Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jaka pompa paliwa AVJ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Borykam się z problemem doboru pompy do b6 avj. Po przeczytaniu kilku postów widzę, że jest to notoryczna usterka objawiająca się wyjącym słoniem za plecami. Pytanie do tych co ten temat przerabiali- czy jest jakiś godny polecenia zamiennik który ładnie pasuje w obudowe i spełnia parametry orginalnej. Nr org. mojej pompy

8E0 906 087 N - oczywiście jest to nr części łącznie z koszem. Jeżeli ktoś chciałby pomóc to proszę o pełny nr części.

pozdr

Opublikowano

jakby co mam ori pompę do AVJ do sprzedania (sama pompę , bez kosza i tych plastików) ........pasuje także bosha 044 bez problemów :naughty:(tylko to jest pompa na większe moce)

Opublikowano
  • Autor

a jaką gwarancję dostanę na tą pompę?? bo z tego co pamiętam, wymieniałeś w swojej b6 ten element, czy to jest właśnie ta stara?? jaka cena za ten wkład?? [br]Dopisany: 18 Maj 2010, 10:01_________________________________________________a ta pompa boscha 044 to jest chyba przelotowa zewnętrzna, chyba,że się mylę. macie cały nr??

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam, ciekaw jestem czy rozwiązałeś problem z pompą, bo ja teraz mam to samo. Nigdzie nie moge dostać takiej pompy bo wszystkie sa ponoć na 3 do 3,5 bara, a w A4 B6 jest na 4 bary.

Opublikowano

Witam, ciekaw jestem czy rozwiązałeś problem z pompą, bo ja teraz mam to samo. Nigdzie nie moge dostać takiej pompy bo wszystkie sa ponoć na 3 do 3,5 bara, a w A4 B6 jest na 4 bary.

nie ma różnicy na ile barów jest pompa 3,czy 3,5 bara-regulator ciśnienia jest w filtrze paliwa na 4 bary i cały czas jest te 4 bary podawane na listwę,a nadmiar odpływa z filtra do baku :wink4:
Opublikowano

Masz rację, tylko ja rozmawiałem z kolega który jest mechanikiem i mówił ze taka pompka może długo nie wytrzymać jesli bedzie pracować na te 4 bary choć zawór bezpieczeństwa w pompce ma 7,5 bara. Poza tym wszystkie wkłady które wygladaja dokładnie tak samo jak i sa na angielskim ebayu rozpisane se do fordów vw i audi ale do modelu a3, a4 niestety nie ma na liscie. Niedługo szykuje mi sie wyjazd na wakcje 2000km i teraz niewiem co mam robić czy kupic ten do a3 czy szukac używki. [br]Dopisany: 24 Czerwiec 2010, 23:24_________________________________________________Narazie problem rozwiazałem tak że kupiłem uzywany pompę do A3 bo do A4 B6 nigdzie nie mogłem dostać, z którego wymontowałem sam wkład i załozyłem do swojej. Jak narazie pompa pracuje bardzo cicho i juz nie muszę stukać w bak. Wkład roznił sie tylko proporcja czesci plastikowej do aluminiowej, wymiary te same pasowąło wszystko idealnie. Zastanawia mnie tylko czy szybko nie padnie jesli musi pompowac 4 bary zamiast 3 jak w A3. Dam zanać jak troche pojeżdże.

Opublikowano
  • Autor

Jakby co mogę podać nr wkładu magneti marelli którą zastosowałem. jest to pompa 3,8 bar wg katalogu producenta. narazie smiga bezproblemowo. pozdr

Opublikowano

ja miałem wymienianą pompe i zamiennik był firmy siemens o ile dobrze pamiętam...ale nie znam numeru bo jestem za granicą i nie mam rachunku przy sobie

Opublikowano

U mnie pompa narazie smiga ale jakoś nie jestem jej pewny, jakabys mógł to podaj mi ten numer magneti marelli i jeszcze ile cię kosztowała.