Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

'99 E46 320d na glebie :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

330xd na pewno nie, mało tego i zawiasy sprawiają trochę problemów podobno :)

spalanie w mieście bardzo podobne, może być nawet mniejsze w przypadku 330d... wiem co mówię, dwóch znajomych ma te silniki (184KM)

Opublikowano

330xd na pewno nie, mało tego i zawiasy sprawiają trochę problemów podobno :)

spalanie w mieście bardzo podobne, może być nawet mniejsze w przypadku 330d... wiem co mówię, dwóch znajomych ma te silniki (184KM)

No to nie było A6 3.0 TDI q tylko A8 3.3 TDI q ale mniejsza o to. Jeżeli chodzi o jazdę to faktycznie nie miałem okazji jeździć 330 ale za to jeździłem 530 w E39 i E60. Tak faktycznie jak ktoś jeździ tym autem jak emeryt i to poza miastem może faktycznie pali nie dużo ale my tu mówimy o normalnym użytkowaniu gdzie wykorzystujesz moc auta. Bo niby po co kupować 3.0l i potem patrzyć tylko na wskaźnik i kombinować jak tu go przymulić aby więcej zostało w Baku :kwasny:

Co do spalania Trasa potrafi spalić nawet mniej niż 8 oczywiście bardzo spokojna jazda. Jak zaczniesz przekraczać magiczne 140 to 10 bez najmniejszego oporu. To samo w mieście 10 bez niczego a do tego jakieś odejście parę razy z świateł, korki i masz 12-14l :shocked:

Ja to tak widzę.Czy to nie wiele?? no jak kto uważa :gwizdanie:

pet3r jak jesteś na forum www.bmw3er.pl to tam gdzieś są foty mojego auta :evil: nick arturro

Opublikowano

kuzyn ma e46 136KM w stepie i przy normalnej jeździe spala mu 8l a jak jeździ koło 160 to mu pokazuje 6l (dane wg. ekonomizera, sprawdzone przy normalnym użytkowaniu i się zgadzało :wink4: )

Opublikowano

mój dresowóz pali mniej niż moje poprzednie B5 1.8tq :rolleyes:

wydaje 100 zł mniej na paliwo miesięcznie :tongue4:

a mam chyba i tak najbardziej paliwożerną wersję bo to jest:

-kąbi :decayed:

steptronic :notworthy:

4X4 :good:

zakładam, że 330d sedan w manualu z RWD może palić ok 2-3 litry mniej niż mój, co przy tych osiagach uważam za wynik rewelacyjny :good:

Opublikowano
  • Autor

dla mnie tylko kombi. taka praca :) powiedz Krzysiek jak z zawieszeniami w x ? zastanawiałem się nad tą opcją ale znajomy odradził mi ze względu na przednie zawieszenia. podobno trudniej znaleźć zawias żeby ją zglebić :naughty:

Opublikowano

Piotrek, tematu zawieszenia nie zgłębiałem, nie planuje gleby.

Auto siedzi jak na 1 BE albo nawet niżej, więc dla mnie jest ok.

Podobno do "x" niektóre części są droższe bo nie ma zamienników ale na razie, odpukać, nie miałem okazji, żeby to sprawdzić :wink4:

Opublikowano
  • Autor

kurcze powiem Ci, że ja jak na razie (5 miechów) nie zrobiłem nic, czego nie zostawił po sobie poprzedni właściciel - zmieniłem poduszki pod silnikiem, olej, filtry i klocki hamulcowe :cool1: zawias jest mega, przy mojej jeździe w S8 i poprzedniej A4 mniej-więcej po takim czasie parę elementów przodu kwalifikowało się do wymiany (w S8 tak właściwie kwalifikował się cały dół, więc zrobiłem dół+górę...), tutaj puka bardzo delikatnie lewa strona ale jedynie na skręconych kołach i nie powiększa się, więc na razie tego nie ruszam. a mam -55/-45 i 18", więc zawias dostaje w piz*ę.

jestem mega zadowolony z tego wozu i następna też będzie BMW ale ciągnie mnie do Audi z quattro :wallbash: kiedyś wrócę - jak nie do B8 to B7 :) na razie jednak finanse nie pozwalają :)

Opublikowano

jakąś sesję nową byś pyknął :gwizdanie:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

obecnie z tyłu zima, nie ma czego fotografować :)[br]Dopisany: 21 Listopad 2010, 02:45_________________________________________________sprzedana, można zamknąć :)

Opublikowano

Szybko, czyżby Pan Piotr nie był zadowolony i postanowił wrócić do :audi:?

Opublikowano

albo postanowił zmienić na e39 :gwizdanie:

Opublikowano

albo postanowił zmienić na e39 :gwizdanie:

no to chyba problemów nie miał ze decyduje się na e39 :decayed:

Opublikowano
  • Autor

nie nie, sprzedałem bo przez zimę pozbyłem się kasy a szykuje się sezon i trzeba motocykl kupić :) 320d auto fajne, mega wdzięczne, nigdy problemów nie sprawiało więc na razie zostanę pewnie przy BMW :)

Opublikowano

nie nie, sprzedałem bo przez zimę pozbyłem się kasy a szykuje się sezon i trzeba motocykl kupić :) 320d auto fajne, mega wdzięczne, nigdy problemów nie sprawiało więc na razie zostanę pewnie przy BMW :)

Byle byś e39 nie kupił jakieś nie pewnej bo szybko stracisz ochotę na BMW no a motocykl podstawa :good:

Opublikowano

Byle byś e39 nie kupił jakieś nie pewnej bo szybko stracisz ochotę na BMW no a motocykl podstawa :good:

chyba jak każdego auta. technicznie to e46 i e39 mają te same silniki i reszta bardzo zbliżona. Więc nie wiem, dlaczego miałby odrazu miały tracić na to auto ochotę.

Opublikowano

peter kupuj Q albo pochodne 4x4

Opublikowano
  • Autor

Vario na razie mnie nie stać na Q, szukam E36 :) a co kupię - nie wiadomo :)

co do E39 to znajomy miał (maniak BMW) i bardzo chwalił...

Opublikowano

takie życie :thumbdown:

Opublikowano

Dzisiaj troche polatalem e46 coupe siostry i powiem, ze fajnie sie bawilem :evil:

Wsiadlem w a4 i szczeze mowiac w BMW czulem sie lepiej :decayed:

e36 328???

Opublikowano

e36 328???

jedyny słuszny motor w tej budzie miałem przyjemność latania kupla sztuka- cos pieknego.