danielm21 Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Witam zamieniłem moje standardowe 15 na felgi 16 z oponami 205/55 .... wcześniej na 15 nie było żadnego szumu teraz w prawym kole strasznie szumi pojechałem do kolesia co zakładał mi opony i stwierdził ze to na pewno łożysko bo nie wierzy ze opony(które mi sprzedał) a teraz słyszę szum bo jest większy rozmiar co oznacza większy opór i dlatego szumi!!!! to są słowa wulkanizatora... dlatego proszę o rade jak można to sprawdzić ?? zamieniając stronami kola?? czy jest inny sposób na to?? Pozdrawiam
krolu Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 Witam zamieniłem moje standardowe 15 na felgi 16 z oponami 205/55 .... wcześniej na 15 nie było żadnego szumu teraz w prawym kole strasznie szumi pojechałem do kolesia co zakładał mi opony i stwierdził ze to na pewno łożysko bo nie wierzy ze opony(które mi sprzedał) a teraz słyszę szum bo jest większy rozmiar co oznacza większy opór i dlatego szumi!!!! to są słowa wulkanizatora... dlatego proszę o rade jak można to sprawdzić ?? zamieniając stronami kola?? czy jest inny sposób na to?? Pozdrawiam A co masz za opony ? rok prod. producent itp.
danielm21 Opublikowano 17 Maja 2010 Autor Opublikowano 17 Maja 2010 pirelli... roku niestety nie znam... zobaczę zaraz i napisze!!!
Digit Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 może coś z oponą jest nie tak, nierówne zużycie , wyząbkowana, nie masz bicia na kierownicy ? Podjedź do innego wulkanizatora niech ją obejrzy, jeżeli nie stwierdzi nic to może rzeczywiście łożysko odezwało się gdy założyłeś wieksze - czyli cięższe koło.
fayera Opublikowano 17 Maja 2010 Opublikowano 17 Maja 2010 U mnie podobnie tyle,że zmieniłem 15 na 17'' i też w tylnym prawym szum. opony bridgstone turanza
ppaziuu Opublikowano 18 Maja 2010 Opublikowano 18 Maja 2010 spraw date produkcji opon .. DOT XXXX w miejscu X będą cyfry: dwie pierwsze tydzień roku dwie ostatnie rok np: 3508 trzydziesty piąty tydzień 2008 roku
danielm21 Opublikowano 21 Maja 2010 Autor Opublikowano 21 Maja 2010 Witam u mnie problemem okazały się jednak opony.... zmieniłem na inne i problem znikł... pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi