Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

no skoro mówisz że klar odchodzi to co zdziałasz polerkami? :gwizdanie:

No wyglada jakby bezbarwny schodzil a czy tak jest to nie wiem :kox: Dlatego pytam :cool1:

a może to odchody od ptaków które pół roku nie zmyłeś? :mysli:

ja bym najpierw dobrze umył dach, wyglinkował i sprawdził :wink4: ewentualnie podjechał potem do lakiernika

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No wyglada jakby bezbarwny schodzil a czy tak jest to nie wiem :kox: Dlatego pytam :cool1:

ja bym najpierw dobrze umył dach, wyglinkował i sprawdził :wink4: ewentualnie podjechał potem do lakiernika

Kupki na pewno nie :kox: Jak widze jakas na mojej audi to sie wkurfiam i odrazu ja wycieram :kox: :gwizdanie:

Opublikowano

Kupki na pewno nie :kox: Jak widze jakas na mojej audi to sie wkurfiam i odrazu ja wycieram :kox: :gwizdanie:

a był dach kiedyś lakierowany?

Opublikowano

a był dach kiedyś lakierowany?

Wedlug miernika ... nie.

Opublikowano

ja bym potraktował to najpierw papierem wodnym 2000, zobaczył czy się dalej nie łuszczy i wtedy skorygował mechanicznie np. Ultimate Compound

Opublikowano

ja bym potraktował to najpierw papierem wodnym 2000, zobaczył czy się dalej nie łuszczy i wtedy skorygował mechanicznie np. Ultimate Compound

racja, można kombinować, ryzyka nie ma :good:

Opublikowano

próbowałem UC nawet ręcznie na samej bazie i robił ładny połysk :)

Opublikowano

UC przeleciałem mechanicznie na szybko felgi i też dał radę, ale tam nie było mowy o łuszczącym się klarze :wink4:

(to pierwsze nieśmiałe próby zabawy z polerką)

dscn0031hl.jpg

dscn0020wf.jpg

Opublikowano

Rooney1990 A jak paznokciem przejdziesz po rancie tej skazy to czuć przejście z miejsca "bez klaru" na te normalne, czuć pod paznokciem skok wysokości ? Może to tylko utlenienie.

Engine Dressing można pryskać po wszystkim w komorze, najlepiej spryskać zostawić na pare minut do wchłonięcia i potem przetrzeć fibrą do wyrównania efektu.

Opublikowano

Rooney1990 A jak paznokciem przejdziesz po rancie tej skazy to czuć przejście z miejsca "bez klaru" na te normalne, czuć pod paznokciem skok wysokości ? Może to tylko utlenienie.

Engine Dressing można pryskać po wszystkim w komorze, najlepiej spryskać zostawić na pare minut do wchłonięcia i potem przetrzeć fibrą do wyrównania efektu.

No delikatnie czuc ze ta plamka jest wglebiona :disgust:

Opublikowano

Panowie moglibyście mi polecić dobrą i zarazem dość długą szczotkę do felg?

taką żebym mógł wymyć też felgi od środka nie zdejmując ich z auta.

kształt :

5b77cee9adeb446d.jpg

mam na oku właśnie DAYTONA / EZ DETAIL BRUSH ale może jest coś trochę tańszego, tak samo funkcjonalnego i trwałego ?

Opublikowano

Panowie moglibyście mi polecić dobrą i zarazem dość długą szczotkę do felg?

taką żebym mógł wymyć też felgi od środka nie zdejmując ich z auta.

kształt :

5b77cee9adeb446d.jpg

mam na oku właśnie DAYTONA / EZ DETAIL BRUSH ale może jest coś trochę tańszego, tak samo funkcjonalnego i trwałego ?

tu masz podobny tańszy odpowiednik:

http://showcarshine.pl/mycie/798-showcarshine-soft-wheel-brush-delikatna-szczotka-do-felg.html

co do trwałości to nie wierzę że coś 3 razy tańszego wytrzyma tyle samo, ja właśnie noszę się z zamiarem kupna Daytony, ale tej czerwonej (niby to jest to samo co niebieska) ale 1% twierdzi że lepsza :decayed:

http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/akcesoria/ta/daytona-speed-master-wheel-brush-363.html

Opublikowano

skovroon Pokaż wzór felg i napisz szerokość.

Tomasz :tongue4: W tej chwili w sklepie mamy właśnie tę czerwoną Daytona :> , wczesniej była ta co na zdjęciu Niebieska, jak dla mnie to identyczne produkty tylko MArketing : EZ jest z opakowanie a na rysunku motor, Daytona ma samochód, jakość w dotyku i wymiary identyczne :wink4:

Co do trwałości to wszystko zależy od użytku bo najczęściej pęka trzpień od częstego wyginania szczotki, w każdej szczotce trzpień to skręcony drut i wcześniej czy później pęknie, chcąc mieć szczotkę na bardzo długo to najlepiej jak najmniej wyginać a jak potrzebujemy wyginania to najlepiej kupić dwie i jedną mieć ciągle wygięta a drugą prostą, wtedy te dwie na pewno wytrzymają dłużej niż kupienie dwóch jednej po drugie i wyginanie.

Opublikowano

Mariusz oto wzór moich felg: 2157724062.jpg szerokość przód-8,5J tył-9J

Opublikowano

Ja zamówiłem szczotke daytona, zobaczymy jak sobie bedzie radzić :cool1:

Opublikowano
Daytona będzie OK, a na przedni rowek dobry pędzelek.

Przekonałeś mnie:wink:

na dniach poleci małe zamówionko.

Opublikowano

Właśnie jestem po czyszczeniu skóry w mojej furmance.

Użyłem do tego Gliptone GT11 i Gt12

Efekt powalający :dancing:

Używałem wcześniej Rich leather aloe cleaner and conditioner od Meguiars-a i mogę powiedzieć, że to wielki chłam nie nadaje się do niczego innego jak tylko do :blowup:

Opublikowano

Megsowy Rich leather cleaner and conditioner jest przeznaczony raczej do delikatniej zabrudzonych skór, ewentualnie do systematycznego odświeżania.. wiem bo sam używałem jak jeszcze miałem B6.

Teraz w e60 też od razu zakitowałem Gliptona GT11 + Gt12 :wink:

szczotka poszła w ruch i skóry jak nowe :kox:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...