Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[A6 C5] RNS-E DVD vs Navi Plus - Koszty, roznice , mapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

za 1900 możesz mieć ją u mnie... stan igła... zapytaj Flyer'a wysłałem mu sztukę do A4 z maja 2007... a mogę załatwić i taką i taką do każdego modelu... (ale osobiście polecam jak koledzy - RNS-E) co do przeróbki to tak jak pisze CTV przejebana sprawa także poproś najpierw o jakiś "demo car a6" w któtym już założyli navi i sprawdź jak otwiera się popielniczka i jak pasują wszystkie szczeliny...

polecam sam brałem i wszystko było super,

tak u kolegi ;)

img0670dm5.th.jpg

CTV to ma fajne zabawki co nie ?? :decayed:

Opublikowano
Co do granicy to zdarza sie ze sprawdzaja...

Ale od stycznia 2008 przejscia graniczne znikaja...

Opublikowano

patgsm

1. Tez chetnie sie dowiem wink na rns-e przy wlaczaniu tez pisze MMI, moze audi okresal tak wszyskie (mulltimedia interface), ogolnie chyba jako MMI okresla sie te z wyswietlaczem osobnym (a6/a8), a na model z wyswietlaczem, dvd i czytnikami kart to rns-e... Poprawcie jak sie myle...

2/3. Mapy do rns-e sa duzo lepsze (obecnie, z czasem pewnie sie wyrowna), dvd,tv i wszystko to samo co w naviplus, do rns-e jeszcze mozesz podpiac modol bluetooth

4/5. Ciezko wycenic cos co przy kupnie nowego auta kosztowalo ~15tys zl, jakbym tyle dal to bym nawet za 5tys nie chcial sprzedac... Co do granicy to zdarza sie ze sprawdzaja...

to wszystko co piszesz zgadza się i co do sprawdzania również dlatego jestem fanem montażu takiego żeby wszystko wyglądało jak ORI... (anteny na swoich miejscach a nie montowane gdzieś na desce...)

Flyer wie o co mi chodzi a z tą różnicą cen to bym tak nie ufał temu typowi co sprzedaje za ponad 4 klocki że one są pełen legal... (bo że sprawdzisz ją i na polskiej policji jest ok to jeszcze legala z niej nie czyni także nie wiem czy jest sens przepłacać ponad 2 k zł ;ja kiedyś kilka sztuk sprzedałem do serwisu Audi nie podam jakiego żeby nie było nieporozumień...)

jak by ktoś był chętny to służę sprzętem... ;)

Opublikowano

Ale od stycznia 2008 przejscia graniczne znikaja...

Hmm, granice nie znikaja ;) kontorili nie bedzie na unijnych...

wie o co mi chodzi a z tą różnicą cen to bym tak nie ufał temu typowi co sprzedaje za ponad 4 klocki że one są pełen legal... (bo że sprawdzisz ją i na polskiej policji jest ok to jeszcze legala z niej nie czyni także nie wiem czy jest sens przepłacać ponad 2 k zł

Mysle ze chodzi tu tez o fakturke, osoba prywatna nawet jak sprzedaje swoja orignalna navi nie moze wystawic na nia kwitu...

Nie ma co przeplacac, juz lepiej popytac o podmianke VIN'u w navi...

Opublikowano

W Navi jest "zaszyty" VIN auta, w którym pierwotnie było zamontowany?

Czy do RNS-E można dołączyć LCD montowane w zagłówkach przednich siedzeń? Tak by dzieciaki mogły sobie bajki na DVD oglądać? ;)

Opublikowano

moja RNS-E nowego VINu nauczyła się sama... :>

RNS-E ma tylko mapy na płytach DVD i poza nimi żadnych innych DVD nie czyta (potrzeba podłączenia odtwarzacza DVD) natomiast aby podłączyć odtwarzacz DVD trzeba mieć albo ori tuner telewizyjny (ten od navi plusa nie pasuje) albo adapter z Allegro i dopiero podłączamy zew monitory... ( przewagą RNS-E nad NAV+ są lepsze mapy to że czyta CD-Audio bez konieczności podłączania zmieniarki, to że czyta MP3 z CD no i oczywiście 2 sloty kart SD/MMC z których również czyta MP3)

co do ceny to RNS-E (1800-1900) jest niewiele droższa od N+ (800-1200) bo żeby N+ czytała płyty audio trzeba dorzucić zmieniarkę a koszt takowej (ori oczywiście) z kablem to wydatek 400-500 zł (wiec sumując wychodzi ~1400-1500 zł)

Opublikowano

pozatym obsluga! comodore na kasety kontra playstation

Opublikowano

ctv trafne porównanie... :polew:

Opublikowano

Panowie,

a kto może dać mi namiary na speca od odblokowania TV w RNS-e ??

Opublikowano

A jakie są orientacyjne ceny do RNS-E:

* odtwarzacz DVD

* tuner TV

* okablowanie do tego?

Opublikowano

Tez jestem zainteresowany RNS-E + tuner TV. Ceny jednostki juz znam, ale mozecie polecic montaz w Warszawie?

Opublikowano

AndyN: poswiec ta minute i sprawdz na allegro...

Opublikowano

Panowie,

a kto może dać mi namiary na speca od odblokowania TV w RNS-e ??

ctv napisał to w którymś poście...[br]Dopisany: 25 Lipiec 2007, 11:36 _________________________________________________

Tez jestem zainteresowany RNS-E + tuner TV. Ceny jednostki juz znam, ale mozecie polecic montaz w Warszawie?

NaviService[br]Dopisany: 25 Lipiec 2007, 11:37 _________________________________________________AndyN znaleźć tuner TV do RNS-E to ciężka sprawa...

Opublikowano

A ja poszukuje mapy do rns-e jakie polecacie?? są wogóle jakieś rodzaje czy tylko te oryginalne audi?

Opublikowano

działają na Połczyńskiej: 663 621 535 ale sugeruje znaleźć samemu navi i potem jechać na montaż. Gadaj z Alvaro - może sprzeda ci jakąś navi w cenie KOX :th:

Opublikowano

thx poziek

Opublikowano

A ja poszukuje mapy do rns-e jakie polecacie?? są wogóle jakieś rodzaje czy tylko te oryginalne audi?

na razie jest tylko jedna mapa na której jest PL jest to CD 2 Audi DVD Navigation na rok 2007 i o mapę musisz zagadać do grupy Warszawskiej...[br]Dopisany: 25 Lipiec 2007, 16:33 _________________________________________________letallec co do sprzętu to możesz walić jak w dym coś tam się załatwi... :polew:

Opublikowano

NaviService - juz nie montuja nawigacji w samochodach, bo cos tam..... :( Ale dostalem od milej pani namiar na montazystow na Bemowie. Zadwonie i sie zapytam

letallec[/color][/b] co do sprzętu to możesz walić jak w dym coś tam się załatwi...

Czy niezbedne okablowanie, antena i pdst elementy sa w zestawie? Dodam tylko ze mam mala navi DX w FIS, czyli cos tam zwiazanego z GPS w aucie siedzi.

Opublikowano

czyli antena na dachu jest... pozostaje adapter na ISO 2 oraz adapter antenowy z NaviSerwice za 90 zł i jest wszystko...

Opublikowano

No to super :>. Alvaro, dajesz jakas gwarancje, albo rekojmie?