Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Głośniki tył a adapter pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam byc moze temat sie powtorzy ale nie mogłem znalesc odpowiedzi , a mianowicie chodzi mi o podłączenie tylnych głosników , mam radio clariona , lecz teraz zakupiłem dwa orginalne tylne głosniki do audi a4 95r, i teraz jest pytanie , aby podłączyc je do radia potrzebny jest mi adapter ? poniewaz chciałbym to zrobic pod istniejącą już instalacją , Jesli da sie to zrobic to prosze o pomoc , Dziekuje

Opublikowano

żeby podłączyć same głośniki nic nie potrzeba, chyba że masz zestaw BOSE. Najprościej to podłączyć głośniki pomijając wzmacniacz, wtedy wszystko będzie grało cacy i nie trzeba będzie przekierowywać mocy na tył.

Opublikowano
  • Autor

żeby podłączyć same głośniki nic nie potrzeba, chyba że masz zestaw BOSE. Najprościej to podłączyć głośniki pomijając wzmacniacz, wtedy wszystko będzie grało cacy i nie trzeba będzie przekierowywać mocy na tył.

jesli pomine wzmacniacz efekt grania bedzie słabszy prawda ? :confused4:
Opublikowano

ten wzmacniacz ma 2x20w :kox:

a ja opisywałem jak podłączyć z nieoryginalnego radia aktywny tył (czyli głośniki ze wzmacniaczem) bez adaptera czyli za darmo :gwizdanie:

Opublikowano

wzmacniacz 2x20 W radio 4x45W więc pominiecie wzmacniacza nie spowoduje utraty brzmienia. Da się też podłączyć tył jeśli radio ma chincze, wystarczy podłączyć ori wzmacniacz przez chincze i też dobrze gra, tyle że moc trzeba przekierować na tył

Opublikowano

wzmacniacz 2x20 W radio 4x45W więc pominiecie wzmacniacza nie spowoduje utraty brzmienia. Da się też podłączyć tył jeśli radio ma chincze, wystarczy podłączyć ori wzmacniacz przez chincze i też dobrze gra, tyle że moc trzeba przekierować na tył

radio ma 4x27W(RMS) w przypadku opisu 4x50
Opublikowano

No dobra :wink4: ale to i tak więcej niż wzmacniacz

Opublikowano

ten wzmacniacz ma 2x20w :kox:

a ja opisywałem jak podłączyć z nieoryginalnego radia aktywny tył (czyli głośniki ze wzmacniaczem) bez adaptera czyli za darmo :gwizdanie:

Podeślij jak podłączyć to i ja pokombinuje u siebie w B6 bo tył mi wogóle nie gra :kwasny:

Opublikowano

które radio ma 27W RMS? jak bedzie 15-20W to już sukces ;)

Opublikowano

które radio ma 27W RMS? jak bedzie 15-20W to już sukces ;)

Według papierów 4x50, ale mniejsza z tym bo nie o tym mowa w wątku :wink4: