Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

'99 E46 320d na glebie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ładne autko też takie oglądałem przed zakupem B6-byś był zadowolony :)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

karwa bliźniacza siostra, srebrne i "kąbi" :decayed:

fajne autko, gratuluje zakupu :good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

pet3r - możesz mi odpowiedzieć na kilka pytań - dlaczego w e46 kiedy nie ma kluczyka w stacyjce po mignięciu pulsacyjnych świecą się cały czas aż nie włącze chociażby postojówek? do czego to ma niby służyć?

drugie pytanie: czy w standardzie tylne postojówki świeciły się tylko w lampach bocznych czy w miejscu przeciwmgłowych też?

Opublikowano
  • Autor

1 - jest to opcja odprowadzania do domu - wyciągasz kluczyk, mrugasz długimi a światła włączają się na kilkadziesiąt sekund, potem same gasną :)

2 - pojęcia nie mam, nie zwróciłem na to uwagi :)

Opublikowano

pet3r - możesz mi odpowiedzieć na kilka pytań - dlaczego w e46 kiedy nie ma kluczyka w stacyjce po mignięciu pulsacyjnych świecą się cały czas aż nie włącze chociażby postojówek? do czego to ma niby służyć?

drugie pytanie: czy w standardzie tylne postojówki świeciły się tylko w lampach bocznych czy w miejscu przeciwmgłowych też?

1. jak kolega wyzej napisal

2. tylko w lampach bocznych (po dwie zarowki na strone) - widzialem jakies lampy diodowe chyba albo jakies inne nie ori w ktorych swieci sie rowniez lekko przeciwmgielny.

Opublikowano

ja widziałem na trasie ostatnio ori lampy i przeciwmgłowe lekko się świeciły :good:

Opublikowano

Ładna betka :good: Sam takiej szukałem tylko w M pakiecie

Ja bym zmienił kiere bo ta jest :thumbdown:

Opublikowano

pet3r - a jakiś program do tego silnika idzie zrobić? i czy będziesz się za to brał?

Opublikowano
  • Autor

program idzie zrobić ale te silniki niechętnie się chipują. będę się brał w przyszłym roku. chociaż marzy mi się 330d, jednak te 136KM to muł :confused4:

Opublikowano

ale lepsze nawet od AFN :good:

Opublikowano
  • Autor

oj nie, AFN ciągnie ładnie od dołu, BMW trzeba kręcić żeby jechało. zakres użytecznych obrotów jest przez to maleńki i w mieście trzeba częściej machać wajchą :thumbdown:

Opublikowano

nie jechałem manualem ale steptronikiem, który w trybie manualnym pracuje na wysokich obrotach. to, że bmw ma moc na wyższych to zauważyłem.. a szkoda :decayed:

Opublikowano

widziałem na żywo - zlekka rzuca się w oczy :good: i 2 razy mniej miejsca na drodze zajmuje :polew:

Opublikowano
  • Autor

nie muszę szukać parkingu oznaczonego BUS :polew:

Opublikowano

EOT jakoś sobie radzę na miejscach parkingowych, na szerokość oczywiście bo na długość to nie wchodzi :polew:

Opublikowano

pet3r a napisz jeszcze ile taka przyjemność kosztuje? Może być na PW jeśli chcesz :wink4:.

Nie pytam o koszty utrzymania, bo pewnie w porównaniu do S8 to spoooro niższe.

Sam zaczynam się zastanawiać nad zmianą auta na przyszły rok i moją uwagę przykuło E46 po lifcie, z tym 150 konnym dieslem :>.

Tylko nie wiem czy nie za wysoko ustawiłem poprzeczkę... :decayed:

Opublikowano
  • Autor

zamiast 320d polift wolałbym 330d prelift :) wrażenia z jazdy niesamowite, 3.0 jest dużo mniej uciążliwy, w trasie w ogóle nie słychać, że pod maską klekot :notworthy: a ciągnie jak pojebany, jechałem takim po chipsie na 220KM i byłem w MEGA szoku. jak sprzedam kiedyś tą, to kupię 330d (lub 530d jak E46 okaże się za małe :)

Opublikowano

zamiast 320d polift wolałbym 330d prelift :) wrażenia z jazdy niesamowite, 3.0 jest dużo mniej uciążliwy, w trasie w ogóle nie słychać, że pod maską klekot :notworthy: a ciągnie jak pojebany

też bym wolał i tak zrobiłem :wink4: praca R6 bajeczna, osiągi dla mnie wystarczające :) w mieście też nie słychać, że 330d to klekot, raczej kiedy stoi na wolnych obrotach to na zewnątrz coś tam słychać

kolega ma 320d polift i jest różnica w jeździe i pracy silnika

Opublikowano
  • Autor

znów miałem dziś okazję pojeździć 330d i coraz bardziej żałuję, że nie styknęło mi funduszy ;(

Opublikowano

może tak SWAPa zapodasz :mysli: