Skocz do zawartości
Zdrowych i spokojnych Świąt dla Ciebie i rodzinki 🙌🎄
IGNOROWANY

[B6 AVB] Proszę o analizę logów - kierownice trubiny czy N75

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Bardzo proszę o analizę moich logów. Nie wiem czy przyczyna to N75 czy kierownice nie działające w pełnym zakresie. Będę wdzięczny za pomoc.

P.S. Czy przekłamania na przepływce są w tym przypadku spowodowane przeładowaniem?

M8ayA.jpg

Na przyszlosc pamietaj o poprawnej nazwie tematów oraz o tym iz zamieszczamy kpl. logów / przemek

Opublikowano

Przeplywke zostaw jest OK,turbo sie przycina pojezdzij dynamicznie i ponownie zrob logi,wklej jeszcze statyczne 013

Opublikowano

wklej jeszcze statyczne 013

Są statyczne 013 - tylko co ma ta grupa wspolnego z tematem to tylko autor wie :wink4:

Opublikowano

przeciez tu sa tylko 3 grupy z tego 013 i wszystkie dynamicznie zobacz

Opublikowano

Gdy jeżdżę dynamicznie to faktycznie później silnik chodzi lepiej. Najgorzej jest z rana - ociężały i głośny. Koledzy, mam przy okazji pytanie dotyczące grupy 13. Dlaczego na obrotach jałowych wartości korekcji (których tu nie widać) np na czwartym cylindrze sięgają poziomu 2.3 a pozostałe również są dużo większe? Na jednym z postów wyczytałem że korekcja w znacznym stopniu wynika np z uszkodzonych poduszek silnika - czy to możliwe? Czy ktoś potrafi wyjaśnić to logicznie?

Poza tym zdaję sobie sprawę, że istnieje konieczność wyczyszczenia kierownic, lecz nie wiem czy poradzę sobie z rozebraniem części gorącej - ufff.

Opublikowano

Ktos wprowadzil cie w blad.Grupa 013 okresla w mniejszym lub wiekszym stopniu stan silnika tzn.Pompki i sprezanie

Opublikowano

Okej Panowie,

Temat załatwiony - turbina rozebrana, dokładnie wyczyszczona i silniczek śmiga jak ta lala.

Dzięki za pomoc