mateusz1528 Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Witam. Mam pytanie do użytkowników seryjnego AJMa. Mam ten silnik i wydaje mi sie jakby mial małą dziurę w przyspiszeniu.. Normalnie, tak mi się wydaje, ze turbina powinna łapać tak +/- od 2000 RPM no nie ? A u mnie zakres jest taki: do 2000 RPM ciagnie, pozniej delikatnie spada i tak 2700-2800 zaczyna znowu ciągnąć. Coś jest nie tak czy ten silnik tak ma ? Proszę o wypowiedź użytkowników tych silników. Dzięki
grabalaba Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 U mnie ciągnie od ok. 1800 do "bólu". I chyba tak powinno być, tzn. żadnych "dziur i dołów". Może powinieneś zrobić logi dynamiczne? Wtedy wsio się okaże.
Wihajster Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 Witam. Mam pytanie do użytkowników seryjnego AJMa. Mam ten silnik i wydaje mi sie jakby mial małą dziurę w przyspiszeniu.. Normalnie, tak mi się wydaje, ze turbina powinna łapać tak +/- od 2000 RPM no nie ? A u mnie zakres jest taki: do 2000 RPM ciagnie, pozniej delikatnie spada i tak 2700-2800 zaczyna znowu ciągnąć. Coś jest nie tak czy ten silnik tak ma ? Proszę o wypowiedź użytkowników tych silników. Dzięki zrób logi ale stawiam na zacinające sie żaluzje w turbinie
mateusz1528 Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Opublikowano 28 Maja 2010 A czym moge zrobic te logi ? Mam kabelek i Vaga. Wystarczy ? A co do tych żaluzji to można to przeczyścić ?
Wihajster Opublikowano 28 Maja 2010 Opublikowano 28 Maja 2010 A czym moge zrobic te logi ? Mam kabelek i Vaga. Wystarczy ? A co do tych żaluzji to można to przeczyścić ? tak vagiem w dziale FAQ diagnostyka vag jest pokazane co i jak. Żaluzje można rozruszać ręcznie i przegonic furmanke.Chyba nie jest z nimi aż tak źle skoro nie łapiesz notlaufów jeszcze
mateusz1528 Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Opublikowano 28 Maja 2010 Ok jak zabiore autko od mechanika to zrobie to Bo narazie wymieniam rozrząd i przuby bo padły.. No wkoncu ma juz 280tys
Rekomendowane odpowiedzi