Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Prosba o VT, pomysly i opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tVYWJ.jpg

Prosze was koledzy i kolezanki o opinie i pomoc.

Czy macie jakis pomysl jak pomalowac takie 15"?

Jezdze na takich ale sa w katastrofalnym stanie, powierzchnia jest utleniona, sa wzery, generalnie wymagaja renowacji i malowania.

Tak dla przykladu zrobilem w paint'cie male VT, tak na sztuke, chodzi tylko zebyscie wiedzieli o co mi chodzi.

Szukam u was inspiracji i waszych pomyslow jak to mogloby ewenualnie wygladac.

Auto mam w jasno-srebrnym kolorze. Plan jest by po oczyszczeniu, pomalowac felgi w tym samym kolorze co nadwozie auta i dodatkowo te wewnetrzne powierzchnie w kolorze....no i tu jest prosba o pomoc.

Dzieki z gory za pomoc.

Opublikowano

myślę że lepiej kup inne ,koszt dobrego odnowienia to ok 60 zł za 1 szt. A piękne to one nie są :cool1:

Opublikowano

Mam juz inne. 17" S-line, take byly na samochodzie kiedy go kupilem. I nie jezdze na nich, sa fajne i ladne...ale nie lubie ich.

Nie ma to zadnego znaczenia, ja poprostu lubie audi na tych 15" i dobrze mi sie na nich jezdzi.

Opublikowano

to oddaj do piaskowania i pomaluj je.Już nie uda się zrobić tak jak były w oryginale

Opublikowano

Na bank sie nie uda, lecz mi to nie przeszkadza. Nawet dobrze bo takie chromowane mi sie nie podobaja.

BTW- to zdjecie ktore wkleilem skopiowalem z klubowej stronki, dla przykladu i pokazania o co mi chodzi.

Moje felgi sa w o niebo gorszym stanie.

Pytanie brzmi czy zmalowac je cale w jednolitym kolorze czy dodac cos extra od siebie?

Opublikowano

chyba nie ma sensu kombinować z taką felgą....potraktuj je z grubsza papierem ściernym pomaluj sprayem srebrnym do felg i tyle.

i jeździj do czasu kiedy polubisz 17 od S hehe.

wydaje mi się że malowanie ich w jakikolwiek inny kolor będzie zdecydowanie źle wyglądało.

Opublikowano

skoro masz pomysl to czemu nie napiszesz jaki :mysli:

popieram kolegow z tymi 17..zaloz i smigaj na 17 a nie kombinuj z 15 no chyba ze masz jakis glebszy cel :wallbash:

Opublikowano

Skoro chłopak lubi ten wzór i rozmiar :cool1:.Pomaluj i wstaw fotki ocenimy,choc nie mogę zrozumiec ,że Ci się s-ki nie podobają.Dla mnie to jedna z ładniejszych felg.Ale masz rację to Twój wózek i Tobie ma się podobac :good:

Opublikowano

To nie jest dyskusja o tym czy ma zalozyc 15 czy 17. :gwizdanie:

Opublikowano

Hej chlopaki. Wiec juz mowie o co chodzi.

Te 17" z eski sa bomba, ale nie na nasze drogi. Jezdze na tych 15" na wysokiej oponie i serio czuje sie pewniej na tych naszych dziurskach.

A kupilem te 15" za "psi grosz" ale sa w takim stanie jakim sa, przelatalem na nich cala zime i teraz czas na zmiane na letnie i teraz jest czas zeby cos z tym zrobic. Wiem ze jest juz czerwiec i to troche nie pora zeby jezdzic na zimowkach no ale co zrobic.Z reszta zimno i tak i tak, czy to zima czy to lato.

Co mam ochote zrobic z tymi 15": chce pomalowac je w kolorze nadwozia(srebrny) a te boczne krawedzie pomalowac/pocieniowac(np areografem) na czarno lub w jakims innym ciemnym kolorze(np. ciemny granat).

Nie wiem chlopaki. Wrzucilem ta fotke na samym poczatku z nadzieja ze ktos mi podrzuci jakis pomysl co mozna by z nimi zrobic by nie byly takie jak reszta tego typu felg, czyli w jednolitym kolorze. Chodzi mi o to, zeby sie czyms wyroznialy, zeby wygladaly fajniej niz pomalowane jednolitym kolorem.

Nie ma mnie teraz w domu, ale za troche bede i zamierzam sie za to zabrac. Zanim jednak to zrobie chcialbym zapoznac sie z waszymi opiniami. Nie mam zadnego dobrego programu zeby zrobic wizualizacje(moj laptop zostal zrownany z ziemia przez obsluge lotniska-fakin pech). Nie mam rowniez zmyslu artystycznego by to wszystko zaprojektowac i zeby to mialo rece i nogi.

W ostatecznosci zmaluje je na srebrno i bedzie po sprawie, ale wszyscy tak maja a ja chce z nich zrobic cos fajnego.

Wiem ze macie dobry gust i wiem ze cos razem wymyslimy.

Pozdrawiam :hi:

Opublikowano

mówisz że 17 nie sa na nasze drogi...może więc sprzedaj je i za tą kasę kup 16, wyglądają o niebo lepiej jak 15 a można na nich spokojnie jeździć nawet po naszych drogach.

Jeśli upierasz się na te 15 to ja bym zostawił srebrne, do tego dystanse żeby nie ginęły tak w nadkolach. Każde malowanie ciemnym kolorem sprawi że będą się wydawać jeszcze mniejsze.

Opublikowano

jak chcesz to się zamienię - dam ci moje 16 a ty mi dasz 17? :good:

Opublikowano

na 16" można śmigać zupełnie spokojnie. na 17 trzeba uważać już trochę ale 16 to powinien być standard. :wink4:

Opublikowano

ale sie kolega uparl na te 15" :evil:

normalnie nie mozliwie...koledzy wyzej juz i tak poszli na kompromis i proponuja Ci 16"...uwierz im a nie bedziesz zalowal :good:

Opublikowano

hehe :) podpisuję się pod wszystkimi poprzednimi wypowiedziami i polecam CONAJMNIEJ 16 mimo iż dla mnie to i tak malutka felga... Na 15 źle się jeździ jak dla mnie, a 16 już JAKOŚ wygląda. :good:

Opublikowano

Jako że stylizacją samochodów w szerszym pojęciu interesuje sie od dzieciństwa...napisze jak ja to widzę. Nie ma co widziwiać,jesli w srebrnym aucie nie masz żadnych dodatków w jakimś kolorze to nie ma co wrzucać koloru na felgi, no bo nie będzie miało to odniesienia do niczego, jeśli przykładowo miałbyś tapicerkę ciemno niebieską to na felgach jakby pojawiły sie pewne elementy pomalowane na ciemny niebieski miało by to sens, ewentualnie pozostaje Ci pomalowanie tych wnęk na neutralny kolor, czyli biały albo czarny, bo reszta kolorów (podstawowych) bedzie smiesznie wygladało, kiczowato.

Ja bym to tak rozgryzł: ramiona felg pomalowałbym na ciemny grafitowy lub tytanowy ,a te wneki ewentualnie na kolor taki jaki masz na karoserii. Będą wygladały inaczej niż reszta,może nie będą aż tak się wyróżniały ( rzucały w oczy) alę będzie to miało ręce i nogi. Dobrze wygladają felgi jeśli są ton,lub dwa tony ciemniejsze albo jaśniejsze niż kolor karoserii, poza tym wydaje mi się że nie w tym rzecz,aby 15" rzucały sie w oczy na takim aucie?

Można np. pomalować na jakis krzykliwy kolor,ale musiały by to być minimum 18",a lepiej 19",wtedy kolor dopełnia juz konkretny rozmiar i wzór felg. Twoje sa seryjne 15,więc zrób tak aby nie było wiochy,życze powodzenia w doborze kolorystyki

Opublikowano

15 są dobre mniej kosztują opony,a kolor to rzecz gustu to się ma tobie podobać jak nie liczysz się ze zdaniem innych to maluj jak dusza zapragnie :kox: