Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B5] Brzydkie wgniecenie w drzwiach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wczoraj sekunda nieuwagi i sru... mam paskudne wgniecenie z zarysowaniem

zdjcie041w.jpg

zdjcie040t.jpg

- I teraz rozważam dwie opcje. Byłem u pierwszego lepszego blacharza i rzucił mi 400zł za klepanie i lakierowanie. Zrobi to tak że nie będzie śladu? Pewnie walnie kilogram szpachli bo ja jakoś tego nie widzę inaczej.

- Opcja druga jaka mi się nasunęła: takie same drzwi ze znanego serwisu aukcyjnego. Koszt to 400-600zł. Problem w tym, ze mój kolor (LY7L) jest raczej ciężki do znalezienia a dodatkowo ludziska w kilku wątkach twierdzą, że nawet jak znajdę ten sam kolor to będzie się różnił odcieniem i itak trzeba będzie poprosić lakiernika żeby je pomalował pod resztę. Jak to widzicie? Co byście na moim miejscu zrobili?

Opublikowano

Zrób pierwszą opcję :cool1:

Fajne bambosze :decayed:

Opublikowano

Kolego, ja do swojej B5-tki kupowałem na "znanym serwisie aukcyjnym" :> 2 elementy w kolorze mojego lakieru i nic nie trzeba było lakierować. Autko z 1998 roku, a kolor spasował idealnie - nikt, kogo sie pytałem nie był w stanie rozpoznać, które elementy były wymienione.

No, a według mnie, zdecydowanie lepiej mieć oryginał z innego egzemplarza, niż kilo szpachli na drzwiach :gwizdanie:

Pozdrawiam!

Opublikowano

Ja też bym raczej kupował drzwi a nie "wyklepywał" skoro cena jest prawie taka sama. A co z tym odcieniem, to raczej nie powinny się te elementy różnić - będziesz kupował części używane w podobnym wieku co jest Twój samochód więc nasycenie koloru będzie podobnie "nadgryzione" zębem czasu co cały samochód.

Ale łapcie masz pierwsza klasa - też mam takie :>

Opublikowano

a po co kilogram szpachli klepnie to i tylko troszke szpachli...nowy lakier i tez bedzie :good:

Opublikowano

Ja bym Ci proponował kupno drzwi.

Szpachla nie dla A4 :disgust:

Opublikowano

Jak zrobisz opcje pierwsza to ci będzie samochód ściągać na jedną stronę xD a tak serio to bardziej opłaca się kupić drzwi, może kolor się dobierze. Pokręć się po okolicznych cwaniaczkach i coś może wybierzesz... I napewno taniej niż na allegro.Masz już swoje lata i powinieneś znać miejsca gdzie taniej coś kupić

Opublikowano

Zawsze jeszcze możesz nauczyć się z tym żyć :tongue4: Jak po taniości znajdziesz pod kolor to chyba lepiej kupić... chociaż też do końca nie wiesz w jakim będą stanie i jak się kolor spasuje :confused4: Dobrze by było jakby jakiś lakiernik się wypowiedział na ten temat...

Opublikowano
  • Autor

No ja też się skłaniam ku nowym drzwiom. Problem w tym, ze mój kolor nie jest najbardziej popularny. Znalazłem ładne drzwi koło Bydgoszczy: http://www.allegro.pl/item1037264543_drzwi_prawe_przod_audi_a4_b5_lift_kompletne.html ale to chyba jaśniejsza wersja. Z resztą facet też nie do końca wiedział czy to jaśniejsze czy ciemniejsze. Ogólnie to mi się nie pali, jeździć z tym puki co można. Będę szukał odpowiednio długo to coś się znajdzie.

PS. Nie mogłem nie skorzystać z okazji aby zaprezentować moje domo-biegajki :P

Opublikowano

lakiernik sie wypowiedzial :polew:

i powtorze jeszcze raz jedz do warsztatu niech Ci to zrobia i po sprawie...nigdy nie wiesz co kupisz a jak sam zrobisz to wiesz co masz :good:

Opublikowano

Daj do warsztatu, dobry blacharz tak to wyklepie,że wystarczy lekkie liźnięcie szpachlą i śladu nie będzie :good:

Opublikowano

Jak moich 2 wcześniejszych przedmówców, klepniecie, przeszpachlowanie i pomalowanie. Śladu nie będzie i nic sie z tym nie bedzie działo.

Dla mnie kupno nowych drzwi ze wzgledu na ta ryskę byłoby szaleństwem :gwizdanie: a nowe z allegro nie zawsze znaczy lepsze bo czasami mozesz kupic bardziej poszpachlowane niż bedą twoje :wink4:

Opublikowano
  • Autor

A gdzieś na drzwiach można odnaleźć kod lakieru? Bo średnio mam ochotę jechać np 150km żeby zobaczyć drzwi które nie mają prawa pasować kolorem. Sprzedawcy się wypinają i mówią, ze nie wiedzą.

A drugie drzwi nabędę bo to się zwyczajnie bardziej opłaca. Znalazłem coś takiego: http://www.allegro.pl/item1049464910_drzwi_prawy_przod_audi_a4_lift_1999.html Z tego kompletu tak na prawdę potrzebne mi jest poszycie. Stare drzwi sprzedam w całości lub na części i zminimalizuje koszt.

Opublikowano

Niestety, kod lakieru jest umieszczony tylko we wnęce koła zapasowego. Nie znajdziesz go na każdym elemencie.

Opublikowano

Jak wynika z informacji zamieszczonych pod tym linkiem http://www.audiklub.org/dane/a4/b5/color/75.html, w a4 w twoim roczniku jedynym podobnym do Twojego koloru jest kolor LY7W (świetlistosrebrny - metalik). Drzwi z aukcji allegro, którą pokazałeś na pewno nie są w tym kolorze, więc wydaje mi się, że muszą być w kolorze LY7L, czyli twojej a4 :)

Opublikowano
  • Autor

O właśnie czegoś takiego jak ten link szukałem. No jest na to duża szansa, ze to kolor o który mi chodzi. Muszę się dogadać z gościem czy jakoś mogę je zobaczyć czy zamówić kurierem i ewentualnie zwrócić. W ogóle lusterko wygląda jak z anglika. Też macie takie wrażenie?

Opublikowano

Wydaje mi się, że lusterko jest standardowe, małe.