marda16 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Witam,kupilem Audi b7 2007 r. z nawi. i po wciskaniu eject, nie wychodzi plyta gdy chcialem wlozyc druga z innymi mapami,w srodku napewno jest plyta,o co chodzi?
marcinos80 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Możliwe ze mechanizm wejscia-wyjscia CD szwankuje bądź błąd masz na navi(przytrzymaj przycisk eyect dlużej).U mnie była podobna sytuacja popiołem vaga i wykasowałem błąd związany z komunikacja(nie pamiętam juz jaki)Pozdrawiam
jozek726 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 ja miałem to samo w navi plus w b5 i właśnie ten mechanizm był poprostu wygięty w dócz chyba teraz juz tak dokładnie nie pamiętam bo dałem do fachowcow od tego i mi to zrobili;)
marda16 Opublikowano 8 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 8 Czerwca 2010 wyciągnij płyte na włączonym zapłonie probowalem eject na zaplonie i bez i nic,,,
Orange Opublikowano 8 Czerwca 2010 Opublikowano 8 Czerwca 2010 a z włączoną albo wyłączoną navi? jak to nic nie da to najlepiej podepnij vaga i zobacz co jest grane
proton2 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Opublikowano 9 Czerwca 2010 Może poprzedni właściciel zablokował możliwość wyjęcia płyty. Da się to zobić VAGiem. Jeśli w kanale 67 adaptacji jest wpisane 255 to płyty nie można wyjąć (coś w rodzaju zabezpieczenia przed kradzieżą płyty). Trzeba zmienić tą wartość na 0, wtedy przycisk 'eject' będzie aktywny. Jeśli nie pomoże, to problem jest gdzie indziej, ale wtedy po podłączeniu VAG-a na pewno pojawi się błąd i będzie wiadomo o co chodzi.
marda16 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 24 Czerwca 2010 Wszystko działa, navi dzięki uprzejmosci kolegi z forum Czaki22 została odblokowana i ma też wgrane Polskie menu,dwie płyty z mapami orginalne z auta oczywiście działają.Dzięki za pomoc
Rekomendowane odpowiedzi