Tomasz Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 no skoro mówisz że klar odchodzi to co zdziałasz polerkami? :gwizdanie: No wyglada jakby bezbarwny schodzil a czy tak jest to nie wiem Dlatego pytam a może to odchody od ptaków które pół roku nie zmyłeś? ja bym najpierw dobrze umył dach, wyglinkował i sprawdził ewentualnie podjechał potem do lakiernika
Rooney1990 Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 no skoro mówisz że klar odchodzi to co zdziałasz polerkami? :gwizdanie: No wyglada jakby bezbarwny schodzil a czy tak jest to nie wiem Dlatego pytam a może to odchody od ptaków które pół roku nie zmyłeś? ja bym najpierw dobrze umył dach, wyglinkował i sprawdził ewentualnie podjechał potem do lakiernika Kupki na pewno nie Jak widze jakas na mojej audi to sie wkurfiam i odrazu ja wycieram :gwizdanie:
Tomasz Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 no skoro mówisz że klar odchodzi to co zdziałasz polerkami? :gwizdanie: No wyglada jakby bezbarwny schodzil a czy tak jest to nie wiem Dlatego pytam a może to odchody od ptaków które pół roku nie zmyłeś? ja bym najpierw dobrze umył dach, wyglinkował i sprawdził ewentualnie podjechał potem do lakiernika Kupki na pewno nie Jak widze jakas na mojej audi to sie wkurfiam i odrazu ja wycieram :gwizdanie: a był dach kiedyś lakierowany?
Rooney1990 Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 no skoro mówisz że klar odchodzi to co zdziałasz polerkami? :gwizdanie: No wyglada jakby bezbarwny schodzil a czy tak jest to nie wiem Dlatego pytam a może to odchody od ptaków które pół roku nie zmyłeś? ja bym najpierw dobrze umył dach, wyglinkował i sprawdził ewentualnie podjechał potem do lakiernika Kupki na pewno nie Jak widze jakas na mojej audi to sie wkurfiam i odrazu ja wycieram :gwizdanie: a był dach kiedyś lakierowany? Wedlug miernika ... nie.
variocustoms Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 ja bym potraktował to najpierw papierem wodnym 2000, zobaczył czy się dalej nie łuszczy i wtedy skorygował mechanicznie np. Ultimate Compound
Michał Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 ja bym potraktował to najpierw papierem wodnym 2000, zobaczył czy się dalej nie łuszczy i wtedy skorygował mechanicznie np. Ultimate Compound racja, można kombinować, ryzyka nie ma
variocustoms Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 próbowałem UC nawet ręcznie na samej bazie i robił ładny połysk
Michał Opublikowano 22 Lutego 2012 Opublikowano 22 Lutego 2012 UC przeleciałem mechanicznie na szybko felgi i też dał radę, ale tam nie było mowy o łuszczącym się klarze (to pierwsze nieśmiałe próby zabawy z polerką)
ShowCarShine Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Rooney1990 A jak paznokciem przejdziesz po rancie tej skazy to czuć przejście z miejsca "bez klaru" na te normalne, czuć pod paznokciem skok wysokości ? Może to tylko utlenienie. Engine Dressing można pryskać po wszystkim w komorze, najlepiej spryskać zostawić na pare minut do wchłonięcia i potem przetrzeć fibrą do wyrównania efektu.
Rooney1990 Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Rooney1990 A jak paznokciem przejdziesz po rancie tej skazy to czuć przejście z miejsca "bez klaru" na te normalne, czuć pod paznokciem skok wysokości ? Może to tylko utlenienie. Engine Dressing można pryskać po wszystkim w komorze, najlepiej spryskać zostawić na pare minut do wchłonięcia i potem przetrzeć fibrą do wyrównania efektu. No delikatnie czuc ze ta plamka jest wglebiona
skovroon Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Panowie moglibyście mi polecić dobrą i zarazem dość długą szczotkę do felg? taką żebym mógł wymyć też felgi od środka nie zdejmując ich z auta. kształt : mam na oku właśnie DAYTONA / EZ DETAIL BRUSH ale może jest coś trochę tańszego, tak samo funkcjonalnego i trwałego ?
Tomasz Opublikowano 23 Lutego 2012 Opublikowano 23 Lutego 2012 Panowie moglibyście mi polecić dobrą i zarazem dość długą szczotkę do felg? taką żebym mógł wymyć też felgi od środka nie zdejmując ich z auta. kształt : mam na oku właśnie DAYTONA / EZ DETAIL BRUSH ale może jest coś trochę tańszego, tak samo funkcjonalnego i trwałego ? tu masz podobny tańszy odpowiednik: http://showcarshine.pl/mycie/798-showcarshine-soft-wheel-brush-delikatna-szczotka-do-felg.html co do trwałości to nie wierzę że coś 3 razy tańszego wytrzyma tyle samo, ja właśnie noszę się z zamiarem kupna Daytony, ale tej czerwonej (niby to jest to samo co niebieska) ale 1% twierdzi że lepsza http://www.sklep.polishangel.pl/index.php/akcesoria/ta/daytona-speed-master-wheel-brush-363.html
ShowCarShine Opublikowano 24 Lutego 2012 Opublikowano 24 Lutego 2012 skovroon Pokaż wzór felg i napisz szerokość. Tomasz W tej chwili w sklepie mamy właśnie tę czerwoną Daytona :> , wczesniej była ta co na zdjęciu Niebieska, jak dla mnie to identyczne produkty tylko MArketing : EZ jest z opakowanie a na rysunku motor, Daytona ma samochód, jakość w dotyku i wymiary identyczne Co do trwałości to wszystko zależy od użytku bo najczęściej pęka trzpień od częstego wyginania szczotki, w każdej szczotce trzpień to skręcony drut i wcześniej czy później pęknie, chcąc mieć szczotkę na bardzo długo to najlepiej jak najmniej wyginać a jak potrzebujemy wyginania to najlepiej kupić dwie i jedną mieć ciągle wygięta a drugą prostą, wtedy te dwie na pewno wytrzymają dłużej niż kupienie dwóch jednej po drugie i wyginanie.
skovroon Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Mariusz oto wzór moich felg: szerokość przód-8,5J tył-9J
ShowCarShine Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Mariusz oto wzór moich felg: szerokość przód-8,5J tył-9J Daytona będzie OK, a na przedni rowek dobry pędzelek.
Pawlo 2004 Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Ja zamówiłem szczotke daytona, zobaczymy jak sobie bedzie radzić
skovroon Opublikowano 28 Lutego 2012 Opublikowano 28 Lutego 2012 Daytona będzie OK, a na przedni rowek dobry pędzelek. Przekonałeś mnie:wink: na dniach poleci małe zamówionko.
Pawlo 2004 Opublikowano 29 Lutego 2012 Opublikowano 29 Lutego 2012 Właśnie jestem po czyszczeniu skóry w mojej furmance. Użyłem do tego Gliptone GT11 i Gt12 Efekt powalający Używałem wcześniej Rich leather aloe cleaner and conditioner od Meguiars-a i mogę powiedzieć, że to wielki chłam nie nadaje się do niczego innego jak tylko do
skovroon Opublikowano 1 Marca 2012 Opublikowano 1 Marca 2012 Megsowy Rich leather cleaner and conditioner jest przeznaczony raczej do delikatniej zabrudzonych skór, ewentualnie do systematycznego odświeżania.. wiem bo sam używałem jak jeszcze miałem B6. Teraz w e60 też od razu zakitowałem Gliptona GT11 + Gt12 szczotka poszła w ruch i skóry jak nowe
Rekomendowane odpowiedzi