Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Taśma air bag

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam do wymiany taśmę air bagu,kupiłem już drugą,z takiego samego modelu i też od kierownicy wielofunkcyjnej a więc powinna pasować?pytanie tylko jak ją ustawić przed założeniem kiery.oryginalna uszkodziła się przy wymianie manetki,to znaczy wypadła mi blaszka jak wyciągałem kostkę[blaszka co łączy dwa piny] niestety nie mogę jej z powrotem wsadzić bo ułamały się prowadzenia,próbowałem na próbę ale świeci sie lampka air bagu.

Opublikowano

pamiętaj, że taśma ma ileś tam obrotów maxymalnych, z czego parę w jedną stronę i tyle samo w drugą stronę

jeśli coś źle się założy to później taśma może się przekręcić i wszystko szlag trafi :wink4: nie potrafię tego inaczej wytłumaczyć ale jakoś tak to jest

Opublikowano

dzęki kolego,tyle to ja wiem że trzeba taśmę wyśrodkować,żeby nie zerwała się przy skręcaniu kierownicą.prawdo podobnie w prawo się zwija a w lewą rozwija,tylko jak to zrobić żeby ustawić ją na środku:mysli:musi być jakiś patent[liczenie obrotów?]nowa na pewno jest ustawiona i ma jakieś zabezpieczenie :)

Opublikowano

tak mam taką taśme,czyli to oczko będzie widoczne tylko w tym jednym położeniu taśmy?właśnie ustawiłem ale jak przekręcę o pół obrotu w prawo czy w lewo [kostka na dole] to oczko znika czyli ma być kostka na górze.

Opublikowano

tak, kostka w którą wpinasz przewody od aribaga powinna być do góry i to oczko w okienku powinno się w tym położeniu pokazać i wtedy zakładamy kiere :hi: