwizduje i pełna moc wróciła) chciałem się dowiedzieć czy ta długość może mieć jakis wpływ na autko czy czymś to grozi?? robiłem logi i ciśnienie doładowania jest bardzo zbliżone do zaplanowanego miejscami pokrywa się z nim wiec autko śmiga ale martwi mnie ten krótszy wąż... Czekam na opinie. pozdro
audi.wielun Opublikowano 16 Maja 2010 Opublikowano 16 Maja 2010 Że jest krótszy o 15mm to nic,byle był 100% szczelny
burzyk Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Opublikowano 21 Maja 2010 Szczelny jest 100% bo mu opaski od bizona wpakowałem skrcane śrubą i grube na 12 mm więc nic już nie puszcza dzięki za odp pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi