Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 BFC] Kasowanie wskazan serwisowych - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Po skasowaniu serwisu według instrukcji zamieszczonej na forum (kanał 02, wartość 00 w Instruments) zamiast ilości kilometrów oraz dni do następnego przeglądu pojawia się "---" . Sprawdzałem kanały od 40 do 48 i wszystko wydaję się tam być OK. Czy ktoś spotkał się z czymś takim i jak to ewentualnie przywrócić do normalności. Dzięki i pozdrawiam.

stosuj 2 punkt regulaminu

dodany do FAQ [pre_pl]

Opublikowano

Mialem to samo, ale taka wartosc "zalatwil" mi serwis :( Po pewnym czasie licznik serwisowy sam wrocil do wlasciwych wartosci. Wiaze to z wyjeciem wszystkich bezpiecznikow (szukanie bezpiecznika od przeciwmglowych), ale nie daje sobie glowy uciac, bo nie sprawdzalem bezposrednio po tym fakcie. Teraz jest ok i nic nie bylo robione.

Opublikowano

po przejechaniu iluś kilometrów (kilkaset ?), zniknie samo

mike_v6, znikło ci już ?

Opublikowano

Właśnie kolego znikło Ci ? ja zrobiłem to samo z tym że zmieniałem z LL na zwykłe przeglądy. I teraz nie wiem czy to się samo ustawi czy jak ?

Probowałem wpisać wartość przebiegu do przeglądu ale nie przyjmuje wartości 10 000 km :no:

Nie wiem o co chodzi ?

Opublikowano

Właśnie kolego znikło Ci ? ja zrobiłem to samo z tym że zmieniałem z LL na zwykłe przeglądy. I teraz nie wiem czy to się samo ustawi czy jak ?

Probowałem wpisać wartość przebiegu do przeglądu ale nie przyjmuje wartości 10 000 km :no:

Nie wiem o co chodzi ?

spokojnie, poczekajcię trochę (ja chyba musiałem kilkaset kilometrów, no więcej niż 200 zdaje się)

Też zmieniałem z LL.

Nie bójta się tego --- :)

[br]Dopisany: 01 Sierpień 2007, 08:26 _________________________________________________

eee. coś nie tak robiłeś

Rozumiem, że odnosisz się do tego :

Minimalny dystans do nastepnęj wymiany :

[select]

[17 - Instruments]

[Adaptation - 10]

Enter channel 42 [/b]

Diesel LongLife 00015

Benzyna LongLife : 00015

nie korzystamy z LL : 00015

[Test]

[save]

To 00015 oznacza 15.000 km, także nie możesz tu wstawić 10.000 bo wyjdzie Ci kosmos (a raczej nie wyjdzie, bo system nie przyjmie :) )

Opublikowano

Nie nie do tego tylko do grupy gdzie możemy zdefioniować ilość km do przeglądu i tam już doczytałem przyjmuje wartości ale w tysiącach km więc jak chciałem 10000km to powinienem podać 10. ot i cała filozofia. A wszystko dlatego że z LL zmieniałem wczoraj a olej zmieniałem już z 5000 km temu.

edit:

Dla 10000 system przyjął 600 nie wiem dlaczego.

Opublikowano
  • Autor

No i zniknęły --- ale dopiero po przejechaniu około 700 km w moim przypadku. Jak dla mnie to trochę dziwne rozwiązanie, no ale nie wiadomo co autor mial na myśli :). W każym razie od 15 000 odjął sobie 700 km oraz dni jakie upłynęły od chwili kasowania wskazań serwisowych. Pozdrawiam i dzięki.

Opublikowano

O dzięki za info. Pojeżdzę jeszcze chwilę i u mnie pewnie będzie też ok.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano

Wracajac do tematu, ustawienie inspekcji w ASO dziala tak samo jak ustawienie inspekcji tzn pojawiaja sie --- a po przejechaniu kilkuset km znika i pojawiaja sie liczby i dni.

Czyli nie ma innej metody na --- .

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

TEż tak miałem:P Chyba po 3 dniach<zrobiłem ok140km> wszystko było juz ok;] pojawiły sie km i dni;] PzDro;p

Opublikowano

Jak sprawdzić ile jest do wymiany oleju lub przeglądu - moze ktos wie