Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wszystko o pielęgnacji auta - kosmetyki samochodowe

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ok, wielkie dzięki za podpowiedź :). Już wszystko wiem jak po kolei ma wszystko wyglądać, teraz chciałbym się dowiedzieć jaką glinkę powinienem kupić, czy meguaiersa czy z jakiej firmy? Rozumiem, że ten szampon co piszesz zmieszany z wodą zastępuje ten QuickDetailer, czyli mogę to zmieszać i wlać do butelki z jakimś "rozpylaczem", żeby ułatwić sobie prace :). To jest ten środek po glinkowaniu, który polecasz: http://showcarshine.pl/271-meguiars-clear-coat-safe-polishing-compound-oczyszcza-i-odzywia-gratis-mikrofibra.html ? A jeśli chodzi o wosk to gdzie znaleźć te testery?

Jeszcze pytanie, bo mam mikrofibry i jaka jest najlepsza do wycierania po glinkowaniu? Mogę użyć tej samej, którą używam do wycierania lakieru do sucha, na 100% nie rysuje powierzchni, więc powinna być ok chyba. Do tego Ultimate Compound Megs'a już wiem jakiego aplikatora użyć, a do nakładaniu wosku może być ten sam? Mam aplikatory megsa żółte, ale używam ich do czyszczenia skóry i plastików w środku, więc nie wiem czy się nadadzą :).

• Odpowiedzi 4.7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

slepy, podjedź na Mogileńską (koło do BemoMotors) all4auto a najpierw sprawdź na www.all4auto.pl co chcesz kupić, mają na stanie większość produktów, kilka z nich możesz prztestować przed zakupem

Opublikowano

Kupiłem dzisiaj Meguiars Polish na przetestowanie, to chyba jakiś nowy step 2 :eusathink: ?

Opublikowano

można użyć te same żółte ale do korekcji są za miękkie, aplikatory można wyprać bez problemu, po glince BiltHambera czyli SoftClay użyj Ultimate Compound albo Menzernę 2000 a potem wosk

Opublikowano

w Twoim przypadku chyba odpada:whistling:

NIE STOSUJ NA NIELAKIEROWANE, SPECJALNIE WYKONANE LUB ANODOWANE FELGI.

karwa, nie doczytałem:kwasny:

zostane chyba przy Megsie:whistling:

Opublikowano

slepy, zaraz dostaniesz odpowiedź na PW

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:36 ----------

slepy, sorry, pomyliłem osoby :doh: nie śmigaj osobiście do all4auto bo to Poznań

Opublikowano
slepy, zaraz dostaniesz odpowiedź na PW

---------- Post added at 21:37 ---------- Previous post was at 21:36 ----------

slepy, sorry, pomyliłem osoby :doh: nie śmigaj osobiście do all4auto bo to Poznań

no właśnie tak zaczłąłem rozkminiać:decayed:

a używał ktoś tej pasty http://showcarshine.pl/felgi/977-mothers-mag-aluminum-polish-big-285ml.html

do tego myślę wziąść tego Megsa http://showcarshine.pl/75-meguiars-all-wheel-cleaner-do-wszystkich-felg-gratis-mikrofibra.html

i do opon http://showcarshine.pl/70-meguiars-endurance-tire-gel-wysoki-polysk-gratis-mikrofibra.html

Opublikowano

Marcin glinke kup jak mówi Vario BiltHambera, najlepiej wersję soft do częstego stosowania. Woda + odrobina szamponu do atomizera i używasz tego tak samo jak QD na filmie, mikrofibra obojętnie jaka byle nie rysowała. Następnie lecisz z Ultimate Compound przy użyciu twardszej strony aplikatora o którym mówiłem wcześniej. Po tym przetrzyj lakier IPA i nałóż wosk, ten żółty aplikator się nada.

Tutaj masz testery wosków:

http://showcarshine.pl/45-dodo-juice

Poczytaj też w internecie jest kilka dobrych poradników jak glinkować, google jeszcze nikogo nie pogryzło:wink:

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:44 ----------

też się na nią czaję, jeszcze zobaczymy co Gracjan powie o Metal Polishu z Megsa:whistling:

Opublikowano
Marcin glinke kup jak mówi Vario BiltHambera, najlepiej wersję soft do częstego stosowania. Woda + odrobina szamponu do atomizera i używasz tego tak samo jak QD na filmie, mikrofibra obojętnie jaka byle nie rysowała. Następnie lecisz z Ultimate Compound przy użyciu twardszej strony aplikatora o którym mówiłem wcześniej. Po tym przetrzyj lakier IPA i nałóż wosk, ten żółty aplikator się nada.

Tutaj masz testery wosków:

http://showcarshine.pl/45-dodo-juice

Poczytaj też w internecie jest kilka dobrych poradników jak glinkować, google jeszcze nikogo nie pogryzło:wink:

---------- Post added at 21:45 ---------- Previous post was at 21:44 ----------

też się na nią czaję, jeszcze zobaczymy co Gracjan powie o Metal Polishu z Megsa:whistling:

no to Gracjan działaj, bo nie dużo droższa Megsowa, tyle że porównania nie bedzie do tego Mothersa:kwasny:

Opublikowano

Końcówki wydechu bardzo dobrze wyczyściła ale tam nie miała za dużo pracy więc ciężko ocenić, dorwę coś co potrzebuje mocnego polerowania i zdam relacje ;)

Opublikowano

Panowie, jakoś na kwiecień zbieram graty do polerki B6. Jakie macie wspomnienia z tym lakierem? Twardy? Miekki? Jakich systemów używaliście? Kolor to piękny czarny. Znaczy się. Był czarny ; )

Opublikowano

Ja od piątku zaczynam korektę ( pierwszą w swoim życiu ) więc wtedy powiem dokładnie co i jak, na razie mam pasty Menzerny a pady flexi...

Opublikowano

grupa VAG ma twarde lakiery i ręcznie to raczej kiepsko, zainwestuj chociażby w polerkę rotacyjną Lare co byś ręce oszczędził

co do Mothers to w USA równie ceniona jest jak Meguiars więc czasami można kupić tańsze a też dobre specyfiki

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Flexipads + Menzerna :kox: jakiej maszyny używasz?

Opublikowano
grupa VAG ma twarde lakiery i ręcznie to raczej kiepsko, zainwestuj chociażby w polerkę rotacyjną Lare co byś ręce oszczędził

co do Mothers to w USA równie ceniona jest jak Meguiars więc czasami można kupić tańsze a też dobre specyfiki

---------- Post added at 21:57 ---------- Previous post was at 21:56 ----------

Flexipads + Menzerna :kox: jakiej maszyny używasz?

no wlaśnie czytałem w miarę dobre opinie o niej, nie jest to jakaś wielka kasa, i chyba wezmę ją na próbę:wink:

Opublikowano

ja odkładam na Kestrella DAS6 Power+ do uzupełnienia z moją Makitą :)

Opublikowano

Podróbka podrobiona podróbką:decayed:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...