Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AEB] Zmiana oleju Mobil 10w40 na Vanvolline 10w60 VR1 RACING SPORT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

a ja się znowu obawiam wlać 5W,bo jak wyżej-czuję,że będzie rzeznia i wycieknie bokami wszystko...

Opublikowano

witam

ja do swojego lałem shell 10w40 ,a od kwietnia tego roku(wymiana rozrządu)zalewam motulem 5w40xcess od tej pory mam zrobione 40tkm-wymiana co 15tkm, po12tkm dolewam gdyż miarka pokazuje minimum(na liczniku mam 290tkm;pewnie ze 100tkm trzeba dodać z powodu cofnięcia,ale nie jestem pewien)od zmiany oleju na motula nie zauważyłem żadnych wycieków czy niepokojących objawów z tzw rozszczelnieniem silnika, a moja niunia odżyła i cieszy się razem z mną.pozdrawiam

Opublikowano

oslona lancuszka rozrzadu prawdopodobnie

zmienię na 5W i zobaczę,czy dalej będzie ciec,jak coś-to wiem gdzie szukać :wink4:[br]Dopisany: 26 Czerwiec 2010, 20:59_________________________________________________a jest jakis środek do czyszczenia przewodów olejowych ?

jedyny sensowny srodek to motul engine clean przy kazdej wiekszej zmianie oliwy go uzywam

Opublikowano

nalewając 15w 40 znowu zasyfisz silnik, albo zalej 5w i patrz co się bedzie dziać, albo zostań już przy tym 10w, wymień przewody doprowadzające olej do turbiny, dbaj o studzenie i nie katuj na zimnym, może nie zabijesz turbiny aż tak szybko :decayed:

pzdr