Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL B6] Jakość świateł mijania (halogeny vs ksenony)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam pytania odnośnie świateł (jestem w trakcie poszukiwań A4 B6):

1. Jak oceniacie światła (standardowe halogeny) w A4 B6? Czy wystarczająco dobrze oświetlają drogę w nocy? W wyszukiwarce znalazłem dużo opinii o słabych światłach – ale wyłącznie odnośnie B5 – czy w B6 już się to poprawiło?

2. Jak w porównaniu do powyższych wypadają oryginalne ksenony? Czy warto szukać (i dopłacać do) samochodu wyposażonego w oryginalne ksenony?

Pozdro :hi:

Opublikowano

przewaga na korzyść ksenonów :wink4:

Opublikowano

Cześć!

Mam pytania odnośnie świateł (jestem w trakcie poszukiwań A4 B6):

1. Jak oceniacie światła (standardowe halogeny) w A4 B6? Czy wystarczająco dobrze oświetlają drogę w nocy? W wyszukiwarce znalazłem dużo opinii o słabych światłach – ale wyłącznie odnośnie B5 – czy w B6 już się to poprawiło?

2. Jak w porównaniu do powyższych wypadają oryginalne ksenony? Czy warto szukać (i dopłacać do) samochodu wyposażonego w oryginalne ksenony?

Pozdro :hi:

Na pewno ksenony dają mocniejsze światło,ale ja nie narzekam na zwykłe halogeny z żarówkami h7 :cool1:
Opublikowano

Powiem tak: jeśli chodzi o soczewki w b6 to jest gorzej niż masakrycznie. Nawet w fieście z 92r. miałem lepsze światła. Wymieniałem żarówki na phillipsy, osramy czy inne kupy i bez powalającej poprawy. Wyczyściłem soczewki z zamgleń i jakby się coś poprawiło ale o poprawie mowy nie ma. Jeszcze pozostała mi regeneracja odbłyśników co zamierzam zrobić w najbliższym czasie ale wg mnie za dużo to nie da bo po czyszczeniu soczewek i oględzinach tych odbłyśników to na moje oko są w niezłym stanie. Ale zobaczymy. Jeśli chodzi o ksenony to ludzie są ogólnie zadowoleni. Więc ja bym polecał właśnie lampy ksenonowe bo jednak widoczność w nocy lub w deszcz wieczorami jest przy zwykłych soczewkach niezadowalająca.

pozdr :hi:

Opublikowano

Nawet w fieście z 92r. miałem lepsze światła

:polew: to trzeba było zostać przy Fordzie.
Opublikowano
  • Autor

up - może ktoś jeszcze wypowie się na temat halogenów ...

Opublikowano

U mnie jak kupiłem B6 światła mijania tez mizernie świeciły w porównaniu do świateł drogowych. Postanowiłem wymienić żarówki na nowe i dało to bardzo dobry efekt. Jestem zadowolony i światła są wystarczające :hi:

Opublikowano

halogeny przeciwmgielne, żarówki h11 dają mocne światło,ja jestem zadowolony. :good:
Opublikowano

halogeny przeciwmgielne, żarówki h11 dają mocne światło,ja jestem zadowolony. :good:

a ja mam ksenony w halogenach 3000K :gwizdanie:
Opublikowano

Jak dla mnie to zwykłeswiatła w B6 to kupa :thumbdown: mam więc wiem co mówie. xenon daje wiecej światła no i wyglada.

Nawet w fieście z 92r. miałem lepsze światła.

Rodzice maja fokusa 2001r i światła krótkie świecą tak jak moje długie, to samo w brata BMW 3 2002r. Światłami jestem zawiedziony i dlatego przy kupnie B7 na 100% będzie xenon
Opublikowano
  • Autor

Dla wyjaśnienia IRO293: oczywiście pytam o standardowe światła mijania!

Halogeny to potoczne określenie przeciwmgielnych, a w A4 światła mijania to tzw. żarówka halogenowa (H7).

Opublikowano

Dla wyjaśnienia IRO293: oczywiście pytam o standardowe światła mijania!

Halogeny to potoczne określenie przeciwmgielnych, a w A4 światła mijania to tzw. żarówka halogenowa (H7).

To pytaj! Napisałem o światłach mijania i o przeciwmgielnych,nie widzę problemu!