bin85 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Opublikowano 11 Czerwca 2010 Witam Mam problem jak w temacie obroty falują w zakresie 800-1000 przy właczonej klimie, o dziwo wystepuje to tylko przy dużym upale, bo wieczorem gdy temp. jest już niższa problem nie wytępuje, VAG nie wyrzucił żadnych błędów, układ napełniony. Z góry dzięki za odpowiedzi.
daciek1 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Dołączam się do tematu, mam podobne objawy. Obroty silnika falują tylko przy włączonej sprężarce klimy w zakresie 800 do 1000. Sprężarkę miałem regenerowaną.
wojtek26 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zajrzyjcie do przepustnicy czy nie jest brudna i zaróbcie na nowo adaptacje.
MASATO Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 wojtek26 ma rację, miałem podobne objawy po zapaleniu silnika jak włączyła się klima to falowały obroty a gdy wyłączyłem klimę silnik chodził równo, na vagu wypluło błąd przycinającej się przepustnicy, po wyczyszczeniu przepustnicy wszystko wróciło do normy.
tomek21420 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Kurcze panowie juz mam post na tym forum z mozna by powiedziec identycznym problemem i nikt nie potrafi mi pomoc z tym ze u mnie obroty faluja miedzy 600 a 863 i tez najgorzej jest w upalny dzien chcialem zrobic adaptacje ale nie moge sie za nic polaczyc z sterownikiem od klimy probowalem juz na wszystkie sposoby i ciagle blad...raz juz mi sie wyswietlil nawet numer czesci i znow blad
Rekomendowane odpowiedzi