Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BLB] 2 x IC + T BRD - nowy wykres 23.06

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Na początku fabryka dała gratisa:

0e2703a3d2b7f789med.jpg

Ale było mało, więc nadeszły zmiany:

- turbo od BRD (wirówka nówka nie śmigana)

- pas przedni od BRD

- prawy IC od BRD/BVA

i auto wypluło:

0c0b5be506253966med.jpg

Wykres z dzisiaj tj 23.06.2010r po korekcie ciśnienia

d17b497c1aa1192amed.jpg

Opublikowano

no to teraz pojeździsz :good: :good: :good:

Opublikowano

ładnie, co daje pas przedni od BRD??

Opublikowano

Niby ładnie ale dosyć późno wstaje i jednak max momentu w całkiem fajnym zakresie obrotów, możliwe że, podczas jazdy jest zgoła inne odczucie, czytaj zajwiste, jak by nie było to przyjemność z wkurzania innych "lepszych" autek jest :evil:

Opublikowano
  • Autor

Niby ładnie ale dosyć późno wstaje i jednak max momentu w całkiem fajnym zakresie obrotów, możliwe że, podczas jazdy jest zgoła inne odczucie, czytaj zajwiste, jak by nie było to przyjemność z wkurzania innych "lepszych" autek jest :evil:

Taka jest specyfika tych suszarek, ale zauważ że przy 2100/2200obr osiąga moment bliski maksymalnemu i co najważniejsze utrzymuje w najwyższej granicy do 3400/3500obr i ten fakt daje sporo radości :naughty:

ładnie, co daje pas przedni od BRD??

prowadnice powietrza dla prawego IC.

Opublikowano
Niby ładnie ale dosyć późno wstaje i jednak max momentu w całkiem fajnym zakresie obrotów, możliwe że, podczas jazdy jest zgoła inne odczucie

faktycznie ponizej 2000 tys slabizna :mysli: jak u Siemiana ale pozniej jest fajnie rowno i bardzo plasko :cool1:.Zaleta taka ze to FWD wiec zlezjsze od Q o 100 kilo wiec pewnie nie czuc az tak strasznie braku Nm na dole.

Ja dalej sie upieram ze cos z ukladem podcisnienia jest nie tak tak jak u Siemiana.Ja hamowalem swoje auto u Witka w zeszlym roku kolo Swiat , auto przy 1800 tys. mialo okolo 260 Nm po czym za sugestia Wtka sprawdzilem podcisnienia i wymienilem pokrywe zaworow.Podczas strojenia 4 miesiace pozniej na tej samej hamowni przy tych samych obrotach seria wyplula ( mimo padajacych PD ) 310 Nm.Nic innego nie bylo w aucie zmieniane.Jak dla mnie to wlasnie tu lezy problem a nie w samym turbo ze sa gdzies przednuch pod uszczelka lub pokrywa.

Opublikowano

przy 2tys 350nm slabo? :gwizdanie:

Opublikowano

tu nie chodzi o wartosci tylko ze jest dosc duza roznica miedzy tym co sie dzieje przed 2 tys i po.

A to wykres ktory dokladnie pokazuje jak ci auto zamula jak masz niesprawny klad podcisnien :

a4brdyatkhatlenpl.jpg

dlatego ja uwazm ze obiegowa opinia o BRD ze trafiaja sie te co wstaja i te co nie , jest bledna i nieprawdziwa ( pomijam fakt ze niby skad w masowym proukcie moze sie wziac taka rozbieznosc )

zwyczajnie sa wsadzane do aut z tym problemem lub bez niego.

( auto z wykresu tez mialo wymieniona pokrywe zaworow.)

a zeby pokazac ze to nie rpzypade oto moj wykres z grudnia 2009

a4brdturdzagmailcom.jpg

i ze strojenia w marcu ( ten przerywany to seria z padajacymi PD )

turdzagmailcom.jpg

Roznice widac golym okiem.Sorry za zasmiecanie ale chcialem pokazac na czym porlega problem i powtarzalosc usterki.Chcialem to wytlumaczyc Siemianowi ale on za bardzo slucha kompotow i nie da sobie wytlumaczyc ze mu auto c**jowo jedzie z dolu no bo kompoty mowia ze jedzie swietnie :wink4:

Opublikowano
  • Autor

Pobawię się jeszcze z wymianą wężyków ciśnieniowych tj od i do N75. Ale u mnie wydech nadal ori tj: kat na stanie + seryjny wydech. W tym temacie jest też trochę do nadrobienia :cool1:.

Opublikowano

ja tez mam katy a w dodatku DPF i mam 60Nm wiecej przy 1800 obr. to duzo i ja bym o to powalczyl.

Opublikowano
  • Autor

Turdzi, prócz wymiany pokrywy zaworów okresie grudzień-marzec coś wymieniałeś? A co z podciśnieniem? Sprawdzałeś lub wymieniałeś wężyki?

Wymieniłeś na nową pokrywę? Ile za nią zapłaciłeś? :mysli:

Opublikowano

nic wiecej nie robilem tylko pokrywa , koszt 400zl po znizkach + wymiana

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

wyżej zamieściłem wykres z dzisiejszego hamowania. Trochę pracy z podciśnieniem dało efekt :naughty:

Opublikowano

czyli co mam zrobić? :decayed:

Opublikowano

Jest spora poprawa :good: Czy soft też był poprawiany czy tylko podcisnienie??

Opublikowano
  • Autor

Jest spora poprawa :good: Czy soft też był poprawiany czy tylko podcisnienie??

Soft bez zmian, tylko praca z podciśnieniem :naughty:.

Opublikowano

kurcze, to chyba się skusze. A sa sie jakoś sprawdzic czy to podcisnienie jest dobre? czy trzeba ryzykować i wymieniac czesci

Opublikowano
:good: ale i tak byś przegrał z moją ciężarówką :polew:
Opublikowano
  • Autor

kurcze, to chyba się skusze. A sa sie jakoś sprawdzic czy to podcisnienie jest dobre? czy trzeba ryzykować i wymieniac czesci

jest ryzyko jest zabawa :wink4:. Na dzień dobry manometr i wężyki do sprawdzenia. Reszta potem....

:good: ale i tak byś przegrał z moją ciężarówką :polew:

ale musiałbyś założyć plandekę :kox:

ps: ładnie się prezentuje

Opublikowano

Mam plandekę :)

Sorry za OT :)[br]Dopisany: 24 Czerwiec 2010, 12:08_________________________________________________eb426da451cdedc1.jpg

z tej perspektywy lepiej widać