andriu23 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 witam, muszę zdjąć wskazówkę obrotomierza, ponieważ jest opuszczona i wskazuję mi o 800 mniej. I z tąd pytanie jak zdjąć wskazówkę obrotomierza???
janSerce Opublikowano 18 Czerwca 2010 Opublikowano 18 Czerwca 2010 łapiesz za wskazówkę delikatnie i przekręcasz ją do oporu z godnie z ruchem wskazówki jednocześnie ściągając ja do góry i ładnie zejdzie tu masz na filmiku zegary co prawda od golfa ale to dokładnie to samo :
andriu23 Opublikowano 18 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 18 Czerwca 2010 ok!!! dzięki, jutro spróbuję! a żeby zamontować wystarczy wcisnąć?
rysiuu Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Stary i sprawdzony sposób - widelcem.
urbik Opublikowano 19 Czerwca 2010 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Żadnym widelcem !!! Tak jak na filmie, czyli wskazówkę kręć w lewo lub w prawo aż poczujesz opór i dalej. W pewnej chwili poczujesz, że mocowanie wskasówki puściło i do góry. To co widać na filmie to trochę za łatwo gościowi poszło. Sądzę, że wskazówki gość miał jusz ruszone. Ps. Nie skręcaj całego licznika tylko podłącz go do kości i zobacz jak się ustawiają wskazówki. Zaoszczędzisz trochę czasu gdy okaże się, że wskazówkę trzeba jeszcze poprawić to znowu musisz wszystko rozkręcać. Powodzenia.
andriu23 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Autor Opublikowano 29 Czerwca 2010 zrobione! u mnie poszlo łatwiej niżna filmiku, delikatnie do góry i się zsuwa. Dzięki za podpowiedzi!!!!!!!![br]Dopisany: 19 Czerwiec 2010, 12:39_________________________________________________witam ponownie. dzisiaj problem znowu powrócił, w drodzę do pracy obroty silnika poszły daleko za 6000, pionowo do dołu, po zgaszeniu tak jak wcześniej pokazuję o 800 mniej. to raczej problem z zegarami.
Rekomendowane odpowiedzi