Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 1Z] Po zmianie kół strasznie szumi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zamieniłem moje standardowe 15 na felgi 16 z oponami 205/55 .... wcześniej na 15 nie było żadnego szumu teraz w prawym kole strasznie szumi pojechałem do kolesia co zakładał mi opony i stwierdził ze to na pewno łożysko bo nie wierzy ze opony(które mi sprzedał) a teraz słyszę szum bo jest większy rozmiar co oznacza większy opór i dlatego szumi!!!! to są słowa wulkanizatora... dlatego proszę o rade jak można to sprawdzić ?? zamieniając stronami kola?? czy jest inny sposób na to?? Pozdrawiam

Opublikowano

Witam zamieniłem moje standardowe 15 na felgi 16 z oponami 205/55 .... wcześniej na 15 nie było żadnego szumu teraz w prawym kole strasznie szumi pojechałem do kolesia co zakładał mi opony i stwierdził ze to na pewno łożysko bo nie wierzy ze opony(które mi sprzedał) a teraz słyszę szum bo jest większy rozmiar co oznacza większy opór i dlatego szumi!!!! to są słowa wulkanizatora... dlatego proszę o rade jak można to sprawdzić ?? zamieniając stronami kola?? czy jest inny sposób na to?? Pozdrawiam

A co masz za opony ? rok prod. producent itp.
Opublikowano

może coś z oponą jest nie tak, nierówne zużycie , wyząbkowana, nie masz bicia na kierownicy ? Podjedź do innego wulkanizatora niech ją obejrzy, jeżeli nie stwierdzi nic to może rzeczywiście łożysko odezwało się gdy założyłeś wieksze - czyli cięższe koło.

Opublikowano

U mnie podobnie tyle,że zmieniłem 15 na 17'' i też w tylnym prawym szum.

opony bridgstone turanza

Opublikowano

spraw date produkcji opon ..

DOT XXXX

w miejscu X będą cyfry:

dwie pierwsze tydzień roku

dwie ostatnie rok

np:

3508

trzydziesty piąty tydzień 2008 roku