lkowol Opublikowano 21 Czerwca 2010 Opublikowano 21 Czerwca 2010 Witam Szanownych Klubowiczów, Jakiś czas temu kupiłem do mojego autka komplet wycieraczek Valeo XTRM Silencio (Zestaw wycieraczek UM654/UM650). Niestety pojawił się problem podczas montażu. Wycieraczka odstrony pasażera UM650 jest OK, natomiast przy montażu wycieraczki od strony kierowcy UM654 stwierdziłem, że nie da się założyć wycieraczki tak aby spojler ustawiony był zgodnie z kierunkiem opływu powietrza, a wskaśnik zużucia odwrócony w stronę kabiny. Wygląda to tak jak na zdjęciu: Jeśli ramię wycieraczki skierowane jest z lewej strony pojazdu na prawą to nie da się tego założyć inaczej jak pod prąd. Kierunek mocowania uchwytu mocujacego wycieraczki od strony kierowcy jest lustrzanym odbiciem wycieraczki od strony pasażera. Prawdopodobnie jest to wycierczka przeznaczona dla ruchu lewostronnego - nie widzę innego rozwiązania. I teraz najlepsze - bo oczywiście zrobiłem reklamację. Oto odpowiedź: "W odpowiedzi na zgłoszenie reklamacyjne wyjaśniamy. Przesłąna wycieraczka nie ma wady wykonawczej, ani innej niezgodności katalogowej. Porównanie jej z innymi nowymi wycieraczkami nie wykazało różnic. Reklamacja nie została uznana." Powiem szczerze że zgłupiałem - albo ten typ tak ma, albo gość ma całą partię wycieraczek do anglików i ładuje mnie w balona. Stąd moja prośba do użytkowników wycieraczek Valeo XTRM Silencio - jak jest u Was? A jeśli u Was wygląd to inaczej niż u Mnie prośba o jakieś fotki, abym mógł udowodnić sprzedajacemu że to ja mam rację... Z góry dzięki i pozdrawiam,
Rekomendowane odpowiedzi