rafael26 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Opublikowano 3 Czerwca 2010 witam wszystkich klubowiczów od niedawna mam nowy sprzęt cb jest to radio cb president Harry 3 i antena magnes president ml 145 i mam taki problem mianowicie nie wiem dlaczego ale mam problemy z zasięgiem jest slaby do paru km jak sie pytam to dostaje tylko od czasu do czasu odpowiedz a na takim radiu i takiej antenie powinno być znaczniej więcej było zestrojone w czym jest problem dziękuje za odpowiedzi i pomoc pozdrawiam
Anthrax Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Mam tak samo. Szczerze mówiąc to więcej zależy od anteny niż od radia. Ja zdecydowałem się na zakup jakiejś porządniejszej, montowanej na relingu. Dam znać czy się poprawiło bo poprzednio miałem Alana 109 i antenę Hustler IC100 i... tragedia.
chudineze Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 Czy wogóle ktoś zestrajał to radio z anteną?
rafael26 Opublikowano 5 Lipca 2010 Autor Opublikowano 5 Lipca 2010 tak bylo zestrajane ale to koles jakos szybko wedlug mnie zrobil
talib1990 Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 jedź do innego zakladu z CB SWR najlepiej jak jest w granicach 1,1-1,2 .... a co do CB spróbuj bez ASC tzn RF'a w prawo na max a SQ w lewo na max i powoli w prawo kręć aż uzyskasz ciszze i pytaj o droge. a narazie sprobuj antene dac na srodek dachu, moze to cos zmieni.
sedi Opublikowano 5 Lipca 2010 Opublikowano 5 Lipca 2010 szczerze powiem ze SWR jest istotny ale przy takim zestawie nie ma większego znaczenia,raczej kosmetyka. Ostatnio miałem przykłdad SWR 1,5-1,7 i radio działało bezproblemowo tylko z dalszych odległości było ciut gorzej i słabszy sygnał nadawania. A sprawdzałeś bez ASC?Spróbuj np. wziąść inną anteną i zobaczyć czy to wina radia czy anteny i wtedy można coś myśleć.
rafael26 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Opublikowano 6 Lipca 2010 na krutkich jest ok tylko dalej myslalem ze na takim sprzecie bedzie napewno powyzej 10 km a ty ledwo ledwo 3 do 5 km w czwartek lece do polski na wekeend to sprubuje bez asc i dam jeszcze raz do zestrojenia a na srodek dachu nie dam rady bo kabel za krutki a niechcialbym zmieniac co orginal to orginal w poniedzialek sie odezwie jak i co dzieki koledzy za pomoc i do uslyszenia
rafael26 Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Opublikowano 7 Lipca 2010 nie ja tu tez chce z rodakami gadac jezdze caly czas na pl tylko przelaczam z 19 na 28 ale to samo jest w polsce z tym zasiegiem dzisiaj w nocy smigam do kraju to sprawdze jeszcze pozdrawiam i dzieki
Rekomendowane odpowiedzi