Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Kolizja a odszkodowanie dla POLICJI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Twoje ubezpieczenie OC obejmuje szkodę samochodu/zdrowia na 3 000 000 Euro, za to płacisz składkę

więc do tej kwoty powinni pokryć szkodę i tyle

racja choć kwota moze jest zalezna od warunków ubezpieczenia ale to fakt wyrażana jest w milionach więc mogą Ci laske zrobić

Opublikowano

Twoje ubezpieczenie OC obejmuje szkodę samochodu/zdrowia na 3 000 000 Euro, za to płacisz składkę

więc do tej kwoty powinni pokryć szkodę i tyle

racja choć kwota moze jest zalezna od warunków ubezpieczenia

oj musimy się podszkolić :decayed:

Opublikowano

Boląca szyjka przy takich zdrzeniach to stary numer. Jest to uraz praktycznie nie do zanegowania przez lekarza tym bardziej że jest przyczyno-skutek w postaci kolizji równie dobrze można wstać rano albo postać będąc zgrzanym w przeciągu i efekt może być ten sam więc cwianiaki które o tym wiedzą sprytnie to wykorzystują w takich sytuacjach do wyudzania odszkodowań a z racji tego że policjanci mają z tego typu przygodami często do czynienia i wiedzą na pewno jak łatwo można parę zlotych namanić więc ...... :gwizdanie: (Boseron nie mówię że wszyscy :naughty:)i stało się to jeszcze w czasie służby :gwizdanie: pewnie nawet przy tym nie musieli dużo chodzić bo poszło samo z kadr jako wypadek podczas służby i tylko świstek od neurologa donieśli

OC - polisa odpowiedzialności cywilnej cokolwiek komukolwiek zrobisz jadąc pojazdem na który jest wystawiona dana polisa to tow. ubez. jest zobowiązane do pokrycia szkód w zakresie wysokości polisy (przeważnie więcej dają na człowieka mniej na mienie) i jeśli na dzień zdarzenia byłeś ubezpieczony to choćby po x latach zapadł wyrok za dany wypadek to nie mogą Ci odmówić wypłaty bierz ich z buta bo Cię chcą podejść na laika i nie daj się zastraszyć.

Opublikowano

Nex skop im d*pę w tej ubezpieczalni. Takie odszkodowania pokrywa polisa jak już wyżej pisali. Mnie kilka lat temu potrącił samochód jak wychodziłem z pracy. Przeleżałem miesiąc w domu bez możliwości jakiegokolwiek wyjścia (w takim byłem stanie). Podczas rozmowy z adwokatem zapytałem się czy o odszkodowanie będę musiał założyć sprawę cywilną sprawcy wypadku to mi powiedział "no coś pan przecież po to koleś płaci ubezpieczenie żeby to ono pokrywało takie szkody". Co prawda u ciebie jest troszkę inna sytuacja ale ubezpieczenie masz tak samo :)

Opublikowano

Jakim prawem i z jakiego powodu wysłali to wezwanie do zapłaty do Ciebie a nie do Twojego ubezpieczyciela. To że symulowali i kombinowali - cóż trudno - kazdy orze jak może... ale z jakimikolwiek roszczeniami moga występować tylko i wyłacznie do Twojego ubezpieczyciela - własnie po to jest polisa OC. Maksymalne odszkodowanie dla szkód osobowych to chyba 2,5mln Euro. Inna sprawa gdybys był pod wpływem lub nie miał prawka - wtedy płacisz Ty...

Na Twoim miejscu odpisał bym im na to pismo z wezwaniem do zapłaty, że jesteś ubezpieczony, posiadasz polisę w PTU, nie ma żadnych podstaw do tego że by Twoja polisa nie obejmowała przedmiotowej szkody osobowej i wszelkie roszczenia powinni kierować do PTU.

Choć z drugiej strony chyba lepiej od razu pogadać z prawnikiem - bo o odszkodowanie nie występuje osoba cywilna, tylko instytucje, która "dużo może", a mam dziwne przeczucie (z tego co piszesz postawa PTU trochę mi się nie podoba), ze wzywali juz PTU do zapłaty i otrzymali odmowę - dlatego teraz atakują Ciebie.

Pogadaj z prawnikiem - bo może być z tego smród - jasne że nie ma podstaw żebyś płacił cokolwiek, ale jak to olejesz może byc z tego smród :kwasny:

Opublikowano

Widać Policjanci to bardzo delikatne laleczki.

Tak, pewnie jak ktoś z Nas miałby podobny wypadek/kolizję to większość na forum by doradzała:

Udawaj że Cię kark boli to dostaniesz jakąś extra kase...

Zloozujcie z nagonką na policję bo to w Naszym kraju normalne że każdy chce jak najwięcej wyciągnąć z ubezpieczalni przy kolizjach...

Odrębna kwestia to pismo o kasę do Janusza co już nie jest normalne...

Opublikowano

Tak, pewnie jak ktoś z Nas miałby podobny wypadek/kolizję to większość na forum by doradzała:

Udawaj że Cię kark boli to dostaniesz jakąś extra kase...

Zloozujcie z nagonką na policję bo to w Naszym kraju normalne że każdy chce jak najwięcej wyciągnąć z ubezpieczalni przy kolizjach...

taaa...... a potem jeden z drugim płacze czemu takie wysokie OC się u nas płaci bo właśnie przez takich cwaniaczków z ustawek i fingowanych urazów i nie można w żaden sposób tego usprawiedliwiać że każdy orze jak może a tym bardziej jeśli jest to policja ! to oni powinni być przykładem a takie zachowanie powinno być nad wymiar piętnowane i jak najbardziej nagłośnione bo w żywe oczy walą chłopaka w rogi naszym ogólnie kosztem bo jeśli wypłaci to ubezp. to zapłacimy poniekąd za to wszyscy

Opublikowano

Ciekawe czy jakby to w Ciebie wjechał radiowóz to byś nie próbował tego właśnie w takim sam sposób wykorzystać...

No dobra Tomaszu, pewnie Ty nie ale 90% użytkowników dróg jak najbardziej...

I nie ma co tu psioczyć o jakimś przykładzie dla innych bo każdy dobrze wie ile sie płaci za ubezpieczenia i jak jest... Pewnie jakby policjant godziwie zarobił to by nie myślał jak tu przykręcić na boku... Skoro go boli to go boli i mu się należy, a ubezpieczalnia powinna wypłacić.

Tyle bo odbiegamy od tematu i robimy OT...

Opublikowano
  • Autor

podobno nie wesoło z tym jest 50/50 że coś wskóram. Dzwonie jeszcze do innego prawnika [br]Dopisany: 17 Czerwiec 2010, 13:31_________________________________________________HH@H@HH@HH@HH@

Dziś dowiedziałem się że oni dostali od PTU na naprawę auta + każdy z policjantów (czyli 2) biorących udział w tej kolizji dostali po 5 tysięcy złotych na głowę odszkodowania!!!!!!

Dodatkowo MSWiA (Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji) wypłaciło im po 4300zł czyli ~~8500zł za uszczerbek na zdrowiu i domagają się teraz ode mnie zwrotu tych pieniędzy strasząc sądem. Być może jeszcze dostali dodatkowo po 5 tysięcy od PZU jeśli byli prywatnie ubezpieczeni na życie. Za zwykłą kolizję zyskali po 15 tysięcy złotych a ja teraz mam za to płacić.

Boseron jak możesz dowiedz się co to za pieniądze od MSWiA się dostaje jak na służbie doznasz uszczerbku na zdrowiu w takiej sytuacji jak moja i z jakiej paki ja mam to pokryć!!

Opublikowano

podobno nie wesoło z tym jest 50/50 że coś wskóram. Dzwonie jeszcze do innego prawnika [br]Dopisany: 17 Czerwiec 2010, 13:31_________________________________________________HH@H@HH@HH@HH@

Dziś dowiedziałem się że oni dostali od PTU na naprawę auta + każdy z policjantów (czyli 2) biorących udział w tej kolizji dostali po 5 tysięcy złotych na głowę odszkodowania!!!!!!

Dodatkowo MSWiA (Ministerstwo Spraw Wewnętrznych i Administracji) wypłaciło im po 4300zł czyli ~~8500zł za uszczerbek na zdrowiu i domagają się teraz ode mnie zwrotu tych pieniędzy strasząc sądem. Być może jeszcze dostali dodatkowo po 5 tysięcy od PZU jeśli byli prywatnie ubezpieczeni na życie. Za zwykłą kolizję zyskali po 15 tysięcy złotych a ja teraz mam za to płacić.

Boseron jak możesz dowiedz się co to za pieniądze od MSWiA się dostaje jak na służbie doznasz uszczerbku na zdrowiu w takiej sytuacji jak moja i z jakiej paki ja mam to pokryć!!

Teraz to mi podchodzi pod jakieś wyłudzenie kur...

nex, zarzuć ten temat do jakiejś TV lub gazety. Przecież tak być nie może. A jeśli jest to zgodne z prawem (w Polsce jest wszystko możliwe), to już totalne jest to skur... i powinno być to nagłośnione.

Opublikowano
  • Autor

napisałem już do programu UWAGA!!

Opublikowano

A co Ci powiedział prawnik :?:

Opublikowano
  • Autor

Nie mogę trafić prawnika który miał z taką sytuacją do czynienia. Ja potrzebuje wiedzieć na pewno czy wygram w sądzie czy nie. Powiedział tyle że może prowadzić tą sprawę ale nie wie czy wygramy. Jak wygram to OK, a jak przegram to będę musiał pokryć 8500zł + 1500 prawnik + koszty sądowe.

Ja potrzebuje znaleźć prawnika który mnie zapewni bo miał taką sytuację

Opublikowano

kuzwa w jakim ja kraju zyje :wallbash:

to tylko w Polsce takie jaja

Opublikowano
  • Autor

podobno jak by to była kolizja z osobą prywatną a ta miała by nawet 20% uszczerbku na zdrowiu to nic bym nie płacił tylko firma OC by pokryła. A ponoć POLICJA ma jakieś prawo dodatkowo mimo zwrotu kasy z OC, dochodzenia od sprawcy wypadku pokrycia uszczerbku na zdrowiu które stwierdziło MSWiA. Policja je wypłaciła a ja teraz mam to "JEJ" zwrócić. To osobna kasa niż ta z OC. Zobaczcie jak się nachapali na lekkim skrzywieniu zderzaka w aucie

Opublikowano

Nie no to poniekąd jest zrozumiałe że policjant może mieć dodatkowe ubezpieczenie z racji na wysokie ryzyko zawodowe i akurat zajmuje się tym MSWiA, ale kompletnie nie rozumiem dlaczego Ty masz im kase teraz zwracać...

Zadzwonię do kumpla z ubezpieczalni, może Oni maja tam jakiegos prawnika...

Opublikowano
  • Autor

dzwoniłem do prawniczki na wielopole, przedstawiłem sytuacje i ona mówi że Ubezpieczenia to jej konik i absolutnie ja nie będę nic płacił, że wszystko ma pokryć ubezpieczyciel. Wstępnie jestem umówiony na poniedziałek. Wizyta 180zł + wat :thumbdown:. Kto mi to ku**a wszystko zwróci.

Opublikowano

dzwoniłem do prawniczki na wielopole, przedstawiłem sytuacje i ona mówi że Ubezpieczenia to jej konik i absolutnie ja nie będę nic płacił, że wszystko ma pokryć ubezpieczyciel. Wstępnie jestem umówiony na poniedziałek. Wizyta 180zł + wat :thumbdown:. Kto mi to ku**a wszystko zwróci.

Napiszesz wezwanie do zapłaty do Policji - w związku z nieuzasadnionym żądaniem kasy i koniecznością wizyty u prawnika itd., zwrócisz się do nich o zwrot kosztów - może ta Pani coś ci pomoże.

Słuchaj, a napisz jeszcze do użytkownika: arielka - dziewczyna siedzie w ubezpieczeniach, więc może miała do czynienia z podobnymi przypadkami i coś doradzi.

Opublikowano

Nie dość ze wyudzili kasę z ubezpieczalni to jeszcze z MSWiA czyli z naszych kieszeni :angry:

a to ciebie straszą sądem to tylko u nas tak może być :disgust:

Opublikowano

Kumpel dzwonił i powiedział żeby udać sie z tym pismem i polisą ubezpieczeniową do uwczesnego ubezpieczyciela. Gdzieś do jakiegoś działu likwidacji szkód i niech Oni Sobie to wyjaśniają. W końcu miałeś wykupioną polise i to Oni powinni wypłacać jakiekolwiek odszkodowania bo przecież za to im zapłaciłeś.

Działania prawnika zapewne pójdą w tym właśnie kierunku, Oni bardzo dobrze wiedzą jak to sprawnie i szybko załatwić.

Albo sam spróbujesz, albo komuś zapłacisz i zrobi to za Ciebie.

Nie wiem czy tak to jest na 100%, napisałem co poradziła osoba zajmująca się ubezpieczeniami.