Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ACK] Problem z automatem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam nastepujacy problem, otoz posiadam zwykla skrzynie automat w silniku 2.8 30v. Na zimnym silniku skrzynia dziwnie sie zachowuje, przy delikatnym dotykaniu pedalu gazu wrzuca kickdowna i przy tym szarpie...po rozgrzaniu jest wszystko pieknie... od czego zaczac w szukaniu przyczyny :mysli:???

Opublikowano

Zacznij od podłączenia VAG-a, chociaż obawiam się że to uszkodzone sprzęgło.

Opublikowano

Dzisiaj byłem u panów speców od skrzyń automatycznych w Warszawie przy ul. Połczyńskiej .... co się okazało, skrzynia do remontu! Ślizga się sprzegło na 3-4 biegu. Miły pan który się przejechał autkiem krzyknął kwotę w przedziale 3500-4500 netto ;( ...twierdząc ,że jest to typowe objawy uszkodzenia skrzyni od jazdy na LPG. Zalecił abym natychmiast wymontował u najbliższego gazownika całą instalację. Co o tym wszystkim myślicie?? Czuję że trochę chcą mnie naciągnąć. Czy faktycznie nie można jeździć automatem na LPG? :mysli: Dodam ,że gaz jest sekwencyjny.[br]Dopisany: 25 Maj 2010, 12:26_________________________________________________Co do gazu to dzwoniłem do ASO, stwierdzili żeby nie dać się zwariować i smiało jeździć na gazie. Ponoć w mojej skrzyni siedzi sprzęgło hydrokinetyczne i nie ma opcji aby się ślizgało...taką odpowiedź usłyszałem w ASO. Macie może namiar na jakiś sprawdzony warsztat który jest w stanie zdiagnozować prawidłowo usterkę skrzyni? Może to poprostu elektronika??

Opublikowano

W tym warsztacie to panu mechanikowi chyba się coś poj***** :blink: W okolicach Wawy słyszałem sporo dobrego o zakładzie w Nadarzynie, spróbuj tam :wink4: