jasam Opublikowano 26 Maja 2010 Opublikowano 26 Maja 2010 W mojej a4 radio Delta często gubi stacje (np w garażu) gdzie leży przyczyna? jak zdiagnozować problem? Czy to normalne że radio znajduje w mieście tylko 6 stacji a po wciśnięciu DX (zwiększona czułość) o kilka więcej?? jak poprawić sygnał? Czy można zaprogramować stację na "sztywno" ręcznie - słuchać stacji pomimo słabego dźwięku?? (tak żeby radio nie szukało lepszego sygnału)
freon Opublikowano 27 Maja 2010 Opublikowano 27 Maja 2010 A jesteś pewny, że antena jest podłączona? Ile stacji radiowych łapiesz na radiu domowym w Białymstoku? Bo może też tylko 6? (nie byłem, nie wiem)
jasam Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Opublikowano 28 Maja 2010 Zrobiłem podmiankę radyjek i okazuje się że jest ok. Więc to co zrobiłem poniżej nic nie wnosi Czyżby coś w radiu?? sprawdziłem, że napięcie do wzmacniacza w podsufitce dochodzi gdy włączy się radio po odkręceniu anteny z dachu sygnał wyraźnie się pogarsza lub stacja ginie zupełnie, stąd wnioskuję że obwód nie jest przerwany może przyczyną jest to że ktoś kiedyś grzebał się przy kostkach?
Rekomendowane odpowiedzi