Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B6] Problem z bi xenonem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie kolegów klubowiczów mam taki problem jakieś 3 miesiące temu zmieniłem stare żarniki w moich lampach przednich Bi xenon na żarniki hid 6000k i po miesiącu użytkowania okazało sie że jeden żarnik zaczął mrugać i wymienili mi na nowy po tej wymianie raz na jakiś czas po włączeniu świateł jedno zaczeło sie wyłączać gdzieś po tygodniu zaczeło sie nasilać i teraz prawie za każdym razem jak zapalam światła to zapalają się dwie po czym jedna gaśnie i kiedy wyłacze je i włącze ponownie już świecą razem ,nie wiem co jest napoczątku myślałem że to żarnik ale przemieniłem żarniki lewy do prawej i jest to samo może ktoś miał coś podobnego czekam na wasze pomysły :notworthy:

Opublikowano

Jak nie żarniki to przetwornice Przypuszczam ze jedna już pada :hi:

Opublikowano

mam bi xenony te z czarnymi środkami i zrobiłem ten patent z forum żeby zapobiec parowaniu lamp ,przxetwornica w lampie jest odchylona od lampy żeby szbciej odparowywało może to dlatego ,a jak by było to to można pojedynczo wymienić? czy może ma ktoś jeszcze jakieś propozycje :hi:[br]Dopisany: 21 Czerwiec 2010, 20:02_________________________________________________dziś spróbuje przemienić przetwornice i zobacze czy jest różnica

Opublikowano

Tak to jest jak sie kombinuje.Im wiecej kombinacji tym wicej problemow moze byc i trzeba sie z tym liczyc.Przetwornic nie trzeba uchylac.Wystarczy zalozyc grubszy oring na srubie regulacji wysokosci.

Moj pomysl jest taki zeby wymienic uszkodzona przetwornice i zalozyc palniki orignalne takie jakie przewidzial producent.