variocustoms Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 w ShowCarShine - Detailing Shop też są zniżki klubowe
Fr0styyy. Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 w ShowCarShine - Detailing Shop też są zniżki klubowe Ale ja mogę mieć indywidualne, bo kumpel ma tam znajomości, czy jakieś zniżki, nie wiem jak to tam z nim
variocustoms Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 żółty: talerz mocujący z rzepem. Mocowanie M14. Twardość: ultra miękki. Idealny na delikatnych powierzchniach i powierzchniach nierównych. Doskonale współgra z gąbkami i futrami polerskimi. Jeden z najpopularniejszych produktów na rynku, pasuje do każdej polerki!Produkt najwyższej jakości. Ten biały ma mniej gąbki i jest bardzie twardy, ale do twojej roboty to nie ma sensu brać ultra softa
Fr0styyy. Opublikowano 28 Stycznia 2013 Opublikowano 28 Stycznia 2013 Bezel to twój kumpel? :E A kto pyto? Czyli biorę tego zwykłego twardego BP. Vario powiedz mi jeszcze, czy te pady są okej?
variocustoms Opublikowano 29 Stycznia 2013 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Pady OK Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
hejneken Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Panowie możecie mi polecić jakiś dobry, sprawdzony środek do czyszczenia tapicerki/dywaników ?
hejneken Opublikowano 2 Lutego 2013 Opublikowano 2 Lutego 2013 Nielsen nap low foam, ValetPro HDCC Dzięki Gracjan
Pab_lo Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Na początku zaznaczę że jestem kompletnym laikiem w tym temacie a pielęgnacja auta ograniczała się do mycia go tym szamponem Ciągniki siodłowe ciężarówki naczepy przyczepy cysterny autobusy wózki widłowe minibusy części zamienne Szampon myjąco - woskujący 1L. Na swojej audi mam lakier srebrny LY7W i chciałbym zając się nim lepiej niż do tej pory dlatego poradźcie mi jakich środków użyć do pielęgnacji dajmy na to do 100-200 zł aby był już fajny efekt
cptolgierd Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 No więc tak. Jako że masz kolor samochodu srebrny, najlepsza kombinacja zestawu będzie taka: APC - Shiny Garage, Surfex HD, Glinka valetpro prickbort mac124 - usuwanie smoły Poślizg dla glinki (woda z szamponem) Szampon Shiny Garage (tu wybierz sobie jaki chcesz, różnią się zapachem) Rękawica Meguiars Wosk, a raczej sealant - tester fk 1000p (zarówno dobry na zimę jak i na lato) - sealanty wydają się dawać lepszy 'szajn' na srebrnych lakierach. Na auto wielkości kombi wystarcza na 3 woskowania, trwałość - 3-4 miesiące. Możesz go kłaść na felgi, jeden z lepszych na zimę. Do tego miej aplikatory dwa. dressing na opony, coś tańszego valetpro tyre dressing 2-3 pędzelki, sterta mikrofibr ręcznik do osuszania fluffy dryer quick detailer - używany do wzmocnienia wosku po myciach - ja od siebie polecam chemical guys pro detailer. Przy wyborze szamponu, kieruj się tym że musi mieć neutralne PH - 7. Wszelkie inne będą Ci zmywać wosk z samochodu więc bez sensu go kłaść co umycie samochodu.
variocustoms Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Olgierd ale w 200 zł to się nie zmieści Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
Pab_lo Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Jak poszukałem to co mi napisałeś to wyszło cos koło 300 zł większość idzie kupić w jednym miejscu. Do wiosny jeszcze trochę czasu to się skompletuje pomału. Inni zgadzają się z ta propozycją produktów dla mnie a raczej dla mojego auta:grin:?
kris_91 Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Mozecie mi zkompletowac zestaw do mojego lakierku LZ5W. Pomijajac korekte bo to zrobi kolega.
Lo-buz Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam, mam takie szybkie pytanie, posiadam sredniej klasy black&decker kierujac sie bardziej na niskiej klasy.. I jak wypada mycie tym na tle mycia recznie ? Jakos nie udalo mi sie nigdy umyc dokladnie tym ustrojstwem, kiedys kupowalem koncentrat do tego i niby cos tam puszczalo ( spienilo ) ale dol samochodu i tak trzeba bylo poprawiac. Moze polecacie jakis plyn do tego ( aktywna piana ? ) APC ? Czy sobie odpuscic takie mycia ?
cptolgierd Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Ale co posiadasz? Myjkę? I masz na myśli pianownicę? Pianownicę to tylko firmy PA - znajdziesz na allegro + piana typu magifoam. Odpowiednie stężenie z wodą i masz fajną bitą śmietanę na samochodzie, która idealnie domywa. Te dołączane do myjek są nijakiej jakości - zamiast porządnej piany leci woda.
variocustoms Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 http://www.all4auto.pl/shiny-garage-perfec-active-foam-5l-p664.html Vario Customs - zmiana koloru auta powłokami Plastidip
Lo-buz Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Tak zwykla myjke cisnieniowa, z mozliwosc zwiekszenia/zmniejszenia obrotow, z mozliwoscia dokrecenia buteleczki, ktora powiem ze po zrobieniu tego plynu cos tam schodzi, ale niestety nie dokladnie i teraz czy problem po prostu jest w tej myjce czy w chemii ( kupowalem kiedys ten plyn do rozcieczenia z myjnii - 20 zl - koncentrat ). Ostatnio nie myje ta myjka ale przewraca mi sie w garazu i postanowilem zaczerpnac rady.
cptolgierd Opublikowano 4 Lutego 2013 Opublikowano 4 Lutego 2013 Myjka nie ma nic do wytworzonej piany - to pianownica i odpowiednia końcówka musi być dobra. W przypadku pianownicy PA cisnienie chyba regulujesz w pianownicy i mając dobrą aktywną pianę powstaje taka piana:
Fr0styyy. Opublikowano 5 Lutego 2013 Opublikowano 5 Lutego 2013 Do aktywnej piany warto dodać też trochę APC Poza tym rękawica to tylko ta od CarPRO
Rekomendowane odpowiedzi